Helppo raparperipiirakka kauramurupäällisellä (maidoton)

Esikoisemme, 7-vuotiaan tytön syntymäpäiviä on vietetty reilun viikon aikana etukäteen kolmeen otteeseen. Ensin oli kaverisynttärit, josta muutaman päivän päästä kutsuttiin sukulaiset kylään. Tällä viikolla synttäreitä juhlittiin vielä tarhassa yhdessä useamman muun kesällä syntyneen kanssa.

Tarhan juhliin tyttö leipoi raparperipiirakan, johon saatiin samalla hukattua osa isäni tuomista raparpereista. Tämä on sama ja helppo ohje, joka löytyykin jo blogistani nimellä Helppo ja mehevä raparperipiirakka murupäällisellä/maidoton. Tällainen pehmoisen + mehevän pohjan sekä rapean kauramurun yhdistelmä vain on niiiiin hyvää, että huh! Piirakka kuulemma maistui tarhassa yhtä hyvälle, mitä se oli täällä kotosalla maisteltunakin ja sain reseptipyynnön 🙂

Tällä kertaa 2.5-kertaistin ohjeen kahta isompaa vuokaa varten, ja joku muukin pikkumuutos taisi matkan varrelle eksyä. Ja jos joku ihmettelee näiden kahden postauksen samanlaisia kuvia, niin en ehtinyt saamaan tästä tarhaan menneestä valmiista piirakasta kuvaa, joten nappasin tuon kuvan tuosta viimevuotisesta postauksesta kertomaan minkä näköisestä leivonnaisesta on kyse 🙂

Helppo raparperipiirakka

 

kahteen n. 18 x 28 cm vuokaan tai yhteen normaalin kokoiseen uunipellilliseen

 

Taikina:

5 kananmunaa

3 dl öljyä

3 dl mehua

7.5 dl vehnäjauhoja

3.5 dl sokeria

1 tl suolaa

  4 tl leivinjauhetta

1.5 rkl vaniljasokeriaPäälle:

reilu 1 l (=600g) raparperin paloja

4 dl kaurahiutaleita

125 g maidotonta rasvaa (Keijua) sulatettuna (tai jos maito käy, niin muuta rasvaa)

1.25 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen
mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin,
älä vatkaa liikaa. Kaada taikina kahteen n. 18 x 28 cm piirakkavuokaan (tai leivinpaperoidulle syvälle uunipellille) ja levitä tasaisesti pohjalle.
Kuori ja pilko raparperit. Ripottele palat pohjan päälle. 

Sekoita
kaurahiutaleiden joukkoon margariinia, sokerit ja kanelia. Tämän voit
tehdä samassa kulhossa missä teit taikinankin. Ripottele kauraseos raparperin palojen päälle ja laita koko komeus uuniin.

Paista 180 asteessa, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eli n. 35-40 minuuttia.

Vinkit:
* Kokeile piirakkaa raparperin sijasta myös muilla (happamilla) marjoilla tai hedelmillä.  Blogista löytyykin jo tämän herkullisen piirakan omenainen versio http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/09/helppo-ja-meheva-omenapiirakka.html

* Paistoaika on uunikohtainen, joten tarkkaile tilannetta.

 

Kommentit (8)

Hiphei ja napakymppi! 😀 Juuri tätä aion tehdä huomiseksi. Olen tehnyt joskus ohjeellasi omenaisen version. Muistin, että oli todella hyvää. Lapset kiikuttivat raparpereja ja vieraskin on tulossa, joten tätä tekemään päivän päälle. 🙂

Jee, hienoa, että ohje osui juuri sopivaan saumaan 🙂 Itse olen tykännyt tosi paljon molemmista, sekä omenaisesta että raparperisesta versiosta, nams! Ihania lapsia, oikein taisivat toivoa piirakkaa 🙂 Toivottavasti maistui myös teille 🙂

Raparperit alkaa tosiaan olla jo melkoisen isoja.. Nyt ei vain ole leivotuttanut yhtään ja siellä ne kasvaa vaan edelleen.. 🙂 Tää kuulostaa kyllä herkulliselta!

Meidän raparperit on vieläkin ihan kitukasvuisia, vaikka istutettiin maahan jo useampi vuosi sitten. Ei taida tulla kunnon puskaita ikinä, kun maa on millainen on. No mutta ihanaa, kun iskä jaksaa tuoda niitä pyynnöstäni joka vuosi. Hänellä kasvaa ihan mahdotonta vauhtia ja tosi komeiksi! Nyt on muuten sellaiset kelit, ettei itseäkään kovin oo leivotuttanut muut kuin erilaiset jäätelöt. Ehkä helteiden taittuessa palaa into olla enempi uunin ääressä 🙂 Mutta tämä on kyllä aivan ihanaa, testaapas ihmeessä joskus! 🙂

Taidanpa testata 🙂 Muistaakseni olen tätä ohjetta testannut omenoilla 🙂

Testaapa ihmeessä tätäkin, jos omppuversio maistui. Se omppuversiokin on myös aivan ihanaa. Voittajaa niistä vaikea valita, yhtä hyviä kummalla täytteellä tahansa 🙂

Ihanalta kuulostaa… mutta mitä mehua olet käyttänyt? Itse tehtyä, kaupan…?

Ja ihanaa onkin 🙂 Olen käyttänyt sekä kaupan että omatekemää mehua. Juuri tähän piirakkaan taidettiin laittaa landrattavaa kaupan mehua (oisko ollut mehukatti..). Mehu ei valmiissa piirakassa maistu oikeastaan ollenkaan, joten mikä vaan sopii 🙂

Kommentoi juttua: Helppo raparperipiirakka kauramurupäällisellä (maidoton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X