Juustoinen pekoni-paprikapiirakka

Kuopuksen 3-vuotisjuhlissa oli Kolmen juusto lohipiirakan lisäksi tarjolla myös tätä juustoista pekoni-paprikapiirakkaa. Tämäkin piirakka oli tosi tosi hyvänmakuinen. Paprikat maistuivat piirakassa makeina ja pehmeinä, ja juustoista tuli reippaasti lisämakua. Tämän olisi hyvin voinut tehdä vaikka ilman pekoniakin, sillä se ei oikeastaan maistunut lopputuloksessa yhtään. Tai itse en ainakaan huomannut. Pekoni toi ehkä aavistuksen suolaisuutta, mutta muuten sen voisi siis jättää hyvin poiskin, jolloin piirakasta saisi herkullisen kasvipiirakan. Lihaton piirakkaakin nimittäin voi olla tosi hyvää! Tämän huomasin mm. Tosi maukkaan kasvispiirakan kohdalla. Tärkeintä on reipas maustaminen, ja juustojen käyttö 😉

Piirakka tuntui kelpaavan hyvin myös muille, sillä koko pellillisestä ei ollut juhlien jälkeen jäljellä kuin pari pientä palaa. Ja kuulinpa myös suoria kehuja muutamilta vierailta 🙂

Juustoinen pekoni-paprikapiirakka
n. 30 x 40 cm uunipannulle

Pohja:
Rahkavoitaikinaa (puolet vehnäjauhoista korvattu täysjyvägrahamjauhoilla)

Täyte:
140 g pekonia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
vajaa 1/2 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1/2 pkt voimakasta koskenlaskijaa
100 g fetajuustoa

Lisäksi:
200 g turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
150 g punaleima-Emmentalia raastettuna
2 munaa
1 tl Provenscale-mausteseosta

Ohje:

Tee rahkavoitaikina. Kaulitse se hieman pelliä suuremmaksi levyksi. Nosta pellille ja painele reunoille. Siisti tarvittaessa hieman reunoja.

Pilko pekoni pieneksi ja paista sitä pannulla hetki. Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja pilkotut paprikat. Paista pari minuutti. Lisää koskenlaskija ja fetajuusto sekä mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kunnes koskenlaskija on melkein sulanut joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Sekoita muut päällisen aineet joukkoon ja lisää seos pohjan päälle.

Paista alatasolla 225 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on päältä kauniin ruskea. Anna jäähtyä reilusti.

Vinkki:
* Piirakkaa kestää lyhytaikaisen pakastamisen. Paprikat hieman lötkistyvät pakkasessa lisää, mutta eipä tuo makua haittaa. Onpahan ainakin pehmeä piirakka 😉

Ps. Ja tässäkin postauksessa valitan samaa..

Synttäreiden tarjottavien kuvat jäivät vähiin synttäripäivän aamuna venähtäneen selän takia. Toivottavasti kuvista ja ohjeen ainesosista saa silti käsityksen piirakan herkullisuudesta 🙂

Kommentit (8)

Ihanaa, juuri sellaista mitä etsin pojan synttäreille 🙂

Kiva kuulla, että löysit tästä mieleisesi tarjottavan. 😀

Heti alkoi tekemään mieli suolaista piirakkaa… pekoni on ihan parasta! Nam! Pitäis tehdä joku päivä vaikka iltapalaksi 😀

Heheh, oli siis ilmeisesti onnistunut postaus 😉 Pekoni tuo mukavasti suolaisuutta piirakoihin. Tässä se ei juurikaan muuten maistunut, mutta lisäpekonipaketilla saisi varmaan jo mukavasti pekonisuutta piirakkaan. Kannattaa ihmeessä kokeilla 🙂

Hei!

Miten suoritat piirkan lämmittämisen ennen juhlia? Missä asteessa ja kuinka pitkään? Vai tarjotko ihan kylmänä?

Ja sattuisiko sinulla olemaan täällä blogissa jo joku suolaisen piirakan gluteeniton pohja olemassa?

🙂

– Eea

Hei Eea! Yleensä lämmitän suolaisia piirakoita uunissa n. 175 asteessa niin kauan, että piirakka on kauttaaltaan lämminnyt. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, sillä kokeile lämpötilan piirakan keskeltä kädellä siinä vaiheessa, kun piirakka näyttää lämpimältä. Tähän menee aikaa arviolta ehkä noin 20 minuuttia. Jotkut piirakat ovat toki hyviä myös kylminä (en muita miten tämän piirakan kanssa oli, mutta ennen lämmitystä voi vaikka maistaa pienen palan ja miettiä tarvitaanko lämmitystä vai ei). 🙂
Olen kerran tehnyt gluteenittoman suolaisen piirakan ja se löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kinkkupiirakka/ Tuo pohja on kivan rapea ja siitä löytyy myös hieman purutuntumaa mantelijauheen takia 🙂

Hei kiitos paljon! 🙂

– Eea

Eipä kestä 🙂 Maukkaita hetkiä piirakan parissa 🙂

Kommentoi juttua: Juustoinen pekoni-paprikapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X