Voi vitsit kun näistä tuli hyviä! Suklaafudget, joissa maistuu sekä
kahvi että lakritsi. Ihan mielettömän ihania!


Fudget saivat alkunsa kesäkuussa, kun mies oli menossa käymään töissä ensimmäistä kertaa vauvan
syntymän jälkeen ja antoi minulle vapaat kädet leipoa sinne jotain.
Toiveena oli jokin hyvin huoneenlämmössä säilyvä, jonka vain voisi
napata pöydältä mukaansa ja nauttia töiden lomassa. Kauppareissulla
tarvikkeita hakiessa käteeni tarttui lakritsipussi, jossa yhtenä makuna
oli mokka-lakritsi. Samassa muistin tekemäni suklaafudget lakritsilla ja manteleilla sekä suolatut mokkasuklaafudget. Molemmat ovat ihan vietävän hyviä, joten sain ajatuksen yhdistää nuo ja testata mokka-lakritsi-suklaafudgea. Ja kyllä kannatti! Vaikka kahvi ei edelleenkään kuulu juomavalikoimaani, niin leivonnaisiin yhdistettynä sen maussa vain on sitä jotain. Toistan jo itseäni kertomalla, että nämä olivat mielettömän hyviä, nams!

En lähettänyt kaikkia fudgepaloja miehen mukana töihin, vaan osa päätyi pakkaseen. Sulattelin loput fudget huoneenlämmössä päivää ennen ristiäisiä, ja näin pääsimme nauttimaan näistä myös ristiäisissä 🙂

Mokka-suklaafudge lakritsilla
Koosta riippuen 100 palaa
Aineet:
225 g tummaa (n.50%) suklaata
225 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua (ei karamellisoitua) maitoa
0.5 tl suolaa
2 tl pikaespressopikakahvijauhetta
25 g voita
200 g lakritsia + muutama koristeeksi
Ohje:
Pilko lakritsinpalasia hieman pienemmiksi (n. 1 cm kokoisiksi paloiksi) ja jätä syrjään odottamaan.
Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito, suola, pikaespressokahvijauhe sekä voi. Lämmitä
koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. 
Lisää
melkein kaikki lakritsin palat suklaaseokseen. Kaada seos
leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm
kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle loput lakun palat ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa
jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki:
*  Lakritseissa on suuria eroja, joten niitä ja suklaita vaihtamalla saa muunneltua hieman fudgepalojenkin makua.

* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa paksumpia.