Suklaapossu

Karpaloinen kinuskikakku

Äitini toivoi syntymäpäiväkahvitukseensa kakkua. Täytettä varten sain häneltä rasiallisen karpaloita. Tiedän äitini pitävän myös kinuskista, joten kakkuun tuli myös sitä. 

Kinuskipäällinen meni hieman röpelöiseksi, koska kakun kokoamisvaiheessa pinta repeytyi ja kinuski imeytyi repeytyneistä kohdista osaksi sisään. Valitettavasti repeymää ei enää ehtinyt korjaamaan. Kauneusvirheestä huolimatta kakku oli oikein hyvä, mukavan raikas ja sai paljon kehuja äidiltäni ja hänen vierailtaan.

Pohjana 5 munan sokerikakkupohja, paistettu 22 cm reunavuoassa.

Täytteenä toivomuksesta karpalotäyte:

220 g karpaloita

2 dl sokeria

2.5 tl vaniljasokeria

2 tl liivatejauhetta + 2 rkl vettä

250 g maitorahkaa

2.5 dl Floran Kuohu-kermaa

Hurauta hieman jäiset karpalot soseeksi ja mausta sokereilla. Liuota liivate veteen. Vaahdota kerma. Lisää rahka karpaloiden joukkoon. Sekoita vaahdotettu kerma joukkoon. Ja lisää liivate ohuena nauhana. Täytä vaniljamaidolla kostutettu kakku.

Päällinen Paahtokinuski Siken ohjeella:

2.5 dl sokeria
2.5 dl Floran Kuohu-kermaa
50 g voita
2 tl vanilliinisokeria
1 mm (ripaus) suolaa

Sulata sokeria sekoittamatta paksupohjaisessa kattilassa matalassa lämpötilassa, kunnes se ruskistuu hiukan.Lämmitä kerma toisessa kattilassa ja lisää se sokerin joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Seos kuohahtaa voimakkaasti,  joten käytä isohkoa  kattilaa (n.2 l). Älä pelästy kokkareita, vaan sekoita voimakkaasti, kunnes sokeri on täysin liuennut kermaan. Mausta vanilliinisokerilla ja suolaripauksella (tärkeää!), lisää joukkoon voi ja sekoita hyvin

Koristeet: 

Sokerimassasta


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpaloinen kinuskikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *