Suklaapossu

Hunajapaahdetut maapähkinät uunissa

Paahdetut pähkinät uunissa ovat älyttömän hyviä ja sopivat lahjaksi

Nämä uunissa paahdetut maapähkinät ovat ääreishelppoja ja ihania pikkunaposteltavia. Ja näistä saa aivan ihania joululahjankin; laittaa pähkinät pussiin ja sulkee pussin kauniilla narulla 🙂 Tai jos kaipaa vaikkapa Joulupöytään jotain pientä naposteltavaa, niin tässä on hyvä vaihtoehto.

Paahtaminen antaa pähkinöille aivan ihastuttavan maun. Pieni makeus ja suolaisuus samassa paketissa paahteisuuden kanssa, tekee pähkinöiden mausta totaalisen erilaisen normipähkinöihin verrattuna. Hunaja karamellisoituu pinnalle ja antaa maun lisäksi kivaa rapeaa rakennetta. Jos kiinnostuit, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Nämä on ihan mahdottoman nopeita tehdä ja aineitakin tarvitaan vain kolme.

Eikös tällaiset pähkinät muuten ole aika terveellisiäkin? Pähkinäthän ovat kunnon rasvapaketteja. Lisäksi näissä on perus valkoisen sokerin sijasta hunajaa. Joka tapauksessa herkullisia, mukavia pikkunaposteltavia, joita teen ensi kerralla tuplasatsin, jotta riitävät hieman pidempään 🙂

Hunajapaahdetut maapähkinät uunissa

Aineet:

200 g maapähkinöitä

1 rkl juoksevaa hunajaa

n. 0.5 tl merisuolaa

Ohje:

Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Liruttele päälle hujanaa ja rouhi merisuolaa. Sekoita. Paahda pähkinöitä 175 asteessa välillä sekoitellen n. 12 minuuttia. Tarkkaile tilannetta, ettei pähkinät pala. Pähkinät on valmiita, kun ne alkavat tuoksua paahtuneille ja ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Jäähdytä pähkinät kunnolla.

Vinkki:

* Kokeile mausta pähkinät vaikkapa chilillä, valkosipulilla, paprikajauheelle tai vaikkapa kanelilla. Vain mielikuvitus on rajana 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajapaahdetut maapähkinät uunissa

Hannele

Meilläkin tehtiin tänään makeita pähkinöitä! Ne on niiiin herkkuja!

Suklaapossu

Ovat kyllä aivan ihania! 😀 Olisi pitänyt tehdä samantein vähintään tupla-annos, sillä nämä eivät kovin pitkään säilyneet 😉

Matkaaja

Puuttuu paahtuneet seesaminsienet pähkinöiden pintaan tarttuneina. Niitä saa makeisina Välimeren kujilla

Vastaa käyttäjälle MatkaajaPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *