Karamellisoidut mantelit ja maapähkinät

Jouluna uskaltautuin koittamaan kokonaisten manteleiden ja pähkinöiden paahtamista ja karamellisointia paistinpannulla nähtyäni sellaisia pikku murusia blogissa. Kurkkasin tekotavan alkuperäisohjeesta täältä, ja siellä oli todella hyvät kuvalliset ohjeet hommaan. Itse lisäsin joukkoon sokerin lisäksi vielä pienen ripauksen chiliä. Lopputuloksena oli hyvin paahdetut, sokeripäällyiset herkulliset pähkinät/mantelit. Näitä teen kyllä toistekin! Makuakin pystyy helposti muokkaamaan lisäämällä joukkoon vaikka valkosipulia tai kanelia..

Osa näistä päätyi omaan suuhun ja loput pukin lahjapaketteihin Toivottavasti saajat pitivät lahjastaan.

En tiennyt mihin kategoriaan laittaisin nämä, joten pistin samantein
muutamaankin. Nämä löytyy nyt pikkumakeat-tunnisteen alta makean
ulkokuorensa ansiosta, vaikka eivät muuten ehkä sinne kuuluisikaan..

Muutin alkuperäisohjetta hieman (laitoin mm. manteleita ja pähkinöitä
enemmän  ja vettä hieman vähemmän). Tuo alkuperäisohje on tosiaan niin
hyvä, että kannattaa käydä siellä katsomassa, mutta kirjoittelen itsekin
lyhyesti miten nämä tein.

Karamellisoidut mantelit ja maapähkinät

Aineet:
200 g manteleita
2 dl kokonaisia maapähkinöitä
2.5 dl sokeria
0.5 dl vettä
ripaus chilirouhetta
merisuolaa

Ohje:
Sekoita mantelit, maapähkinät, sokeri ja vesi laajassa paistinpannussa. Lämmitä keskilämmöllä välillä sekoitellen. Neste katoaa jossain vaiheessa ja seoksesta tulee kuivanoloista ja hiekkaista. Tässä vaiheessa laske lämpötilaa ja jatka sekoittamista koko ajan. Kun pohjalle kertyy siirappimaista lientä, sekoita pähkinät sen joukkoon. Kun pähkinät ja sokeri alkaa saada väriä, sekoittele kunnes saavutat haluamasi tummuusasteen. Ota pannua tarvittaessa välillä pois liedeltä ja laita tarvittaessa takaisin. Varo polttamasta pähkinöitä. Jos pannu alkaa savuta, ota se heti pois liedeltä. Kun pähkinät ovat lähes valmiit, sekoita joukkoon suola ja chilirouhe. Kaada valmiit pähkinät heti leivinpaperin päälle uunipannulle ja levittele toisistaan erilleen. Anna jäähtyä täysin. Jäähdyttyään murra mahdolliset paakut.

Vinkit:
* Joukkoon voi lisätä chilin sijasta muistakin mausteita. Esim. valkosipulijauhetta, kanelia..

 

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Nämä ovat kyllä jotain niin ihanaa, tein hunajapaahdettuja manteleita toissa jouluna!:)

Nämä olivat kyllä todellista herkkua! Hunajalla paahdetut ovat taatusti myös ihania 😛 Sellaisiakin pitää koittaa jossain vaiheessa! 🙂 Itse tehtyihin tulee jotenkin ihan erilainen paahteinen maku kuin kaupasta ostettuihin, vaikka nekin ovat hyviä 🙂

Mä oonkin tässä pohtinut pähkinöiden sokeroimista kun on jonkin aikaa jo pussillinen "maustamattomia pähkinöitä" kaapissa seisonut.

Suosittelen ehdottomasti koittamaan! 🙂 Nämä olivat niin hyviä! Mullakin on vielä maustamattomia maapähkinöitä, jos koittais vaikka hunajalla paahtamista seuraavaksi 🙂

Nam! Näitä on ihan pakko kokeilla pikimmiten 😛

Olivat kyllä herkullisia! Koitapas ihmeessä! 😀

Oi joi, näyttää herkullisilta! Mitenköhän kauan nämä säilyvät?

– Eea

Kiitos Eea 🙂 Itsepaahdetut ovat kyllä hyviä! Tuosta säilyvyydestä en osaa varmuudella sanoa, mutta jos säilyttelee jääkaapissa, niin uskoisin säilyvän hyvinä suht pitkäänkin. Toisaalta näillä on tapana hävitä sieltä kaapin uumenista jo melko nopsaa, herkkua kun ovat, joten säilyvyys taitaa olla muutenkin melko lyhyt 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.