Ihanat mokka-minttu-kinuski-keksi”muffinit”

Samalla kun tein toffeen makuisia tikkareita ja muffinin näköisiä pikkupalloja, tein ylijääneestä murotaikinamurskasta myös näitä herkullisia mokkaa, kinuskia ja piparminttua sisältäviä keksipalloja eli tikuttomia keksitikkareita.

Näistä tuli tosi hyviä. Piparmintun maku tuli jännällä tavalla hieman jälkijunassa. Se puhdisti mukavasti suun, eikä pala tuntunut lainkaan liian makealta, vaan enemmänkin raikkaalta ja oli tosi hyvä aterian päätös. Vein pallot töihin ja ne hävisivät pöydästä taas aika nopsaan.

Teko-ohje on hyvin samankaltainen kuin toffeen makuisissa pikkupaloissa. Nämä tuli tehtyä aika nopsaa tahti kameran ollessa aivan jossain muualla, niin vaihekuvia ei valitettavasti vielä ole. Suunnitelmissani on kuitenkin tehdä vastaavia jo aika pian, ja ajatuksissa on pitää kamera tuolloin kädenulottuvilla kuvaamista varten.

Mokka-minttu-toffee-keksi”muffinit”

n. 15 kpl (kaikki taikinamassa ei päätynyt palloiksi, vaan osa meni suuhun maisteluvaiheessa)

Taikinamassa:

n. 200 g murotaikinamurskaa (ohje täällä)

100 g toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa

n. 2 tippaa piparminttuöljyä

0.5 tl espressopikakahvijauhetta

Kuorrutus:

n. 30 g valkoisia Candy melts-nappeja

n. 75 g maitosuklaan makuisia Candy Melts-nappeja

nonparellejaOhje:
Tee murotaikina erillisen ohjeen mukaan ja murskaa se jäähtymisen jälkeen. Sekoita joukkoon kinuskiksi keitetty kondensoitu maito, piparminttuöljyä sekä pikakahvijauhetta. Muotoile heti palloiksi. Jos massa tarttuu paljon käsiin ja pallojen muotoilu on hankalaa, laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi ja yritä sitten uudelleen.

Sulata valkoiset Candy Melts-napit mikrossa. Levitä sulaa Candy Melts -seosta silikonisen
mini-minimuffinivuoan pohjalle ja reunoille ohut kerros. Laita
jääkaappiin kovettumaan hetkeksi. Muotoile popsimassasta palloja ja
laita vuokiin. Pallo on sopivan kokoinen, kun se jää hieman koholle ja
muffinin malliseksi. Poista leivosvuokien koloista pohjineen päivineen. Sulata
maitosuklaan makuisia Candy Melts-nappeja pienessä, matalassa mikron kestävässä
kulhossa tai mukissa. Dippaa ”muffinit” siihen, laita lautaselle ja
ripottele päälle nonparelleja. Anna
jähmettyä.

Vinkki:
* Keksipallot voi pakastaa
* Murotaikinamassan koostumus vaikuttaa siihen, paljonko kondensoitua maitoa tarvitaan. Kosteammaksi jäänyt murotaikinaan ei tarvita niin paljon sitovia aineita, kuin kovin kuivaksi paistettuun. Kokeile massan koostumusta välillä pyörittämällä sitä käsissä.

 

Tulitikku antaa hieman osviittaa, kuinka pieniä pikku”muffinit” olivat 🙂 Söpöjä ja mukavasti erilaisia.

Avainsanat

Kommentit (4)

Ihanat pienet herkut – huolella tehtyjä – olisi ilo maistaa !

Kiitos nami-hiiri 🙂 Nämä olivat oikein herkullisia pikkupalloja. Ja kivoja tehdä 🙂

Jehna! Näähän näyttää tosi sulosilta, että pitää melkein ittekkin kokeilla!
Täällä on mun oma blogi jos haluut käydä kurkkaamassa: pinjan-siemen.blogspot.fi :))

Kiitos 🙂 Helposti hieman erilaisia tarjottavia. Pitääpi käydä katsomassa blogiasi 🙂

Kommentoi juttua: Ihanat mokka-minttu-kinuski-keksi”muffinit”

Vastaa käyttäjälle pinja Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X