Kahden suklaan mutakakku

Kun pitää saada suklaanhimo tyydytettyä, niin tämä kahden suklaan mutakaku tekee tehtävänsä!

Vaikka rakastankin suklaata ja olen siihen täysin hieman koukussa, leivon usein myös muitakin kuin pelkkiä suklaaherkkuja. Huomasin kuitenkin, että kesänjälkeinen aika on ollut melko suklaatäytteinen ja suklaa tosiaan on ollut se paras herkku jo pelkiltään syötynä tai leivottuna. En tiedä onko syynä syksy, pimeä talvi, yövalvomisista johtuva väsymys vai syys/talviväsymys.. Onneksi suklaa piristää, ja tällä(kin) kertaa se piristi herkullisella tavalla. Tämä mutakakku on pehmeä ja tahmainen, muttei samalla tavalla sitkeä kuin aiempi Daim-mutakakku. Helppoa, pehmeää, mutakakkumaisen löysää, suklaista herkkua.

Käytin tähän ihanaan mutakakkuun tummana suklaana 50% suklaata. Joukossa on kuitenkin myös valkosuklaamutakakkutaikinaa, jolloin suklaan maku laimenee jonkin verran. Seuraavalla kerralla laittaisinkin tummaan suklaaosioon vähintään 70% suklaata, jotta kunnon suklaan maku iskisi vieläkin paremmin läpi. Vaikka kyllähän tämäkin mutakakku upposi syöjiin paremmin kuin hyvin 🙂

Tässä tulee tämä helppo ohje, muutaman pikaisesti napsitun vaihekuvan kanssa.

Kahden suklaan mutakakku
n. 23 cm irtopohjavuokaan

Tumma suklaatäyte:
100 g voita
100 g tummaa (vähintään 50%) suklaata
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2 munaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1.25 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

Valkosuklaatäyte:
100 g voita
100 g valkosuklaata
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2 munaa
1.75 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

Ohje:
Ota esille kaksi mikronkestävää kulhoa. Pilko toiseen kippoon tumma suklaa ja toiseen valkosuklaa. Laita joukkoon voit. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää kumpaankin kippoon sokerit sekä suolat. Sekoita joukkoon myös munat yksitellen kevyesti, mutta hyvin sekoittaen. Lisää myös siivilöidyt kuivat aineet joukkoon.

Voitele n. 23 cm irtopohjavuoka. Kaada ensin tummaa suklaataikinaa vuokaan, älä levitä.

Kaada kaikki vaalea taikina sitten niihin kohtiin missä ei ole tummaa taikinaa ja osaksi/kokonaan myös tumman taikinan päälle.

Kaavi sitten vielä loput tummasta taikinasta päälle. Marmoroi vetämällä taikinoita veitsellä tai lusikan varrella sekaisin. Huomaa, että mitä enemmän sekoitat, sitä vähemmän marmorointi näkyy.

Itse sekoittelin taikinoita aika paljon, joten värierot eivät olleet kovin selvät. Alla olevassa kuvassa vuoka menossa uuniin paistumaan.

Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kypsynyt reunoilta, mutta keskusta höllyy vielä vuokaa liikuteltaessa. Varo paistamasta liikaa, kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Jos haluat nostaa

Vinkki:
* Jos haluat selkeämmät erot näiden kahden värin välille, lusikoi täytteitä vuokaan vuorotellen vieriviereen ja vetele halutessasi veitsellä vain hyvin kevyesti.

* Suklaamaun voimakkuutta voi säädellä tumman suklaan prosenteilla. Kakkuun sopii mielestäni tosi hyvin 70-80 % suklaat. Mutta ihan oman maun mukaan 🙂

Kurkkaa myös ohje gluteenittomaan, oikein reilun suklaiseen mutakakkuun:

Kommentit (4)

Kommentoi juttua: Kahden suklaan mutakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X