Karpaloinen kinuskikakku

Äitini toivoi syntymäpäiväkahvitukseensa kakkua. Täytettä varten sain häneltä rasiallisen karpaloita. Tiedän äitini pitävän myös kinuskista, joten kakkuun tuli myös sitä. 

Kinuskipäällinen meni hieman röpelöiseksi, koska kakun
kokoamisvaiheessa pinta repeytyi ja kinuski imeytyi repeytyneistä kohdista
osaksi sisään. Valitettavasti repeymää ei enää ehtinyt korjaamaan. Kauneusvirheestä huolimatta kakku oli oikein hyvä, mukavan raikas ja sai paljon kehuja äidiltäni ja hänen vierailtaan.

Pohjana 5 munan sokerikakkupohja, paistettu 22 cm reunavuoassa.

Täytteenä toivomuksesta karpalotäyte:

220 g karpaloita

2 dl sokeria

2.5 tl vaniljasokeria

2 tl liivatejauhetta + 2 rkl vettä

250 g maitorahkaa

2.5 dl Floran Kuohu-kermaa

Hurauta hieman jäiset karpalot soseeksi ja mausta
sokereilla. Liuota liivate veteen. Vaahdota kerma. Lisää rahka karpaloiden
joukkoon. Sekoita vaahdotettu kerma joukkoon. Ja lisää liivate ohuena nauhana. Täytä
vaniljamaidolla kostutettu kakku.

Päällinen Paahtokinuski
Siken ohjeella:

2.5 dl sokeria
2.5 dl Floran Kuohu-kermaa
50 g voita
2 tl vanilliinisokeria
1 mm (ripaus) suolaa

Sulata sokeria sekoittamatta paksupohjaisessa kattilassa
matalassa lämpötilassa, kunnes se ruskistuu hiukan.Lämmitä kerma toisessa kattilassa ja lisää se sokerin
joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Seos kuohahtaa voimakkaasti,  joten käytä isohkoa  kattilaa (n.2 l). Älä pelästy kokkareita,
vaan sekoita voimakkaasti, kunnes sokeri on täysin liuennut kermaan. Mausta vanilliinisokerilla ja suolaripauksella
(tärkeää!), lisää joukkoon voi ja sekoita hyvin

Koristeet: 

Sokerimassasta

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Karpaloinen kinuskikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X