Ihana mokka-suklaafudge lakritsilla

Voi vitsit kun näistä tuli hyviä! Suklaafudget, joissa maistuu sekä kahvi että lakritsi. Ihan mielettömän ihania!

Fudget saivat alkunsa kesäkuussa, kun mies oli menossa käymään töissä ensimmäistä kertaa vauvan syntymän jälkeen ja antoi minulle vapaat kädet leipoa sinne jotain. Toiveena oli jokin hyvin huoneenlämmössä säilyvä, jonka vain voisi napata pöydältä mukaansa ja nauttia töiden lomassa. Kauppareissulla tarvikkeita hakiessa käteeni tarttui lakritsipussi, jossa yhtenä makuna oli mokka-lakritsi. Samassa muistin tekemäni suklaafudget lakritsilla ja manteleilla sekä suolatut mokkasuklaafudget. Molemmat ovat ihan vietävän hyviä, joten sain ajatuksen yhdistää nuo ja testata mokka-lakritsi-suklaafudgea. Ja kyllä kannatti! Vaikka kahvi ei edelleenkään kuulu juomavalikoimaani, niin leivonnaisiin yhdistettynä sen maussa vain on sitä jotain. Toistan jo itseäni kertomalla, että nämä olivat mielettömän hyviä, nams!

En lähettänyt kaikkia fudgepaloja miehen mukana töihin, vaan osa päätyi pakkaseen. Sulattelin loput fudget huoneenlämmössä päivää ennen ristiäisiä, ja näin pääsimme nauttimaan näistä myös ristiäisissä 🙂

Mokka-suklaafudge lakritsilla
Koosta riippuen 100 palaa

Aineet:
225 g tummaa (n.50%) suklaata
225 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua (ei karamellisoitua) maitoa
0.5 tl suolaa
2 tl pikaespressopikakahvijauhetta
25 g voita
200 g lakritsia + muutama koristeeksi

Ohje:
Pilko lakritsinpalasia hieman pienemmiksi (n. 1 cm kokoisiksi paloiksi) ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito, suola, pikaespressokahvijauhe sekä voi. Lämmitä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Lisää melkein kaikki lakritsin palat suklaaseokseen. Kaada seos leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm kokoiseen vuokaan. Ripottele pinnalle loput lakun palat ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkki:
* Lakritseissa on suuria eroja, joten niitä ja suklaita vaihtamalla saa muunneltua hieman fudgepalojenkin makua.

* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa paksumpia.

Kommentit (16)

Makuyhdistelmä kuulostaa mielenkiintoiselta! Fudget on käteviä tuliaisia, eivät varmasti kenelläkään vanhenemaan pääse..

Tosi mielenkiintoinen, mutta erittäinen toimiva yhdistelmä! Piti pitää fudgekulho kaukana, ettei tullut tyhjennettyä koko astiaa samantein 😉

Aijai, en tiedä mitä sanoisin… Ihan huippuhyviä varmasti. Näitä teen takuulla ennen joulua (tämän vai ensi vuoden?!;))

Nämä olivat aivan äärettömän hyviä, kannattaa ihmeessä tehdä! Onneksi annoin osan miehen töihin, muuten olisin varmaan ahminut nämä samantein itse. Ja ristiäisissäkin teki tiukkaa pitää näppinsä poissa kiposta 😉 Kiitos Leena 🙂

Hei! Mihin suosittelet pakkaamaan nämä? Ajattelin antaa näitä sukulaisille joululahjaksi, joten pakkaus saisi olla kaunis 🙂 Menevätkö esim. lasipurkissa huonoksi?

Itse olen pakkaillut näitä pieneen, valkoiseen, pahviseen rasiaan (tuollaiseen kun tuossa yhdessä kuvassakin näkyy). Sellaisista saa nätimmän esim. jouluisilla nauhoilla tms. 🙂 Kotioloissa olen säilytellyt näitä muovirasiassa, joten uskoisin näiden säilyvän lasipurkissakin uskoisin säilyvän hyvin, kunhan fudget ovat kunnolla kovettuneet (ja myös leikkauspinnaltaan kuivat) ennen sinne pakkaamista 🙂

Hei!
Minkä kokoinen on tuo purkki kondensoitua maitoa? Ajatuksena olisi tehdä näitä ihania fudgejasi joululahjaksi 🙂

Heippa Hazmi 🙂 Kondensoitu maito on 397g tölkeissä. Se on suunnilleen esim. hernekeittotölkin kokoinen, mutta aavistuksen matalampi ja leveämpi, ja melko usein merkistä riippumatta ympärillä on sini-valkoinen etiketti 🙂 Nämä ovat ihana joululahja 🙂

Tein näitä tänään ja huh huh! Reseptissä ei liioiteltu yhtään,ihan älyttömän hyviä! Voin todellakin suositella ja aion itsekin tehdä näitä vielä uudelleen.

Eivätkös olleetkin aivan mahtavia!?! Ihana kuulla, että sinäkin Salla ihastuit 😀

Hei! Lämmitetäönkö seosta vain sen verran että suklaat sulavat, ei päästetä kiehahtamaan?

Hei Jenni! Juuri näin. Lämmitetään vain sen verran, että suklaat ovat kunnolla sulaneet ja koko massa on sen verran pehmeää, että sen joukkoon voi lisätä muut aineet ja sen saa levitettyä vuokaan. Massa on kuitenkin sen verran paksua, ettei lähde kovin helpolla kiehumaan. Huomaat varmaan hyvin hetken, kun suklaat ovat sulaneet kunnolla 🙂

voiko nämä siis säilyttää huoneenlämmössä? tekisin tarhaan tarhatädeille 🙂

Hei Anna! Suklaafudget säilyvät hyvin huoneenlämmössäkin, kunhan ne vain suojaa hyvin, etteivät suottas kuivu pinnalta 🙂 Mä oon myös pari kertaa tehnyt fudgeja tarhatädeille ja ovat tykänneet kovin 🙂

Hei! Osaatko sanoa mahtaisiko pikaespressokahvijauhetta pystyä korvaamaan vahvalla kahvilla vai mennäänkö sitten aivan mönkään? 😃

Hei Aada! Vahvasta kahvista tulee ainakin lisää nestettä, jolloin fudgen rakenne löystyy liikaa. Myös siitä irtoava maku voi olla melko mieto espressokahvijauheeseen verrattuna, vaikka kahvi olisikin vahvaa. Lisäksi usein vesipohjaiset nesteet ja suklaa sovi hyvin yhteen (seos voi käyttäytyä arvaamattomasti), joten en suosittele kahvin käyttämistä tähän. Tätä voi toki tehdä myös ilman mokan makua 🙂

Kommentoi juttua: Ihana mokka-suklaafudge lakritsilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X