Joulun syötävät lahjat

Koska joulu on jo nurkan takana, on hyvä hetki miettiä erilaisia lahjaideoita. Itse tykkään antaa jouluna lahjaksi eniten syötäviä lahjoja. Kokosinkin tähän postaukseen 10 erilaista ideaa aina helpoista fudgeista itsetehtyyn DAIMiin ja paahdetuista pähkinöistä itse tehtyyn Wiener nougattiin ja Brigadeiroihin.

Monet ohjeista ovat gluteenittomia ja/tai munattomia. Ohjeet eivät ole missään järjestyksessä, joten kannattaa katsoa alas asti kaikki ohjee. Toivottavasti saa näistä vinkkejä syötäviksi lahjoiksi.

Ensimmäinen ohje on ihanat suklaafudget, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti parhaimmillaan vain kahdesta aineesta. Fudgeja voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi pähkinöillä, lakritsilla, mariannerouheelle, sitruunalla eli miltei millä tahansa oman mielikuvituksensa rajoissa. Tässä ohjeessa on lisänä paahdettuja maapähkinöitä. Nam!

Wiener nougatilta maistuvat itsetehdyt makeiset ovat i-ha-ni-a! Niin suussasulavia. Ja helppoja. Ne syntyvät vain muutamasta aineesta.

Paahdetut pähkinät ovat aina herkullisia. Niihin saa vaihtelua eri mausteilla kuten hunajalla tai chilillä. Kuvassa näkyvät paahdetut sokeroidut pähkinät. Pähkinöinä voi käyttää miltei mitä tahansa pähkinöitä, mutta suosittelen jättämään saksanpähkinän pois uunipelliltä. Syyn tähän löydät ohjeen vinkkiosiosta.

Brigadeirot ovat Brasilialaisia, herkullisia toffeekarkkeja. Ne ovat yllättävän helppoja tehdä. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Voi tosin olla, että ne loppuvat ennen kuin ehtivät lahjansaajalle…

Suklaafudget voi tehdä myös kahdesta erilaisesta suklaasta, sekä tummasta että valkosuklaasta, jolloin ne voi vaikka ”marmoroida”. Valkosuklaasta tehdyn fudgemassan voi halutessaan värjätä, jolloin suoraan värimaailmasta voi nähdä myös makumaailman. Näissä vihreäsävyisissä fudgeissa maistuu suklaan lisäksi piparminttu.

Suklaafudgeja voi tehdä myös suoraan muottiin tai niistä voi leikata jouluisella muotilla paloja, jolloin ne ovat taas hieman erilaisia.

Itse tehty Daim on ihanaa jo sellaisenaan, mutta sen voi maustaa myös appelsiinilla tai piparkakkumausteilla. Näiden tekeminen on melko helppoa, sillä seosta kuumennetaan kattilassa niin kauan, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. Tarkemmat ohjeet löydät postauksesta.

 

Piparkakkurasia toimii pikkunaposteltavien rasiana, mutta kun naposteltava on loppu, myös rasian voi syödä.

Siemennäkkäri on aivan ihastuttavan makuinen, ohut herkkunäkkäri. Se on myös kokonaan gluteeniton. Näitä on tullut tehtyä tosi usein ja aina vain ne häviävät pöydästä aivan yhtä nopeasti…

 

Lisää lahjaideoita löytyy karkit-osiosta.

Kommentit

Kommentoi juttua: Joulun syötävät lahjat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X