Kasvispiirakka

Tätä ohjetta ei
turhaan netissä kehuttu! Oli niin mahdottoman hyvää, parempaa kuin edes mikään
tekemäni lihaa sisältävä piirakka koskaan. Taidan alkaa kasvissyöjäksi 🙂

 

Ohjeesta tulee iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

Pohjataikina:

3 dl
Hiivaleipäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

100 g
voita, margariinia tai öljyä

2 dl
hienoa porkkanaraastetta

1 dl
kevytkermaa tai soijakermaa

0.5 tl suolaa

Kasvistäyte:

1 rkl voita, margariinia tai öljyä

100 g
purjosipulia

300 g
parsakaalia

1 paprika

½ dl Hiivaleipäjauhoja

2 dl
maito

½ tl kirveliä

½ tl rakuunaa

1 tl basilikaa

½-1 kasvisliemikuutio

50 g
sinihomejuustoa

50 g
Koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa

1 dl
emmental-juustoraastetta

Leivitykseen:

Myllyn Paras Korppujauhoja

Sekoita leivinjauhe ja suola kulhossa hiivaleipäjauhoi hin.
Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja
sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun
ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin
käsin.

Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai
-pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja parsakaalia n. 10 min. Lisää
pieniksi kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle.
Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja
sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen. Levitä täyte
piirakkapohjalle.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min.
Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Kasvispiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X