Suklaapossu

Helppo mokkainen pähkinä-valkosuklaafudge

 

Suklaafudget ovat mitä parhaimpia kahvipöydän pikkuherkkupaloja ja on niitä tullut lahjaksikin annettua monet kerrat. Niiden tekeminenkin on äärettömän helppoa ja niitä on ihanan helppo varioida juuri oman makunsa mukaisiksi. Yleensä käytän fudgeissa tumman ja maitosuklaa sekoitusta, mutta tällä kertaa, tytön synttäripöytään päätyivät nämä valkosuklaiset, miedosti kahvinmakuiset ja suolapähkinää sisältävät herkkupalat. Voi jummi jammi kun olivat hyviä!

Tein vähän aikaa sitten mokkasuklaafudgeja lakritsilla. Niissä mokka maistui melko vahvasti, ja tällä kertaa ajattelin tekeväni hieman miedomman kahvisia ja vähentämällä espressopikakahvijauheen määrää. Ensimmäisten maistiaisten jälkeen mietin, että tuliko kahvijauhetta kuitenkin liian vähän. Toisaalta jos ei osannut kaivata voimakkaampaa mokan makua, niin siihen nämä olivat juuri ihania. Itse ehkä alitajuisesti vertasin näitä tummemmasta suklaasta tehtyihin nameihin, ja sen takia petyin aavistuksen. Mutta mitä enemmän näitä söin, sitä nopeammin ihastuin näihin ja tuo hienoinen pettymys suli. Palat muuten olivat vieläkin parempia muutaman päivän odottelun jälkeen.

Mutta siis jos tykkää kovin kahvista leivonnasta, niin kahvijauhetta kannattaa laittaa enemmänkin. Sen takia ohjeessa on vaihtoehtoiset määrät. Tässä tämä superhelppo fudgeohje.

Mokka-pähkinä-valkosuklaafudge

 

Koosta riippuen 100 palaa Aineet:

550 g valkosuklaata

1 prk kondensoitua (ei karamellisoitua) maitoa

ripaus (n. 1 mm) suolaa

1.5-2 tl espressopikakahvijauhetta

3+0.5 dl suolapähkinöitä

 

Ohje:

Rouhi tarvittaessa kokonaiset suolapähkinät hieman pienemmiksi ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito, suola ja espressopikakahvijauhe. Lämmitä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Lisää 3 dl pähkinöitä suklaaseokseen. Kaada seos leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm kokoiseen vuokaan ja tasoita. Ripottele pinnalle loput pähkintä ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.Vinkki: * Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa paksumpia.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo mokkainen pähkinä-valkosuklaafudge

Elina

Ihanan näköistä! Miten nämä pysyvät huoneen lämmössä leikattuna, pehmeneekö tai sulaako vai pysyykö napakkana?

Suklaapossu

Kiitos Elina! 🙂 Maistuivatkin ihanilta 😛 Fudget pysyvät huoneenlämmössä suht napakoina. Hitusen ne pehmenevät jääkaappiolosuhteisiin verrattuna, mutta eivät ole mitään sulavaista sorttia 🙂

Tiina/Namparelli

Taidan napata idean ja helpon ohjeen jouluviemisiksi! Johonkin nättiin purkkiin ja nauhaa päälle. Sulla on muitakin kivan tuntuisia fudgeohjeita:)
Terveisin Tiina

Suklaapossu

Fudget ovat kyllä tosi hyviä lahjoja! 🙂 Itsekin olen antanut tosi usein, ja niistä on tykätty kovin 🙂 Fudget ovat niin ihanan helppoja tehdä (ja vietävän hyviä!) että niitä on tullut tehtyä milloin minkäkin makuisina. Joukkoon sopii miltei mikä tahansa, ja suklaita vaihtamalla saa myös tosi kivasti eri makuisia 🙂 Kiitos Tiina 🙂

Herkuttelija

Menee pukinkonttiin kuivattu karpalo & manteli seoksella, hurjan hyvää tuli!

Suklaapossu

Ihana kuulla Herkuttelija 🙂 Herkullista Joulunaikaa! 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *