Herkullinen juusto-lohipiirakka

Tein juhliin tätä ihanaa juustoista lohipiirakkaa. Piirakka oli mielestäni äärettömän herkullinen ja sai kehuja myös muilta. Piirakka kuuluu selvästi lohipiirakoiden kärkisijoille ja kilpailee parhaan lohipiirakan tittelistä vähän aikaa sitten tekemäni lohi-parsakaalipiirakan kanssa.

Suolaista kylmäsavulohta tasapainotti aimo annos raejuustoa, mutta makua oli silti reilusti. Kuvat puhukoot puolestaan, itselläni sanavarasto ei riitä tällä hetkellä kuvailemaan herkullista makua sen enempää.

Laitoin raejuustoa piirakkaan hieman ohjeeseen laittamaani määrää enemmän ja muna-maidosta jäi suunnilleen samanverran käyttämättä piirakan reunojen yläreunan tullessa vastaan. Muokkasin ohjeen samantein sellaiseksi, että siihen menee yksi kokonainen pikkupurkillinen raejuustoa ja nyt kaiken muna-maidonkin pitäisi mahtua vuokaan.

Juusto-lohipiirakka

n. 13 x 35 cm vuokaan tai n. 24 cm pyöreään
piirakkavuokaan

Pohja:

n. 1/3 annosta rahkavoitaikinaa
(laitoin 2 dl ruisjauhoja, 1 dl grahamjauhoja, 1 dl tavallisia vehnäjauhoja,
0.5 tl suolaa)

Täyte:

200 g kylmäsavulohisiivuja

200 g raejuustoa

2 dl (=100 g) punaleima emmental -juustoraastetta

1.5 tl kuivattua tilliä

ripaus  mustapippuria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

1 rkl sinappia

1 tl sokeria

Ohje:

Tee rahkavoitaikina erillisen
ohjeen
mukaan. Ota taikinasta n. 1/3 piirakkapohjaa varten. Kaulitse
ohueksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin n. 30
minuutiksi, kunnes pohja on kunnolla kiinteytynyt. Jäähdyttäminen estää hieman
pohjan reunoilta valumista paiston aikana. Pistele taikinanpohjat haarukalla,
laita päälle leivinpaperin pala ja paistokuuulat. Esipaista pohjaa 200 asteessa
n. 15-20 minuuttia.

Laita esipaistetun pohjan päälle n. puolet
emmental-raasteesta, sen päälle puolet lohisiivuista. Levitä raejuusto
tasaiseksi kerrokseksi. Lisää loput juustoraasteesta ja lohisiivuista. Kaada
päälle liemi.

Sekoita kulhossa sinappi, sokeri, tilli ja mustapippuri
keskenään. Vatkaa joukkoon munat yksitellen välillä kunnolla vatkaten, jotta sinappiseos sekoittuu tasaisesti.
Lisää maito. Valuta seos täytetyn piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin
keskitasolla n. 35-40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut nätin värin
pintaansa ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä ennen irrottamista. Nauti kylmänä tai
haalean lämpimänä.

Vinkki:

* Jos teet kokonaisen annoksen rahkavoitaikinaa, pohjan
paksuudesta ja vuoan koosta riippuen sitä saattaa jäädä yli. Voit pakastaa sen
kerta-annoksina ja ottaa tarpeen mukaan sulamaan jääkaappiin muutama tunti
ennen käyttämistä.

 

 

Kommentit (4)

Nam, vaikuttaa tosi hyvälle. Tämän taidan tehdä juhannuspiirakaksi!

Oli kyllä tosi hyvää! Suosittelen koittamaan! 🙂 Kun pääset maistelemaan, kuulisin mielelläni mitä pidit 🙂

Näyttää hyvältä! En ole koskaan kokeillut raejuustoa piirakan täytteenä mutta täytyy kokeilla joku kerta, kiitos vinkistä! 🙂

Kiitos! 😀 Kannattaa joskus kokeilla raejuustoa! Se tuo lisää ruokaisuutta täytteeseen ja sopii mietona hyvin yhteen voimakkaiden ja suolaisten makujen kanssa. Tästä piirakasta raejuustoa ei erikseen edes maistanut, mutta se tasoitti juuri sopivasti lohen suolaisuutta. Toistan itseäni kertomalla, että tämä oli todella herkullista! 🙂

Kommentoi juttua: Herkullinen juusto-lohipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X