
Juustoinen kasvissosekeitto

Helppo ja nopea kasvissosekeitto valmistuu helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Tämä keitto on mein perheessä pelastus, kun pitää saada jotain hyvää ja suht nopeaa pöytään. Keittoa tulee kerralla reilu määrä, jolloin siitä yleensä riittää myös pakkaseen muutama annos. Sen ansiota ruoka on saatavilla nopeasti myös niinä päivinä, kun jääkaappi ja vatsat huutavat tyhjyttään; tällöin keitto kuumennetaan pikaisesti kuumaksi ja heitetään pinnalle muutama lusikallinen raejuustoa ja avot, ruoka on valmis.
Ruoan tekoa nopeuttaa ja helpottaa valmiita pakastevihannessekoitukset. Tykkään käyttää tässä paljon sellaista sekoitusta, jossa on parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanaa. Osa maustamisesta hoituu juustoilla. Samalla ruoka saa juustoista myös täyteläisyyttä ja pitää nälän hitusen paremmin loitolla kuin pelkistä kasviksista hurautettu keitto.
Raejuuston kera tämä keitto maistuu koko perheelle. Lapset ovat aina innoissaan, kun tietävät saavansa tätä keittoa. Tai ainakin miltei aina. Kerran keittoon eksyi vihannessekoitus, jossa parsakaali oli vähän turhankin isossa roolissa. Tällöin keitosta tuli hernekeiton väristä ja noh, ei niin kovin herkullisen näköistä mössöä. Tällöin lapset eivät ole juurikaan koskeneet keittoon, ja äiti on samalla saanut lounaskeitot aika moneksi päiväksi… Raejuuston lisäksi myös ranskankerma sopii kivasti keiton seuraksi.
Maustamisessa kannattaa mennä aina oman maun mukaan. Käytän lasten takia keitossa hieman vähemmän suolaa. Kannattaa myös muistaa, että maku syvenee vielä keiton jäähtyessä. Keitto on miedon juustoinen, joten jos keitosta haluaa selvän juustoinen, voi joukkoon lisätä sulatejuustoa reilumminkin.
Juustoinen kasvissosekeitto
Isoon 5 litran kattilaan
Aineet:
3 kg parsakaali-kukkakaali-porkkana pakastesekoitusta
1.5 litraa vettä
2-3 kanaliemikuutiota
3/4-1 pakettia (á 250 g) voimakasta Koskenlaskija sulatejuustoa
Ohje:
Mittaa isoon kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota joukkoon kanaliemikuutiot. Lisää kiehuvaan veteen pakastekasvissekoitukset. Keitä, kunnes kypsiä. Tähän kuluu aikaa hellasta ja kasviksista riippuen noin 15-25 minuuttia.
Kun kasvikset ovat kypsiä, hurauta ne sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon pienemmäksi pilkottua sulatejuustoa. Hurauta vielä uudestaan sauvasekoittimella, jotta juusto sulaa ja sekoittuu joukkoon kunnolla. Maista ja lisää makusi mukaan lisää sulatejuustoa tai ripottele joukkoon tarvittaessa lisää kanaliemikuutio.
Nauti keitto raejuuston tai/ja ranskankermanokareen kera sekä tarjoile sen kanssa vaikka pehmeää kaurareikäleipää.
Vinkit:
* Saat keittoon vaihtelua maustamalla sen erilaisilla juustoilla tai vaikka yrteillä kuten timjamilla.
* Keittoa voi hyvin tehdä myös pienemmän annoksen.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoinen kasvissosekeitto