Ihana mokka-suklaafudge lakritsilla

Voi vitsit kun näistä tuli hyviä! Suklaafudget, joissa maistuu sekä kahvi että lakritsi. Ihan mielettömän ihania!

Fudget saivat alkunsa kesäkuussa, kun mies oli menossa käymään töissä ensimmäistä kertaa vauvan syntymän jälkeen ja antoi minulle vapaat kädet leipoa sinne jotain. Toiveena oli jokin hyvin huoneenlämmössä säilyvä, jonka vain voisi napata pöydältä mukaansa ja nauttia töiden lomassa. Kauppareissulla tarvikkeita hakiessa käteeni tarttui lakritsipussi, jossa yhtenä makuna oli mokka-lakritsi. Samassa muistin tekemäni suklaafudget lakritsilla ja manteleilla sekä suolatut mokkasuklaafudget. Molemmat ovat ihan vietävän hyviä, joten sain ajatuksen yhdistää nuo ja testata mokka-lakritsi-suklaafudgea. Ja kyllä kannatti! Vaikka kahvi ei edelleenkään kuulu juomavalikoimaani, niin leivonnaisiin yhdistettynä sen maussa vain on sitä jotain. Toistan jo itseäni kertomalla, että nämä olivat mielettömän hyviä, nams!

En lähettänyt kaikkia fudgepaloja miehen mukana töihin, vaan osa päätyi pakkaseen. Sulattelin loput fudget huoneenlämmössä päivää ennen ristiäisiä, ja näin pääsimme nauttimaan näistä myös ristiäisissä 🙂

Mokka-suklaafudge lakritsilla
Koosta riippuen 100 palaa

Aineet:
225 g tummaa (n.50%) suklaata
225 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua (ei karamellisoitua) maitoa
0.5 tl suolaa
2 tl pikaespressopikakahvijauhetta
25 g voita
200 g lakritsia + muutama koristeeksi

Ohje:
Pilko lakritsinpalasia hieman pienemmiksi (n. 1 cm kokoisiksi paloiksi) ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito, suola, pikaespressokahvijauhe sekä voi. Lämmitä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Lisää melkein kaikki lakritsin palat suklaaseokseen. Kaada seos leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle loput lakun palat ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki:
* Lakritseissa on suuria eroja, joten niitä ja suklaita vaihtamalla saa muunneltua hieman fudgepalojenkin makua.

* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa paksumpia.

Kommentit (16)

Makuyhdistelmä kuulostaa mielenkiintoiselta! Fudget on käteviä tuliaisia, eivät varmasti kenelläkään vanhenemaan pääse..

Tosi mielenkiintoinen, mutta erittäinen toimiva yhdistelmä! Piti pitää fudgekulho kaukana, ettei tullut tyhjennettyä koko astiaa samantein 😉

Aijai, en tiedä mitä sanoisin… Ihan huippuhyviä varmasti. Näitä teen takuulla ennen joulua (tämän vai ensi vuoden?!;))

Nämä olivat aivan äärettömän hyviä, kannattaa ihmeessä tehdä! Onneksi annoin osan miehen töihin, muuten olisin varmaan ahminut nämä samantein itse. Ja ristiäisissäkin teki tiukkaa pitää näppinsä poissa kiposta 😉 Kiitos Leena 🙂

Hei! Mihin suosittelet pakkaamaan nämä? Ajattelin antaa näitä sukulaisille joululahjaksi, joten pakkaus saisi olla kaunis 🙂 Menevätkö esim. lasipurkissa huonoksi?

Itse olen pakkaillut näitä pieneen, valkoiseen, pahviseen rasiaan (tuollaiseen kun tuossa yhdessä kuvassakin näkyy). Sellaisista saa nätimmän esim. jouluisilla nauhoilla tms. 🙂 Kotioloissa olen säilytellyt näitä muovirasiassa, joten uskoisin näiden säilyvän lasipurkissakin uskoisin säilyvän hyvin, kunhan fudget ovat kunnolla kovettuneet (ja myös leikkauspinnaltaan kuivat) ennen sinne pakkaamista 🙂

Hei!
Minkä kokoinen on tuo purkki kondensoitua maitoa? Ajatuksena olisi tehdä näitä ihania fudgejasi joululahjaksi 🙂

Heippa Hazmi 🙂 Kondensoitu maito on 397g tölkeissä. Se on suunnilleen esim. hernekeittotölkin kokoinen, mutta aavistuksen matalampi ja leveämpi, ja melko usein merkistä riippumatta ympärillä on sini-valkoinen etiketti 🙂 Nämä ovat ihana joululahja 🙂

Tein näitä tänään ja huh huh! Reseptissä ei liioiteltu yhtään,ihan älyttömän hyviä! Voin todellakin suositella ja aion itsekin tehdä näitä vielä uudelleen.

Eivätkös olleetkin aivan mahtavia!?! Ihana kuulla, että sinäkin Salla ihastuit 😀

Hei! Lämmitetäönkö seosta vain sen verran että suklaat sulavat, ei päästetä kiehahtamaan?

Hei Jenni! Juuri näin. Lämmitetään vain sen verran, että suklaat ovat kunnolla sulaneet ja koko massa on sen verran pehmeää, että sen joukkoon voi lisätä muut aineet ja sen saa levitettyä vuokaan. Massa on kuitenkin sen verran paksua, ettei lähde kovin helpolla kiehumaan. Huomaat varmaan hyvin hetken, kun suklaat ovat sulaneet kunnolla 🙂

voiko nämä siis säilyttää huoneenlämmössä? tekisin tarhaan tarhatädeille 🙂

Hei Anna! Suklaafudget säilyvät hyvin huoneenlämmössäkin, kunhan ne vain suojaa hyvin, etteivät suottas kuivu pinnalta 🙂 Mä oon myös pari kertaa tehnyt fudgeja tarhatädeille ja ovat tykänneet kovin 🙂

Hei! Osaatko sanoa mahtaisiko pikaespressokahvijauhetta pystyä korvaamaan vahvalla kahvilla vai mennäänkö sitten aivan mönkään? 😃

Hei Aada! Vahvasta kahvista tulee ainakin lisää nestettä, jolloin fudgen rakenne löystyy liikaa. Myös siitä irtoava maku voi olla melko mieto espressokahvijauheeseen verrattuna, vaikka kahvi olisikin vahvaa. Lisäksi usein vesipohjaiset nesteet ja suklaa sovi hyvin yhteen (seos voi käyttäytyä arvaamattomasti), joten en suosittele kahvin käyttämistä tähän. Tätä voi toki tehdä myös ilman mokan makua 🙂

Kommentoi juttua: Ihana mokka-suklaafudge lakritsilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X