Suklaapossu

Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja marjoilla

Tässä tulee Suklaapossun ensimmäinen Kotilieden puolella tehty postaus ja sen kunniaksi tarjoan teille nakukakun, jossa on mehevä suklaakakkupohja ja sitrushedelmillä terästettyä valkosuklaamoussea tuoreiden marjojen kanssa! Tällainen kombo löytyi meidän jälkkäripöydästä vähän aikaa sitten ja voin vain kertoa, ettei se kovin pitkää ehtinyt siinä vanhentumaan. Makuyhdistelmä oli niiiin hyvä, että voisin jatkaa syömistä edelleenkin. Siis mikäli kakkua olisi enää jäljellä 🙂

Tein kakun löydettyäni pakkasen kätköistä kaksi mielettömän mehevän suklaakakkupohjan palaa. Aikaa kakun väsäämiseen oli hintsusti, joten väliin päätyi helppo ja nopea valkosuklaamousse sekä reilusti pihapensaista poimittuja herukoita ja vadelmia.

Raastoin hetken mielijohteesta tuon moussen joukkoon yhden sitruunan kuoren. Mausta tuli niin kiva, että olisi raastanut toisenkin sitruunan kuoren, mikäli sellainen olisi löytynyt. Nam! Halusin kuitenkin voimistaa makua jotenkin, ja nappasin kulhosta appelsiinin, jonka kuori päätyi myös moussen joukkoon, ja siitä tulikin valkosuklaamousseen tuli aika kivasti lisämakua. Epäilin kuitenkin vahvasti, että sitruuna-appelsiini-valkosuklaamousse toimisi tuoreiden marjojen kanssa. Yllätyin suuresti, kun maku olikin äärettömän hyvä. Appelsiinin maku ei erottunut valmiista kakusta yksittäisenä makuna, vaan se toi oman häivähdyksensä koko makupalettiin, jossa maistui marjojen, valkosuklaan, sitruunan lisäksi myös herkullinen suklaa.

Kakku on ihanan helppo tehdä. Pohjan aineet vain sekoitetaan nopeasti keskenään yhteen ja paistetaan vuoassa kypsäksi. Kun pohja on jäähtynyt, pääsee hurauttamaan täytteen aineet vaahdoksi. Sitten on jäljellä vain kakun kokoaminen. Nakukakku on ihanan rento kakku, jolloin myös täyttämisen voi hoitaa rennosti laittamalla vuorotellen kakkupohjaa, valkosuklaista mousse ja marjoja päällekkäin, ja pian kakku onkin valmis nautittavaksi. Valkosuklaan takia täyte hieman kiinteytyy kylmässä, joten jos haluaa kakun olevan siistimmin leikattavissa, kannattaa kakku laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja vetäytymään..

Oman lisänsä kakkuun tuo aivan ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja. On se vaan kumma, miten se ohje edelleen on niin ihana! Se todellakin sopii kaikkiin makumaailmoihin ja on kakkujen lisäksi myös muutenkin monikäyttöinen taikina mm. muffinssien ja mokkapalojen muodossa! Tässä kuitenkin tämän kakun ohje 🙂

 

Edit. 10.10.2021 Ohjeeseen lisätty sieltä jostain syystä tipahtanut tarkempi ohjeistus, se on nyt lisätty mukaan.

 

Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja tuoreillla marjoilla

n. 16 cm vuokaan

Pohja:

2/3 annos 16 cm vuokaan mitoitetusta mielettömän mehevän suklaakakkupohjan taikinasta

Täyte:

2.5 dl Flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

175 g valkosuklaata

2 tl vaniljasokeria

1-2 sitruunan hienoksi raastettu kuori

reilusti tuoreita marjoja (herukoita, mansikoita, vadelmia yms.)

Ohje:

 Tee ensin suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Linkin takaa olevasta ohjeesta löytyy 16 cm kakkuun mitoitettu taikina. Tähän kakkuun tuosta taikinasta menee n. 2/3. Ks. myös vinkkiosio alempaa! Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä

Tee täyte vatkaamalla vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon myös vaniljasokeri sekä sitruunan raastettu kuori. Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 15 sekunnin välein sekoitellen. Sekoita juokseva (ei kuuma!) suklaa muun täytteen joukkoon.

Täytä kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Levitä vajaa puolet täytteestä toisen kakkupohjan päälle. Ripottele päälle reilusti marjoja. Nosta päälle toinen kakkupohja, levitä päälle reilusti täytettä ja ripottele lopuksi pinnalle reilusti marjoja. Eikun nauttimaan!

Vinkki:

* Voit tehdä myös kokonaisen 16 cm vuokaan mitoitetun annoksen, jolloin saat kolmepohja osaa. Täytettä on reilusti, joten kakkuun voi käyttää vaikka kaikki kolme osaa. Halutessasi voit myös pakastaa yhden ylimääräisen osan tulevaa käyttöä varten. Suklaakakkupohja toimii mahtavasti vaikkapa juustokakun pohjana!

* Pese sitruunan kuori todella hyvin ennen raastamista. Raasta vain kuoren uloin, keltainen osa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja marjoilla

Anne

Mikähän meni pieleen kun kakkupohjasta tuli kupera? Tein ohjeen mukaan kyllä mutta pohja näyttää kuperalta, ellei laskeudu yhtään..

Suklaapossu

Anne: Tästä kakkupohjasta tulee helposti hieman kupera. Pohjan voi halutessaan tasoittaa ennen kuin sen leikkaa osiin. Itse nautiskelen tuon leikatun osan joko sellaisenaan tai tekemällä siitä pienen triflen ylijääneen täytteen kanssa tai lorauttamalla päälle marjoja ja vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *