Itsetehty Minttu-daim (gluteeniton) + remppajuttua

 

Törmäsin kaupassa mintun makuiseen Daim uutuuteen loppukesästä. Koska Daim on yksi lempikarkeistani, en voinut vastustaa kiusausta ostaa sellaista. Daimin maku oli niin hyvä, että sain päähäni kokeilla tehdä itsetehtyä Daimia piparminttuöljyllä höystettyä. Kaivoin esiin vanhan tutun ohjeen ja aloin keittopuuhiin.

Tuota Daimin ohjetta on tullu käytettyä jo usein ja monet herkkupaloja maistaneet ovat ihastuneet niihin. Jos on Daimin ystävä, kuten minä, sillä saa helposti miltei pellillisen Daimia helposti ja nopeasti. Ja vain murto-osalla kaupasta ostetun hinnalla, joten itse tekeminen kannattaa myös siksi. No joo, eiväthän palat ole aivan identtisiä Daimin kanssa, mutta niiiin lähellä. Ja monet ovat jopa kehuneet niiden olevan parempia kuin aito versio. Ja kyllä ovat hyviä, nam nam! 🙂

Tällä kertaa maustoin valmiin krokanttimassan piparminttuöljyllä. Öljyn sekoittaminen suoraan kuumaan massaan sai aikaan sellaisen minttuhöyryn, että nenäkin aukesi kerrasta. Huh. Ajattelin jo, että minttua meni liikaakin, mutta valmiissa Daimissa maku oli kuitenkin hyvinkin mieto. Mielestäni joukkoon olisi voinut laittaa vaikka pari tippaa enemmänkin. Hyviä olivat toki nytkin. Näihin (meinasi tulla) himo!

Nämä olivat yksi kuopuksen synttäreillä tarjotuista pikkunameista 🙂

Itsetehty Minttu-daim

 

Aineet:

90 g voita

0.9 dl tummaa siirappia

2 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

muutama tippa piparminttuöljyä

200g maitosuklaata sulatettuna 

 

Ohje:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan
siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe.

Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15-20 min. koko ajan sekoittaen. Massa on valmista kun se alkaa irrota kattilan
reunoilta (otin massan pois levyltä, kun se alkoi juuri ja juuri irrota reunoilta, massa oli tällöin n. 120 asteista. Mittarini taisi kuitenkin valehdella, ja oikea lämpötila onkin paljon korkeampi. Seosta kannattaakin keitellä, kunnes se selkeästi irtoaa kattilan reunoilta.). Sekoita lopuksi massan joukkoon vielä muutama tippa piparminttuöljyä.

Kaada seos leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi
massan päälle ja kauli ohueksi, n. 35 x 35 cm levyksi. Anna jäähtyä ja
kovettua. Kun massa on kovettunut kunnolla, sulata maitosuklaa ja
levitä levyn pinnalle. Voit halutessasi vetää suklaaseen urat haarukalla
tai kakkuraapalla..Vinkki:
* 7 tipalla tuli mieto piparmintun maku. Tippoja voi laittaa hieman enemmänkin.

Anna levyn kovettua muutama tunti. Taittele
tai leikkaa paloiksi. 

Ja näin loppuun vielä pieni remontti-info 🙂 Mainitsinkin jo loppukesästä täällä blogin puolella, että keittiömme aiotaan uusia kokonaan. Tai no alunperin ajatus oli laittaa kaapistot ja kodinkoneet uuteen uskoon, mutta lopulta myös seinien ja lattian kunnostaminen vaikutti ajankohtaiselta. Katto tulikin jo maalattua kesällä, joten siihen ei nyt enää tarvitse koskea. Ja tilanne on tämä: vanha keittiö purettiin viime viikolla. Sen jälkeen olen taistellut muun muassa lasikuitutapetin sekä seinälaattalastien poistamisen, seinien tasoittamisen, pohjamaalauksen ja lattian tasoituslaastien parissa. Huh huh, kylläpä töiden jälkeiset illat ovat menneet huimaa vauhtia!

Useiden päivien puurtamisen jälkeen tekemistä riittää edelleen. Uusien lattiamateriaalien löytäminen ei olekaan ollut niin helppoa kuin aluksi ajattelin. ”Sen oikean” löytäminen kiireellisellä aikataululla on näimmä kaikkea muuta kuin helppoa. Sama juttu välitilalasin löytämisen kanssa, höh! Uudet kalusteetkin odottelevat olohuoneen nurkassa asentamistaan ja tekisikin mieli menä jo availemaan paketteja. No mutta eiköhän tästä valmista tule pikku hiljaa 🙂

Keittiön jälkeen siirryn jatkamaan muiden paikkojen kuntoonlaittamista ja haaveilen, että kaikki olisi valmista mahdollisimman pian ja voisi keskittyä taas muuhun elämään paremmin. Tämän remonttipuuhailun takia leipomisetkin jäänevät vähäksi aikaa taka-alalle. Kesällä tuli kuitenkin väsättyä jo minkälaista juttua keittiön puolella, mutta kiireiden takia osa postauksista jäi tekemättä. Vaikka leipominen saattaakin jäädä hetkeksi (mikäli siis vain maltan pitää näppini yleiskoneen sijasta porakoneessa ja muka viettää aikaa muualla kuin upouudessa keittiössä), koitan laittaa noita ”vanhoja” juttuja blogiin syksyn aikana silloin tällöin. Tällaista tällä kertaa 🙂

Kommentit (6)

Tein tänään näitä ja minulla pohja jäi venyväksi toffeeksi, eikä rapeaksi krokantiksi, niin kuin oikeassa daimissa. Teinkö jotain väärin vai oliko ohje "pehmoiselle" pohjalle? Keitin noin 20 minuuttia ja lämpötila pääsi nousemaan 127 asteeseen.

Moikka Hanna! Hmm. Miksiköhän siitä tuli venyvää.. Ohje on siis kovalle, rapsahtavalle pohjalle. Tosin se ei rapsahtanut itsellänikään niin täydellisen rapeasti kuin kaupan aito versio, mutta ei venyvääkään ollut. Käytitkö rasvana kunnon voita? Leivinmargariinin tms. käyttö saattaa vaikuttaa rakenteeseen ja tehdä siitä erilaisen kuin oli tarkoitus. Entä irtosiko massa hyvin kattilan reunoilta, oliko se lähes tulkoon yhtenä möykkynä kattilassa tuossa vaiheessa kun mittari näytti 127? Mä alan jo epäilemään, onko oma mittarini näyttänyt aivan väärin ja massa ollutkin kuumempaa kuin tekstissä kirjoitin. Eli massan pitäisikin ehkä olla kuumempi..

Voi kääk…ei tollaisia kuvia saa julkaista varsinkaan sokerihiirille

Tein näitä pari päivää sitten. Ja vitsit ne on tänään hyviä! Parin jääkaappipäivän jälkeen ihan mahtavia! Harmi vaan että ei ole kuin muutama pala enää jäljellä. Mies on aika ahkeraan käynyt napsimassa… 😉

Heheh, nämä ovat tosiaan katoavaista sorttia! Meilläkin kummasti paloja katosi samalla kun leikkelin niitä valmiiksi. 😉 Kiva kuulla Elina, että maistuivat teillekin! 😀

Kommentoi juttua: Itsetehty Minttu-daim (gluteeniton) + remppajuttua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X