Suklaapossu

Helppo piparminttu-suklaafudge

Nämä ihanat piparminttuiset suklaafudget vilahtivatkin jo Instagramissa Pääsiäisen jälkeen. Päivitys blogiin jäi kuitenkin mm. Vappuherkkujen takia näin hieman myöhäisempään ajankohtaan. Ohje on liki sama kuin aiemmin tekemieni piparminttu-suklaafudge-palojen ohje, mutta tällä kertaa tein ulkonäköön muutoksia. Nuo aiemmat fugdet näkee tämän postauksen loppupuolelta. Fudget ovat herkullisen makunsa lisäksi tosi helppoja tehdä. Vain aineiden nopea lämmitys/sulattaminen kahdessa kattilassa ja sulanut suklaamassa vuokaan.

Palat olivat mukavan pehmeitä ja nuo päälle laittamani nonparellit toivat hieman purutuntumaa. Laitoin näihin tällä kertaa makua tuomaan piparminttuaromia ja maku oli miedon piparminttuinen. Voimakkaamman piparmintun maun saisi muutamalla tipalla piparminttuöljyä. Olen joskus hankkinut tuota öljyä apteekista, mutta lukijoilta saamani tiedon mukaan sitä ei enää löytyisi sieltä. Öljyä metsästäessä kannattaakin siirtyä nettikauppojen puoleen ja katsoa joko sieltä löytyisi elintarvikekäyttöön löytyvää piparminttuöljyä. Erään lukijan vinkistä kannattaa kurkata ainakin iHerb nettikaupasta. Siis jos vain kaipaa voimakkaamman makuisia fudgeja. Piparminttuaromilla tulee miedompia, mutta ovat ne silti tosi herkullisia 🙂

Tällä kertaa fudget saivat koristeeksi nonparelleja. Pari ulkonäöltään erilaista, jo blogistani löytyvää, piparminttu-suklaafudgeohjetta löytyy tämän postauksen loppupuolelta.

Kuvassa näkyvä kippo täynnä fudgepaloja päätyi lahjaksi. Fudget olivat myös lahjansaajan mieleen, sillä ne hävisivät tuosta kiposta nopeaa tahtia. Ehkä pitääkin nyt taas kesän juhlissa tehdä uusintakierros ;

Tässä vielä ohje 🙂

Helppo piparminttu-suklaafudge

Koosta riippuen n. 50 kpl

Aineet:

1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

250 g tummaa suklaata (n.50%)

2 tl piparminttuaromia

150 g valkosuklaata

1 tl piparminttuaromia

Päälle:

nonparelleja

Ohje:

Vuoraa n. 20 x 20 vuoka leivinpaperilla. Pilko suklaat pienemmäksi.Ota esille kaksi pientä kattilaa. Laita toiseen kattilaan 1 dl kondensoitua maitoa sekä pilkottu valkosuklaa. Laita toiseen kattilaan loput kondensoitudusta maidosta sekä pilkottu tumma suklaa. Laita molemmat kattilat levylle ja lämmittele seoksia sekoitellen kunnes suklaat sulaa. Lisää valkosuklaaseoksen joukkoon 1 tl piparminttuaromi ja tummaan suklaaseokseen 2 tl piparminttuaromia.

Kaada tumma suklaaseos leivinpaperoituun vuokaan ja levitä nopeasti pohjalle. Levitä päälle valkosuklaaseos. Ripottele päälle samantein nonparelleja ja taputtele ne tarvittaessa kevyesti kiinni pintaan.

Laita vuoka jääkaappiin hyytymään n. 2 tunnin ajaksi tai kunnes levy on tarpeeksi jähmettynyt leikkaamista varten. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Säilytä fudget jääkaapissa.

Vinkki:

* Fudget kestävät pakastamisen.

* Kondensoitu maito on sokeroitua maitotiivistettä, jota löytyy tölkeissä useimpien markettien hyllyiltä. Usein ne löytyvät muiden tölkkien tai leivontatarvikkeiden lähellä tai huoneenlämmössä säilyvien maitotuotteiden hyllystä. Joskus olen löytänyt niitä myös kylmähyllystä (vaikka ne säilyvät huoneenlämmössä).

Kuten ylempänä mainitsin, olen pari kertaa aiemmin tehnyt liki samanlaisella ohjeella marmoroituja piparminttu-suklaafudgeja. Tässä vielä niiden ohjeet sekä samalla vinkit ulkonäkömuutoksiin  🙂

 Marmoroidut piparminttufudget piparminttuaromilla:

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/marbled-mint-chocolate-fudge/

Marmoroidut minttusuklaafudget piparminttuöljyllä:

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/marmoroidut-minttusuklaafudge/

Ja tällä kertaa päälle päätyi nonparelleja 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo piparminttu-suklaafudge

Red Dragon

Kiitos taas herkullisesta reseptistä 🙂

Suklaapossu

Siinä on kieltämättä se vaara, että häviävät nopsaan omaan suuhun jos liian aikasin tekee 😉 Tällaiset syötävät jutut ovatkin muuten tosi kivoja lahjoja. Itse tein viime vuonna tarhan tädeille Daimeja ja tykkäsivät kovin. Saas nähdä mitä tänä vuonna keksii ja ehtii 🙂 Kerrotkos sitten mitä pidät näistä 🙂

Red Dragon

En ihan vielä. Taidan säästää loppu viikkoon, että pk:n tädit pääsevät herkuttelemaan :). Muuten syön itse kaikki 😀

Suklaapossu

Hienoa, pian pääset testailemaan näitäkin herkkupaloja 🙂 Vai ehditköhän jo? ;D

Red Dragon

Kävin tänään piparminttuaromia ostamassa.. Pitää ensi kerralla pyytää miestä tuomaan suklaata..
Voi näitä sinun ohjeita 😀

Viivi K

Voiko tähän käyttää suklaana mitä vain hyllyltä löytyvää suklaata? (: Näyttää todella herkulliselta täytynee kokeilla(:

Suklaapossu

Mielestäni voi. Kondensoidusta maidosta saa helposti tehtyä fudgea suklaata kuin suklaata käyttämällä. Määrät vain saattavat hieman vaihdella, sillä vaaleampi suklaa ei jähmety niin kovaksi kuin tumma, eli esim. valkosuklaata tarvitaan hieman enemmän kuin tummaa suklaata. MInkälaista suklaata kaapistasi löytyisi? 🙂

Tita

oi nam, näyttävät kyllä hyviltä!

Anonyymi

Ovatko kauhean sotkuisia syödä? Näyttää todella herkullisilta!

Suklaapossu

Ei ole sotkuista 🙂 Palat saattavat pikku hiljaa alkaa sulamaan lämpimissä käsissä, mutta meillä ainakin palat ovat sukeltaneet niin nopsaan suuhun, että sulamista ei ole tapahtunut ;D Olen nyt muuten tehnyt näitä enemmänkin, ja ehdottomasti parhaanmakuiset fudget tulee, kun käyttää piparminttuaromin sijasta voimakkaampaa piparminttuöljyä. Sitä tarvitaan vain muutama hassu tippa, ja maku on ihanan voimakas, nams! Harmittavasti tuota öljyä ei saa tavallisesta kaupasta, mutta esim. iHerb-nettikaupasta löytyy. Mutta piparminttuaromillakin toki pärjää, lopputulos on vain miedomman minttuinen 🙂

Vastaa käyttäjälle Red DragonPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *