Ice Age-kakku vohvelisella siirtokuvalla

Muutamia syksyn aikana tehtyjä kakkuja on jäänyt kiireiden takia päivittämättä tänne blogiin. Tässä niistä ensimmäinen. Työkaverini pyysi alkusyksystä tekemään
poikansa synttäreille kakun erittäin lyhyellä varoitusajalla. Täytteeksi toivottiin jotain, mistä lapset
pitävät. Koitin miettiä mikä meidän lasten juhlissa maistuu parhaiten ja
yleensä ne ovat moussepohjaiset, sileät täytteet. Mauksi valitsin suht
varman mansikan, johon lisäsin reilusti sitruunan mehua raikkautta
tuomaan, sillä tällainen ei-liian-makea täyte on ollut tosi tykätty meillä. Muuten sain kakun suhteen vapaat kädet. Kuulin jälkeenpäin,
että kakku osui ja upposi, niin maun kuin ulkonäkönsäkin puolesta! 🙂

Kakku ei kylläkään oikeasti ollut ollut tämän värinen, miltä näissä kuvissa näyttää. Kuvien värimaailma muuttuivat bloggeriin siirrettäessä jostain kumman syystä suht valkoisesta tällaiseksi kummallisen kellertävän vihertäväksi, enkä saanut sitä muuttumaan vaikka yritin muuttaa kuvien värimaailma.. No mutta eiköhän siitä selvän saa 🙂

Olin hankkinut tällaisia kiireellisiä ”hätätapauksia” varten vohvelisen kakkukuvan, ja se päätyikin nyt koristamaan kakkua. En ollut käyttänyt sellaista ennen, joten sen laitto sujui vähän arvuuttelemalla. Ennen kakkukuvan laittoa vuorasin kakun kevyesti kermalla, plättäsin kuvan kerman päälle ja tasoitin pinnan kevyesti.. Kuva alkoi melko pian pehmetä ja meni vähitellen ihan ryttyyn. Pelkäsin jo että niin se jää, mutta kummasti se vaan suoristui yön aikana jääkaapissa.

Se mikä jäi harmittamaan, oli nuo kakkukuvassa näkyvät tekstit. Ajattelin alunperin, että pursottelen reunoilla kiehkurat, mutta laktoositon kuohukerma ei ollut enää siinä vaiheessa yhteistyöhaluinen. Ongelmia meinasi tulla jo reunojenkin pursotuksessa. Alku sujui hyvin, mutta loppua kohti kerma alkoi pakseta liikaa ja alkoi tulla tyllan suusta ulos aina vaan rakeisempana. Aika paljon vikkelämmin olisi pitänyt toimia, että olisi saanut pursotusjäljestä siistin, joten jätin kakun tällä kertaa pelkistetymmäksi.

Ice Age-kakku vohvelisella siirtokuvalla

n. 15-20 hlön kakku

Pohja:

5 munan sokerikakkupohja 22 cm vuokaan

Täyte, mansikkamousse:

400 g mansikoita

2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta ranskankermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

n. 1.25 dl sokeria (maun mukaan)

3 tl liivatejauhetta

4.5 rkl sitruunan mehua

Kakun päällä:
syötävä kakkukuva

Kuorrutukseen:
n. 4 dl kuohukermaa + vaniljasokeria

Ohje:

Tee kakkupohja ja leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.


Soseuta
mansikat, lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon ranskankerma ja notkistettu
tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, mansikat ja hieman tavallista sokeria.
Maista. Lisää sokeria makusi mukaan. Sekoita liivatejauhe sitruunan
mehuun ja anna turvota. Lämmitä turvonnut liivateseos mikrossa
n. 20 sekunnin ajan, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada
liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.

Täyte on sen verran löysää, että kakku kannattaa koota irtopohjavuoan reunoja apuna käyttäen reunojen sisäpuolelle. Tai kakun voi myös koota umpinaiseen kakkuvuokaan, kunhan ensin vuoraa vuoan sisäpuolen kelmulla, jotta kakun poistaminen vuoasta helpottuu. Kostuta alinta kakkupohjaa, kaada puolet täyttestä päälle. Tee samoin toinen kerros. Kostuta alinta pohjaa vähiten, ylintä eniten, sillä kosteus painuu alaspäin. Hyydytä täytettyä kakkua jääkaapissa muutama tunti. Poista reunat kakun ympäriltä.

Vatkaa kerma yhdessä vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Sivele ohut kerros kermavaahdosta kakun päälle ja reunoille. Laita päälle vohvelinen kakkukuva ja silitä kevyesti pintaan kiinni. Pursota loppu kermasta kakun reunoille. Anna kakun olla jääkaapissa kakkukuvan laittamisen jälkeen ainakin
neljä tuntia, niin kuva pehmenee syötävään kuntoon.

Avainsanat

Kommentit (2)

Hieno peruskermakakku ja vohvelikuva on hyvin onnistunut 🙂
En voi olla mainostamatta, että mulla on myös vähän juttua noista kuvista 🙂
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/03/prinsessataytekakku-mansikkataytteella.html
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/10/minni-hiiri-taytekakku.html

Kiitos Taru! 🙂 Vähän kyllä jänskätti miten kuvan kanssa käy, se kun oli ihan rytyssä yhdessä vaiheessa. Onneksi suoristui sitten kun kostui kauttaaltaan. Muistankin nähneeni blogissasi juttua noista kakkukuvista. Pitääkin vielä tulla katsomaan vinkkejäsi, vaikka nyt tämän kakun kohdalla onkin myöhäistä, mutta ensi kertaa varten 😉

Kommentoi juttua: Ice Age-kakku vohvelisella siirtokuvalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Näistä piparkakuista tuli mun lemppareita ❤️ Mausteisia, ohuita ja ihanan rapeita. Ja pienen poikamme mieliksi myös kananmunattomia. Katso helppo ohje blogin puolelta ja testaa itse
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/se-parempi-munaton-piparkakkutaikina/ #munaton #piparkakku #eggless #yummy #gingerbread #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä pellillinen lihapiirakkaa valmistuu näppärästi itsetehdystä rahkavoitaikinasta ja herkullisesta, munattomasta jauhelihariisitäytteestä. Ja maistuu muuten ihanalta näin kylminä päivinä 😋 Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pellillinen-lihapiirakkaa-peltilihis-peltilihapiirakka/ #pellillinen #lihapiirakka #lihis #munaton #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kokosin blogiin mein lasten synttäreillä tarjolla olleet makeat ja suolaiset tarjottavat samaan postaukseen. Kurkkaa ohjeet blogista ja herkuttele esim. tomaatti-vuohenjuustopiirakalla tai mausteisella glögijuustokakulla 😋 https://kotiliesi.fi/suklaapossu/yhteenveto-lasten-synttarijuhlien-tarjottavista/ #lastensynttärit #suolainenpiirakka #synttärikakku #glögijuustokakku #munaton #maidotonpulla #childrenbirthday #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • "Noo'o onko tullut kesä, nyt talven keskelle..." Meillä maisteltiin vielä kerran kesäisiä makuja lasten yhteisillä synttäreillä, joissa oli tarjolla tämä mansikka-mustaherukkajuustokakku. Värikäs koristelu sopi ihanasti sekä tyttöjen että pojan synttärikakuksi. Kurkkaa ohje kakkuun blogista ja kokeile viimeistään ensi kesänä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-mustaherukka-juustokakku-lasten-yhteisille-synttareille/ #lastensynttärit  #mansikka #mustaherukka #juustokakku #valkosuklaaganache #strawberry #blackcurrant #cheesecake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tästä vuohenjuustopiirakasta tuli ensihaukkaisulla yksi lempparipiirakkani. Munattomasta piirakasta löytyy vuohenjuuston lisäksi reilusti tomaatteja ja tzatzikityyppinen täyte, sekä helppo ja herkullinen kolmen aineen piirakkapohja. Lue koko ohje blogista ja leivo vaikka heti viikonlopuksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustopiirakka-munaton/ #munaton #vuohenjuusto #piirakka #tomaatti #tzatziki #yummy #pie #goatcheese #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat hämähäkkikeksit sopivat loistavasti lasten synttäreille Halloweenin lisäksi myös muina vuodenaikoina. Meillä nämä loppuivat jopa hieman kesken, vaikka juhlijoita oli vain muutama. Katso näppärä ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/halloweenin-helpot-ja-nopeat-hamahakki-keksit/ #lastensynttärit #helppojanopea #keksit #lakritsi #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Joulu lähestyy jo vauhdilla, mutta tässä vielä pikaisesti meidän Halloweenina nauttimamme munaton mokkapalakakku. Nämä olivat ensimmäiset kaverisynttärit, kun kakkua syöneet lapset tyhjensivät lautasensa kakusta, vau! Ja tämänhän voisi tehdä milloin vain, ilman seittejä ja silmiä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/halloweenin-mokkapalakakku-munaton/ #munaton #mokkapala #kakku #lapsensynttärit #6vuotias #halloween #cake #childrensbirthday  #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

X