Kun pitää saada suklaanhimo tyydytettyä, niin tämä kahden suklaan mutakaku tekee tehtävänsä!
Vaikka rakastankin suklaata ja olen siihen täysin hieman koukussa, leivon usein myös muitakin kuin pelkkiä suklaaherkkuja. Huomasin kuitenkin, että kesänjälkeinen aika on ollut melko suklaatäytteinen ja suklaa tosiaan on ollut se paras herkku jo pelkiltään syötynä tai leivottuna. En tiedä onko syynä syksy, pimeä talvi, yövalvomisista johtuva väsymys vai syys/talviväsymys.. Onneksi suklaa piristää, ja tällä(kin) kertaa se piristi herkullisella tavalla. Tämä mutakakku on pehmeä ja tahmainen, muttei samalla tavalla sitkeä kuin aiempi Daim-mutakakku. Helppoa, pehmeää, mutakakkumaisen löysää, suklaista herkkua.

Käytin tähän ihanaan mutakakkuun tummana suklaana 50% suklaata. Joukossa on kuitenkin myös valkosuklaamutakakkutaikinaa, jolloin suklaan maku laimenee jonkin verran. Seuraavalla kerralla laittaisinkin tummaan suklaaosioon vähintään 70% suklaata, jotta kunnon suklaan maku iskisi vieläkin paremmin läpi. Vaikka kyllähän tämäkin mutakakku upposi syöjiin paremmin kuin hyvin 🙂
Tässä tulee tämä helppo ohje, muutaman pikaisesti napsitun vaihekuvan kanssa. 
Kahden suklaan mutakakku
n. 23 cm irtopohjavuokaan
Tumma suklaatäyte:
100 g voita
100 g tummaa (vähintään 50%) suklaata
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2 munaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1.25 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Valkosuklaatäyte:
100 g voita
100 g valkosuklaata
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2 munaa
1.75 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Ohje:
Ota esille kaksi mikronkestävää kulhoa. Pilko toiseen kippoon tumma suklaa ja toiseen valkosuklaa. Laita joukkoon voit. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää kumpaankin kippoon sokerit sekä suolat. Sekoita joukkoon myös munat yksitellen kevyesti, mutta hyvin sekoittaen. Lisää myös siivilöidyt kuivat aineet joukkoon.

Voitele n. 23 cm irtopohjavuoka. Kaada ensin tummaa suklaataikinaa vuokaan, älä levitä.

Kaada kaikki vaalea taikina sitten niihin kohtiin missä ei ole tummaa taikinaa ja osaksi/kokonaan myös tumman taikinan päälle.

Kaavi sitten vielä loput tummasta taikinasta päälle. Marmoroi vetämällä taikinoita veitsellä tai lusikan varrella sekaisin.  Huomaa, että mitä enemmän sekoitat, sitä vähemmän marmorointi näkyy.

Itse sekoittelin taikinoita aika paljon, joten värierot eivät olleet kovin selvät. Alla olevassa kuvassa vuoka menossa uuniin paistumaan.

Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kypsynyt reunoilta, mutta keskusta höllyy vielä vuokaa liikuteltaessa. Varo paistamasta liikaa, kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Jos haluat nostaa 
Vinkki:
* Jos haluat selkeämmät erot näiden kahden värin välille, lusikoi täytteitä vuokaan vuorotellen vieriviereen ja vetele halutessasi veitsellä vain hyvin kevyesti.

* Suklaamaun voimakkuutta voi säädellä tumman suklaan prosenteilla. Kakkuun sopii mielestäni tosi hyvin 70-80 % suklaat. Mutta ihan oman maun mukaan 🙂

Kurkkaa myös ohje gluteenittomaan, oikein reilun suklaiseen mutakakkuun: