Itse tehty appelsiini-daim

Daim on yksi lempparikarkeistani ja onneksi sitä on helppo tehdä myös itse! Olen kokeillut perusDaimia  ja myös piparminttuöljyllä maistettua minttuDaimia. Molemmat aivan mielettömän hyviä! Melkein jopa parempia kuin kaupan vastaavat 🙂 Huomasin jo jokin aika sitten kaupassa appelsiinin makuisen Daimin ja pakkohan sitä oli päästä maistamaan. Se oli sen verran hyvää, että nyt tytön synttäreiden lähestyessä päätin kokeilla vastaavanlaista itsekin.

Olen tätä ennen tehnyt nämä herkut liki samalla ohjeella, joten päätin nyt kokeilla jotain uutta. Suunnitelmani oli itse asiassa samalla testailla sitä, kuinka rapeaa saan Daimista. Koska käytössäni ei ollut lämpömittaria, piti keitettävän massan olla vaaleaa, jotta siitä näkisi hyvin tummumisen ennen kuin massa kärvähtäisi kokonaan. Tämän takia vaihdoin tumman siirapin vaaleaan ja jätin kaakaojauheen kokonaan pois. Keittelin seosta miedolla lämmöllä, kunnes se alkoi irrota kattilan reunoilta. Testailin tässä vaiheessa seoksen rapeutta tiputtamalla sitä hieman kylmään veteen. Tippa jämähti, mutta oli vielä sitkeää. Keittelin seosta vielä lisää, kunnes se alkoi tummua ja oli kauniin pronssisen värinen. Taas tippa kylmään veteen, ja tällä kertaa se jämähti kovaksi ja rapeaksi. Massa oli valmis kaulittavaksi. Kaulitsemisessa sitten saikin olla ripeä, sillä seos jämähti todella nopsaan. Vähän se jäi paksummaksi mitä halusin, mutta se oli sen verran rapea, että hyvin pystyi pureskelemaan 🙂

Ehkä tuo tummaa siirappia ja kaakaojauhetta sisältävä versio on hieman enemmän makuuni, se kun on niiiin lähellä oikeaa Daimia. Vaikka hyviä olivat toki nämäkin! Tämän vaalean version tummumisen seuraaminen oli kuitenkin sen verran helpompaa kuin tuon tummemman, että ajattelin ensi kerralla kokeilla maustaa massan vielä kaakaojauheella heti keittämisen jälkeen. Josko sitten oltaisiin vieläkin lähempänä täydellisyyttä 🙂

 

Itsetehty appelsiinidaim

n. 25 x 30 cm levy

Aineet:

100 g voita

1 dl vaaleaa siirappia

2 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

n. 40-50 tippaa (reilu 0.25 tl) appelsiiniöljyä

2 mm suolaa

200g maitosuklaata sulatettuna 

 

Ohje:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan
siirappi, sokeri, mantelijauhe ja appelsiiniöljy.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 20-25 min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se irtoaa kattilan
pohjalta massaa sekoitellessa, ja kun se on saanut kauniin pronssisen värin. Sekoita lopuksi joukkoon vielä suola.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi
massan päälle ja kauli samantein ohueksi, n. 25 x 35 cm levyksi. Anna jäähtyä ja
kovettua. Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen, ja
levitä suklaa levyn pinnalle. Voit halutessasi vetää suklaaseen urat haarukalla
tai kakkuraapalla.. Anna levyn kovettua muutama tunti. Taittele paloiksi.

Vinkki:

* Mitä kauemmin keität krokanttimassaa, sitä rapeampaa siitä tulee! Varo vain polttamasta sitä.* Voit testata rapeuden tiputtamalla tipan massaa kylmään veteen ja maistamalla miten se rapsahtaa tai venyy suussa 🙂

* Voit myös temperoida suklaan ennen levittämistä.

Kommentit (4)

Ai että! Daimin suurena ystävänä <3 ihanan näköisiä! Nam! Ja upeat kuvat.

En viitsi yleensä edes ostaa Daimia kaupasta, sillä se katoaa aina niiiin nopsaan 😉 Vaikka sitä on kyllä näimmä mahdottoman helppo tehdä itsekin 😛 Kiitos Annis ihanista sanoista! 😀

Täällä kanssa yksi Daimin rakastaja <3
Varmaan täytyisi itsekin kokeilla tehdä eikä vaan ostaa kaupasta.
Herkulliset kuvat 😀

Itse tehden saa vähintään yhtä hyviä kuin kaupankin versiot, joidenkin maistelijoiden mielestä jopa parempaa. Joten kannattaa ihmeessä kokeilla 🙂 Kiitos Katri 😀

Kommentoi juttua: Itse tehty appelsiini-daim

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake
  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday

suklaapossu

X