Helppo kahden suklaan suklaafudge

Itsetehdyt fudget ovat aina vain yhtä ihania tehdä, ja ennen kaikkea syödä! Kun pohjana käyttää suklaan ja kondensoidun maidon sekoitusta, saa fudget tehtyä helposti ja nopeasti ilman lämpömittaria tai muita ylimääräisiä härpäkkeitä. Ja mikä vieläkin hienompaa on se, että nämä maistuvat ihan älyttömän hyviltä!

Tällaisiin fudgeihin voi käyttää mitä suklaata tahansa ja niitä voi maustaa oman makunsa mukaan. Tummaa suklaata vain tarvitaan hieman vähemmän, kuin vaaleampaa suklaata. Itse käytin näihin sekä tummaa suklaata että valkosuklaata ja makuaineiksi lemppareitani eli suolapähkinöitä ja lakritsia. Ihania, jälleen!

Fudgen tekonopeudesta kertonee se, että tein nämä muutamassa minuutissa lasten juostessa ympäri asuntoa ja ennen kuin lähdin viemään vanhinta tyttöä harkkoihin.. Tai no oli mulla muitakin katsomassa lapsia, jotta sain keskittyä suklaisen sulattamiseen sen parin minuutin ajan. Sulat suklaat saivat sisuksiinsa vielä nuo pähkinät ja lakut, jonka jälkeen massan pystyi kaatamaan vuokaan hyytymään. Ohje saattaa olla pitkän oloinen, mutta tekemiseen ei mene kuitenkaan kuin hetki. Ohje kannattaa ensin lukaista ajatuksella läpi ja valmistella kaikki kuntoon, niin fudgen teko sujuu kuin leikiten. Aktiivinen tekoaika on siis tosi lyhyt ja helppo. Suklaamassan hyytymistä pitää sitten odotella hieman pidempään, mutta sen jälkeen pääseekin herkuttelemaan.

Näiden tekemiseen ei koskaan näimmä kyllästy, eikä kyllä syömiseenkään. Näitä voi tarjota juhlissa, viedä kaverille, sukulaiselle, töihin tai tarhaan, antaa lahjaksi tai syödä ihan vain itsekseen. Tai kuten itse tein, tarjota kylään tulevilla appivanhemille, jotta jaksavat juosta lasten perässä…

Tässä vihdoinkin the ohje kahden suklaan helppoon fudgeen, olkaa hyvät 🙂

Helpot kahden suklaan fudget lakritsilla ja suolapähkinöillä

Koosta riippuen n. 90 kpl

Aineet:

1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)

300 g tummaa suklaata (laitoin osaksi 50% ja osaksi 70%)

ripaus suolaa

250 g valkosuklaata

Lisäksi:

200 g lakritsia

3 dl suolapähkinöitä

Ohje:

Vuoraa n. 20 x 30 vuoka leivinpaperilla. Pilko suklaat pienimmiksi paloiksi ja pienennä tarvittaessa myös lakritsin paloja hieman.

Ota esille kaksi kattilaa. Laita toiseen 2 dl kondensoitua maitoa sekä pilkottu tumma suklaa. Laita toiseen kattilaan loput maidosta (n. 1 dl) sekä pilkottu valkosuklaa. Laita molemmat kattilat levylle ja lämmittele seoksia miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes suklaat sulaa. Kun suklaat ovat sulaneet, lisää tummaan suklaaseokseen ripaus suolaa, n. 2/3 lakritsin paloista sekä 2 dl suolapähkinöitä. Sekoita.

Kaada tumma suklaaseos samantein vuokaan leivinpaperin päälle ja levitä nopeasti pohjalle suht tasaiseksi kerrokseksi.

Sekoita heti tumman suklaan levittämisen jälkeen valkosuklaaseoksen joukkoon melkein kaikki loput suolapähkinät ja lakritsin palat, jätä osa ”koristeluun”. Levitä valkosuklaaseos tumman suklaan päälle suht tasaiseksi kerrokseksi. Tiputtele päälle vielä lakun paloja ja suolapähkinöitä ja paina kevyesti pintaan kiinni.

Jos pinta jää kovin röpelöiseksi, laita päälle leivinpaperin pala ja tasoita kädellä painamalla. Laita jääkaappiin hyytymään n. 8 tunnin ajaksi tai kunnes levy on kokonaan jähmettynyt leikkaamista varten. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudget jääkaapissa. Fudget kestävät myös pakastamisen.

Vinkit:
* Kondensoitu maito on sokeroitua maitotiivistettä, jota löytyy tölkeissä useimpien markettien hyllyiltä. Usein ne löytyvät samasta paikasta missä on muutkin tölkit (eli mm. tomaattimurskan ja kookosmaidon lähettyvillä), mutta joissakin kaupoissa ne sijaitsevat leivontatarvikkeiden lähellä. Joskus olen löytänyt niitä myös kylmähyllystä (vaikka ne säilyvät huoneenlämmössä).

* Kun sulatat valkosuklaata ja jos valkosuklaan joukosta alkaa irrota öljyn näköistä tavaraa, älä pelästy. Jatka vain lämmittämistä miedolla lämmöllä sekoitellen. Massa alkaa pikku hiljaa löystyä ja ”öljy” liukenee valkosuklaan joukkoon.

* Toimi nopeasti sen jälkeen kun olet saanut suklaat sulatettua. Seokset jämähtävät melko äkkiä, ja pinnasta tulee helposti röpelöinen.

* Älä kuitenkaan jätä valkosuklaaseosta kuumalle levylle sillä välin kun levität tumman suklaan vuokaan. Jos valkosuklaa ehtii jämähtää liikaa touhutessasi tumman suklaan kanssa, lämmitä sitä varovasti uudestaan. koko ajan sekoitellen. Ja miedolla lämmöllä.* Leikkaa vasta, kun levy on kunnolla jähmettynyt, niin leikkauspinnasta tulee tasainen. Toisaalta, onneksi pienet ulkonäköhaitat eivät vaikuta ihanaan makuun 🙂

Helppo kahden suklaan fudge

Kommentit (12)

Näyttää niin herkullisilta, että pitää kokeilla.
Pidän helpoista resepteistä, joissa ei ole tuhata vaihetta ja erikoishärpäkkeitä.
Joten ohje sopii varmaan hyvin minulle 😉

Kiitos Sanni 🙂 Tällaiset helpot ja nopeat ohjeet ovat myös mun makuuni nykykiireissä. Ja vielä kun maistuvat ihan älyttömän hyviltä 😛 Tämä on selvästi sun ohje, kannattaa ihmeessä kokeilla!

Tosi herkullinen resepti. Itse tehdyt on NIIN hyviä!!! Sattuisiko sulta löytymään helppoa reseptiä vegaanisiin fudgeihin?

Niin ovat! Ja niitä kun pystyy varioimaan oman makunsa mukaiseksi, niin nam! Hmm. Multa ei tällä hetkellä löydy vegaanisten fudgepalojen ohjetta, mutta laitanpa tuon mietintämyssyyn 🙂

Jälleen kerran täytyy testata sun reseptiä! 🙂 Taidan soveltaa hieman noiden lisukkeiden kanssa tosin, koska siihenhän sopis vaikka marjat tai mikä vaan!

Oih, kuivatut marjat kuullostaisivat ihanilta lisukkeilta! Kiva, että löysit testattavaa 🙂

Nam 🙂 Onnistuisikohan tuon teko puolikkaalla annoksella kun itselleen ei viittisi kovin isoa annosta tehdä… 😀 Mitenköhän sen avatun "maitopurkin" saisi säilymään?

Annoksen puolittaminen onnistuu hyvin. Loput kondensoidusta maidosta voi pakastaa ja käyttää myöhemmin vaikka toiseen puolikkaaseen 🙂

Näytti niin hyvältä että oli pakko kokeilla mutta panikoin valkosuklaaseen muodostunutta öljyä ja massa jäi myös vähän öljyiseksi ja aika paksuksi, onko koko tuotos nyt pilalla.. ?

Jos öljyä ei ollut kovin suurta määrää, se tuskin vaikuttaa lopputulokseen (itsellänikin on joskus käynyt niin). Mutta jos öljyä on paljon, niin en pysty varmaksi sanomaan millainen lopputulos mahtaa olla. Toivottavasti se silti pysyy syötävänä 🙂 Jos vielä innostut kokeilemaan uudestaan, niin lämmittele valkosuklaaseosta vielä senkin jälkeen, ku huomaat öljyn irtoavan. Sekoittele seosta samalla kunnolla. Näin tehden minulla ainakin on öljy näin tehden ”imeytynyt” takaisin suklaan joukkoon.

Kommentoi juttua: Helppo kahden suklaan suklaafudge

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X