Suklaapossu

Juustoinen pekoni-paprikapiirakka

Kuopuksen 3-vuotisjuhlissa oli Kolmen juusto lohipiirakan lisäksi tarjolla myös tätä juustoista pekoni-paprikapiirakkaa. Tämäkin piirakka oli tosi tosi hyvänmakuinen. Paprikat maistuivat piirakassa makeina ja pehmeinä, ja juustoista tuli reippaasti lisämakua. Tämän olisi hyvin voinut tehdä vaikka ilman pekoniakin, sillä se ei oikeastaan maistunut lopputuloksessa yhtään. Tai itse en ainakaan huomannut. Pekoni toi ehkä aavistuksen suolaisuutta, mutta muuten sen voisi siis jättää hyvin poiskin, jolloin piirakasta saisi herkullisen kasvipiirakan. Lihaton piirakkaakin nimittäin voi olla tosi hyvää! Tämän huomasin mm. Tosi maukkaan kasvispiirakan kohdalla. Tärkeintä on reipas maustaminen, ja juustojen käyttö 😉

Piirakka tuntui kelpaavan hyvin myös muille, sillä koko pellillisestä ei ollut juhlien jälkeen jäljellä kuin pari pientä palaa. Ja kuulinpa myös suoria kehuja muutamilta vierailta 🙂

Juustoinen pekoni-paprikapiirakka n. 30 x 40 cm uunipannulle

Pohja: Rahkavoitaikinaa (puolet vehnäjauhoista korvattu täysjyvägrahamjauhoilla)

Täyte: 140 g pekonia 1 punainen paprika 1 keltainen paprika 1 sipuli vajaa 1/2 tl suolaa muutama rouhaisu mustapippuria myllystä 1/2 pkt voimakasta koskenlaskijaa 100 g fetajuustoa

Lisäksi: 200 g turkkilaista jogurttia 1 dl maitoa 150 g punaleima-Emmentalia raastettuna 2 munaa 1 tl Provenscale-mausteseosta

Ohje:

Tee rahkavoitaikina. Kaulitse se hieman pelliä suuremmaksi levyksi. Nosta pellille ja painele reunoille. Siisti tarvittaessa hieman reunoja.

Pilko pekoni pieneksi ja paista sitä pannulla hetki. Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja pilkotut paprikat. Paista pari minuutti. Lisää koskenlaskija ja fetajuusto sekä mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kunnes koskenlaskija on melkein sulanut joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Sekoita muut päällisen aineet joukkoon ja lisää seos pohjan päälle.

Paista alatasolla 225 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on päältä kauniin ruskea. Anna jäähtyä reilusti.

Vinkki: * Piirakkaa kestää lyhytaikaisen pakastamisen. Paprikat hieman lötkistyvät pakkasessa lisää, mutta eipä tuo makua haittaa. Onpahan ainakin pehmeä piirakka 😉

Ps. Ja tässäkin postauksessa valitan samaa..

Synttäreiden tarjottavien kuvat jäivät vähiin synttäripäivän aamuna venähtäneen selän takia. Toivottavasti kuvista ja ohjeen ainesosista saa silti käsityksen piirakan herkullisuudesta 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoinen pekoni-paprikapiirakka

Anonyymi

Ihanaa, juuri sellaista mitä etsin pojan synttäreille 🙂

Suklaapossu

Kiva kuulla, että löysit tästä mieleisesi tarjottavan. 😀

Taru

Heti alkoi tekemään mieli suolaista piirakkaa… pekoni on ihan parasta! Nam! Pitäis tehdä joku päivä vaikka iltapalaksi 😀

Suklaapossu

Heheh, oli siis ilmeisesti onnistunut postaus 😉 Pekoni tuo mukavasti suolaisuutta piirakoihin. Tässä se ei juurikaan muuten maistunut, mutta lisäpekonipaketilla saisi varmaan jo mukavasti pekonisuutta piirakkaan. Kannattaa ihmeessä kokeilla 🙂

Eea

Hei!

Miten suoritat piirkan lämmittämisen ennen juhlia? Missä asteessa ja kuinka pitkään? Vai tarjotko ihan kylmänä?

Ja sattuisiko sinulla olemaan täällä blogissa jo joku suolaisen piirakan gluteeniton pohja olemassa?

🙂

– Eea

Suklaapossu

Hei Eea! Yleensä lämmitän suolaisia piirakoita uunissa n. 175 asteessa niin kauan, että piirakka on kauttaaltaan lämminnyt. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, sillä kokeile lämpötilan piirakan keskeltä kädellä siinä vaiheessa, kun piirakka näyttää lämpimältä. Tähän menee aikaa arviolta ehkä noin 20 minuuttia. Jotkut piirakat ovat toki hyviä myös kylminä (en muita miten tämän piirakan kanssa oli, mutta ennen lämmitystä voi vaikka maistaa pienen palan ja miettiä tarvitaanko lämmitystä vai ei). 🙂
Olen kerran tehnyt gluteenittoman suolaisen piirakan ja se löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kinkkupiirakka/ Tuo pohja on kivan rapea ja siitä löytyy myös hieman purutuntumaa mantelijauheen takia 🙂

Eea

Hei kiitos paljon! 🙂

– Eea

Suklaapossu

Eipä kestä 🙂 Maukkaita hetkiä piirakan parissa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.