Herkullinen lohi-parsakaalipiirakka

Viikonloppuna tuli tehtyä myös tällainen ihanan herkullinen piirakka kylmäsavulohesta ja parsakaalista. Itse olen sitä mieltä, että tästä suolainen piirakka ei voi kovin paljoa parantua! Rakastan lohta ja pidän paljon myös parsakaalista, mutten olisi koskaan uskonut, että niiden yhdistelmä voi olla näin herkullinen. Niin herkullinen, että vaikka yleensä en käytä samaa ohjetta enää uudestaan, tätä teen varmasti vielä uudestaankin!

Piirakan pohja on ihanaa rahkavoitaikinaa, joka saa lisämakua ruisjauhoista.

Suolan määrää kannattaa säätää oman maun mukaan. Mä laitoin 0.75 tl ja kylmää piirakkaa maistellessa oli siinä ja siinä, oliko suolaa liikaa. Piirakan uudelleen lämmittäminen kuitenkin vaimensi suolaisuuden hyväksi ja lämmitettäessä myös koko piirakan maku muuttui parsan muuttuessa makeammaksi. Piirakka kannattaakin tarjoilla lämpimänä. 

Lohi-parsakaalipiirakka

n. 35 cm x 11 cm vuokaan (tai n. 24 cm pyöreään vuokaan)

Pohja:

Vajaa 1/2 annosta rukiista rahkavoitaikinaa

Täyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl ruokakermaa

1 muna

2 tl kuivattua tilliä

mustapippuria

n. 0.5-0.75 tl suolaa

200 g kylmäsavulohta

300 g parsakaalista nuput

Ohje:

Tee pohja erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi. Nosta se vuoan pohjalle ja painele kevyesti reunoille. Leikkaa reunojen ylimenevä taikina pois. Laita pohjan päälle vuokaa isompi leivinpaperin pala ja kaada päälle paistokuulat, niin pohjan reunat eivät valahda esipaistamisen aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Voit käyttää paistokuulien sijasta myös kuivattuja herneitä, mutta huomaa tällöin, että paistoaika saattaa olla pidempi kuin paistohelmiä käytettäessä. Poista leivinpaperi + helmet/herneet esipaistamisen jälkeen. 

Valmistele pohjan ollessa uunissa täytettä. Pese parsakaali ja leikkaa siitä nuput irti. Laita nuput tarpeeksi isoon kattilaan kiehuvaan veteen ja esikeitä n. 4 minuuttia. Kaada vesi pois. Sekoita tuorejuustoon muna, kerma, tilli, mustapippuri ja maun mukaan suolaa. Laita esipaistetun pohjan päälle keitetyt parsakaalin nuput, lohisiivut sekä kermaseos. Jatka paistamista n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile piirakka hieman lämpimänä/lämmitettynä.

Kommentit (6)

Vau mahtavalta näyttää, pitää testata! Ja kiitokset tästä mahtavasta blogista, aivan upeita reseptejä!

Koitappas ihmeessä. Kun ehdit piirakantekopuuhiin, olisi kiva kuulla mitä pidit 🙂 Ja kiitos paljon kehuista! 😀 Kiva kuulla, että blogini miellyttää. Tuollaiset sanat lämmittävät mieltä aina todella paljon 😀

Voi apua miten hyvältä kuulostaa! Itsekin rakastan lohta ja parsakaalia niin erikseen kuin yhdessäkin ja olen useasti käyttänyt tuota comboa ruoanlaitossa. Piirakan muodossa on vielä kokeilematta ja tätä ohjetta lukiessani ihmettelin miten ei olekaan omaan mieleen koskaan tullut. Nam. Kokeiluun! 🙂

Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista suolaisista piirakoista, ellei juuri se paras! Aivan ihanaa ja taatusti maistuu parsakaalin ja lohen ystävälle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂

On kyllä todella herkulliset täytteet, ja todella nätti piirakka. 🙂

Kommentoi juttua: Herkullinen lohi-parsakaalipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X