Kermaisa ja kevyempi vaniljajäätelö, ilman jäätelökonetta (munaton)

Vaikka kesän lämpö antaa vielä odotuttaa itseään, jäätelöllä voi silti herkutella. Tässä tulee kaksi omatekoisen vaniljajäätelön ohjetta. Monissa jäätelöohjeissa käytetään kananmunaa tai kondensoitua maitoa,
jotta jäätelöstä saadaan täyteläinen. Jostain syystä en jaksa alkaa
kikkailemaan munien kanssa, vaan haluan tehdä jäätelöni ilman niitä.
Lisäksi vaikka jäätelön tekeminen kondensoidusta maidosta on helppoa, se
antaa mielestäni jäätelölle hieman kinuskisen maun. Halusin siksi
kehittää jäätelöohjeet, jotka voi tehdä ilman jäätelökonetta, eikä
siihen tarvitsisi käyttää munia tai kondensoitua maitoa.

Toinen jäälöistä on ihanan kermaisaa ja paksua. Tiedättekö Lidlissä myynnissä olleen (ja edelleen olevan?) aitoa vaniljaa sisältävän vaniljajäätelön? Tällä helpolla ohjeella saa hyvin samankaltaista jäätelöä. Maku on todella täyteläinen, ja sen kanssa tarjottavaksi sopisivat tuoreet mansikat tai muut marjat. Yleensä lorautan vaniljajäätelön päälle kinuskikastiketta, mutta tämä ei kaipaa edes sitä!

Samalla tein myös hieman kevyemmän jäätelön, joka maistuu
erinomaiselle mm. omenapiirakan kanssa. Tuon piirakan ohje tulossa blogiin
vielä myöhemmin.

Molemmat jäätelöt olivat erittäin helppotekoisia ja ne onnistuivat mielestäni yli odotusten. Tässä tulee ohjeet.

Kermaisa tuhti vaniljajäätelö

Jäätelö on sametinpehmeä, täyteläinen, vaniljainen,
aah, niin herkullinen! 

Aineet:

2.5 dl kuohukermaa (Flora Kuohu)

1 dl maitoa

1 dl maitojauhetta

1 dl tomusokeria

1 dl glukoosisiirappi

3 mm vaniljajauhettaOhje:

Sekoita maitojauhe maidon joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa
kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös
glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti n. 30
sekuntia.

Kaada seos n. 1 litran vetoiseen vuokaan ja laita
pakkaseen hyytymään muutamaksi tunniksi. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hieman ennen nauttimista.

 

Kevyempi vaniljajäätelö 


Tämä jäätelö on hieman edellistä ”löysempi”, nopeammin sulava eikä aivan niin makea. Sopii erinomaisesti esimerkiksi lämpimän piirakan kanssa nauttittavaksi.


Aineet:

2.5 dl vispikermaa (Flora Vispi)
1.5 dl glukoosisiirappia
1 dl maitojauhetta
2 dl kevyt maitoa
1 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljajauhetta

Ohje:

Sekoita maitojauhe maidon joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa
kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös
glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti n. 30
sekuntia. Kaada seos n. 1 litran vetoiseen vuokaan ja laita
pakkaseen hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö esille hieman ennen tarjoiluhetkeä, niin se ehtii hieman pehmenemään. Nauti vaikka piirakan tai jonkin kastikkeen kanssa.

Avainsanat

Kommentit (4)

Hei, jos korvaa vanilijajauheen vanilijasokerilla, paljonko 1 mm vanilijajauhetta vastaa vanilijasokeria? 🙂 Ja saako vanilijajauhetta ihan perusmarketista? Kiitellen, Eija

Vaniljajauhetta löytyy useimmista isommista perusmarketeista, olen nähnyt ainakin Citymarketeissa ja joissakin Prismoissa. Mutta sen voi hyvin korvata myös vaniljasokerilla, vaikkakin tällöin vaniljan maku ei olekaan aivan niin voimakas kuin vaniljajauheella. Karkeesti arvioiden 1 mm vaniljajauhetta = n. 1.5 tl vaniljasokeria. Voit maistella seosta välillä ja lisäillä vaniljasokeria tarvittaessa. Vaniljasokeri sisältää vaniljan lisäksi sokeria, eli jos käytät sitä, vähennä muun sokerin määrää saman verran. Kiitos Eija kysymyksestäsi, toivottavasti tästä on apua!

Flora Kuohussa on vaarallista palmuöljyä, voiko kerman korvata normaalilla kuohukermalla?

Flora Kuohun voi korvata kuohukermalla. Kuohukerma ei vatkaudu välttämättä aivan yhtä hyvin kuin Flora Kuohu eli vaahdon tilavuus saattaa olla hieman pienempi.

Kommentoi juttua: Kermaisa ja kevyempi vaniljajäätelö, ilman jäätelökonetta (munaton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X