Suklaapossu

Helppo raparperipiirakka kauramurupäällisellä (maidoton)

Esikoisemme, 7-vuotiaan tytön syntymäpäiviä on vietetty reilun viikon aikana etukäteen kolmeen otteeseen. Ensin oli kaverisynttärit, josta muutaman päivän päästä kutsuttiin sukulaiset kylään. Tällä viikolla synttäreitä juhlittiin vielä tarhassa yhdessä useamman muun kesällä syntyneen kanssa.

Tarhan juhliin tyttö leipoi raparperipiirakan, johon saatiin samalla hukattua osa isäni tuomista raparpereista. Tämä on sama ja helppo ohje, joka löytyykin jo blogistani nimellä Helppo ja mehevä raparperipiirakka murupäällisellä/maidoton. Tällainen pehmoisen + mehevän pohjan sekä rapean kauramurun yhdistelmä vain on niiiiin hyvää, että huh! Piirakka kuulemma maistui tarhassa yhtä hyvälle, mitä se oli täällä kotosalla maisteltunakin ja sain reseptipyynnön 🙂

Tällä kertaa 2.5-kertaistin ohjeen kahta isompaa vuokaa varten, ja joku muukin pikkumuutos taisi matkan varrelle eksyä. Ja jos joku ihmettelee näiden kahden postauksen samanlaisia kuvia, niin en ehtinyt saamaan tästä tarhaan menneestä valmiista piirakasta kuvaa, joten nappasin tuon kuvan tuosta viimevuotisesta postauksesta kertomaan minkä näköisestä leivonnaisesta on kyse 🙂

Helppo raparperipiirakka

 

kahteen n. 18 x 28 cm vuokaan tai yhteen normaalin kokoiseen uunipellilliseen

 

Taikina:

5 kananmunaa

3 dl öljyä

3 dl mehua

7.5 dl vehnäjauhoja

3.5 dl sokeria

1 tl suolaa

  4 tl leivinjauhetta

1.5 rkl vaniljasokeriaPäälle:

reilu 1 l (=600g) raparperin paloja

4 dl kaurahiutaleita

125 g maidotonta rasvaa (Keijua) sulatettuna (tai jos maito käy, niin muuta rasvaa)

1.25 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa liikaa. Kaada taikina kahteen n. 18 x 28 cm piirakkavuokaan (tai leivinpaperoidulle syvälle uunipellille) ja levitä tasaisesti pohjalle. Kuori ja pilko raparperit. Ripottele palat pohjan päälle. 

Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon margariinia, sokerit ja kanelia. Tämän voit tehdä samassa kulhossa missä teit taikinankin. Ripottele kauraseos raparperin palojen päälle ja laita koko komeus uuniin.

Paista 180 asteessa, kunnes piirakka on saanut väriä pintaansa eli n. 35-40 minuuttia.

Vinkit: * Kokeile piirakkaa raparperin sijasta myös muilla (happamilla) marjoilla tai hedelmillä.  Blogista löytyykin jo tämän herkullisen piirakan omenainen versio http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/09/helppo-ja-meheva-omenapiirakka.html

* Paistoaika on uunikohtainen, joten tarkkaile tilannetta.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo raparperipiirakka kauramurupäällisellä (maidoton)

Leena-muori

Hiphei ja napakymppi! 😀 Juuri tätä aion tehdä huomiseksi. Olen tehnyt joskus ohjeellasi omenaisen version. Muistin, että oli todella hyvää. Lapset kiikuttivat raparpereja ja vieraskin on tulossa, joten tätä tekemään päivän päälle. 🙂

Suklaapossu

Jee, hienoa, että ohje osui juuri sopivaan saumaan 🙂 Itse olen tykännyt tosi paljon molemmista, sekä omenaisesta että raparperisesta versiosta, nams! Ihania lapsia, oikein taisivat toivoa piirakkaa 🙂 Toivottavasti maistui myös teille 🙂

Raisa P

Raparperit alkaa tosiaan olla jo melkoisen isoja.. Nyt ei vain ole leivotuttanut yhtään ja siellä ne kasvaa vaan edelleen.. 🙂 Tää kuulostaa kyllä herkulliselta!

Suklaapossu

Meidän raparperit on vieläkin ihan kitukasvuisia, vaikka istutettiin maahan jo useampi vuosi sitten. Ei taida tulla kunnon puskaita ikinä, kun maa on millainen on. No mutta ihanaa, kun iskä jaksaa tuoda niitä pyynnöstäni joka vuosi. Hänellä kasvaa ihan mahdotonta vauhtia ja tosi komeiksi! Nyt on muuten sellaiset kelit, ettei itseäkään kovin oo leivotuttanut muut kuin erilaiset jäätelöt. Ehkä helteiden taittuessa palaa into olla enempi uunin ääressä 🙂 Mutta tämä on kyllä aivan ihanaa, testaapas ihmeessä joskus! 🙂

Kirsi/Kirsin keittiössä

Taidanpa testata 🙂 Muistaakseni olen tätä ohjetta testannut omenoilla 🙂

Suklaapossu

Testaapa ihmeessä tätäkin, jos omppuversio maistui. Se omppuversiokin on myös aivan ihanaa. Voittajaa niistä vaikea valita, yhtä hyviä kummalla täytteellä tahansa 🙂

Anonyymi

Ihanalta kuulostaa… mutta mitä mehua olet käyttänyt? Itse tehtyä, kaupan…?

Suklaapossu

Ja ihanaa onkin 🙂 Olen käyttänyt sekä kaupan että omatekemää mehua. Juuri tähän piirakkaan taidettiin laittaa landrattavaa kaupan mehua (oisko ollut mehukatti..). Mehu ei valmiissa piirakassa maistu oikeastaan ollenkaan, joten mikä vaan sopii 🙂

Vastaa käyttäjälle Raisa PPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *