
Jogurtti-valkosuklaapannacotta punaherukkacurdilla

Herkullinen valkosuklaapannacotta jogurtilla on helppo ja nopea jälkiruoka arjessa tai tarjottava juhlissa. Kirpeän makea punaherukkacurd sopii makeahkoon pannacottaan aivan ihanasti.
Tämä pannacotta oli tarjolla mein lasten yhteissynttäreillä. Tein pannacottaa ensimmäisen kerran vasta viitisen vuotta sitten ja ihastuin samantein sen helppotekoisuuteen ja herkullisuuteen. Sen jälkeen pannacottia on tullut tehtyä vähintään kerran vuodessa, aina hieman muokattuna. Tein viime vuoden juhliin valkosuklaapannacottan mansikoilla ja passionilla, ja tykkäsin silloin pannacotassa olevan valkosuklaan tuomasta makeudesta yhdessä kirpsakamman päällisen kanssa. Nyt tämän kesän juhliin tein samantyyppisen tarjottavan, mutta lisäsin joukkoon hieman enemmän valkosuklaata sekä samalla raikastin kokonaisuutta jogurtilla.
Päälle pursottelin hieman aiemmin testaamaani punaherukkacurdia, joka nousi samantein punaherukkaherkkujen kärkeen ihanalla makeankirpeällä maullaan. Curd sopi myös tähän pannacottaan todella hyvin ja vanhin tyttö (10v) eli toinen sankareista tykkäsi näistä niin paljon, että olisi halunnut lusikoida kaikki kipot tyhjiksi 🙂
Tämä herkku on niin pehmoista ja liivatteita on sen verran vähän, että se on parempi nauttia suoraan pienestä lasista tai tarjoilla isosta kulhosta. Lisäliivatteilla pannacotasta saisi toki sen verran tukevamman, että sen voisi plumpsauttaa lasista ulos. Itse kuitenkin pidän niin paljon tästä pehmeästä, lusikoitavasta rakenteesta, etten koskisi liivatteisiin.
Vielä yksi pieni varoituksen sana. Vaikka pannacotta onkin varmaan helpoimpia olemassa olevia jälkiruokia, sen kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin sen annostelee laseihin. Liika hätäily tässä kohtaa kostautuu helposti ja pannacotan pinnalle muodostuu jäähtyessään valkosuklainen kalvo. Nimimerkillä kokemusta on.
Jogurtti-valkosuklaapannacotta
n. 12 annosta
Pannacottaan:
2 dl (vispi)kermaa
3 dl maitoa
n. 2 rkl (maun mukaan) sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
150 g kreikkalaista jogurttia
Päälle:
2/3 annosta punaherukkacurdia
koristeeksi esim. sitruunamelissan tai piparmintun lehtiä
Ohje:
Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan n. 5 minuutiksi. Mittaa kerma, maito ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen (mutta älä keitä). Nosta kattila pois levyltä ja liuota liivatelehdet joukkoon. Lisää pilkotut valkosuklaan palat kuuman kerma-sokeriseoksen päälle. Anna seistä parisen minuuttia ja sekoita sen jälkeen sileäksi. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoittaen, ettei pinnalle muodostu kuorta. Sekoita joukkoon vielä jogurtti. Kaada pannacottaseos annoslaseihin. Laita lasit jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita hyytyneiden pannacottien pinnalle punaherukkacurdia. Tämän voi tehdä lusikoimalla tai laittamalla curdin esim. pakastepussiin ja leikkaamalla pussin kulmaan reikä pursottelua varten.
Tasoita curdin pinta kevyesti esim. lusikalla. Koristele halutessasi vaikkapa sitruunamelissan tai piparmintun lehdillä. Ja eikun nautiskelemaan!
Vinkki:
* Pannacotat voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo päivää ennen tarjoilua.
* Muokkaa pannacottaa laittamalla päälle punaherukkacurdin sijasta erilaisia marjoja esim. vadelmia ja puolukoita tai vaikka jotain kirpeää hilloa.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jogurtti-valkosuklaapannacotta punaherukkacurdilla