Suklaapossu

Kermaisa ja kevyempi vaniljajäätelö, ilman jäätelökonetta (munaton)

Vaikka kesän lämpö antaa vielä odotuttaa itseään, jäätelöllä voi silti herkutella. Tässä tulee kaksi omatekoisen vaniljajäätelön ohjetta. Monissa jäätelöohjeissa käytetään kananmunaa tai kondensoitua maitoa, jotta jäätelöstä saadaan täyteläinen. Jostain syystä en jaksa alkaa kikkailemaan munien kanssa, vaan haluan tehdä jäätelöni ilman niitä. Lisäksi vaikka jäätelön tekeminen kondensoidusta maidosta on helppoa, se antaa mielestäni jäätelölle hieman kinuskisen maun. Halusin siksi kehittää jäätelöohjeet, jotka voi tehdä ilman jäätelökonetta, eikä siihen tarvitsisi käyttää munia tai kondensoitua maitoa.

Toinen jäälöistä on ihanan kermaisaa ja paksua. Tiedättekö Lidlissä myynnissä olleen (ja edelleen olevan?) aitoa vaniljaa sisältävän vaniljajäätelön? Tällä helpolla ohjeella saa hyvin samankaltaista jäätelöä. Maku on todella täyteläinen, ja sen kanssa tarjottavaksi sopisivat tuoreet mansikat tai muut marjat. Yleensä lorautan vaniljajäätelön päälle kinuskikastiketta, mutta tämä ei kaipaa edes sitä!

Samalla tein myös hieman kevyemmän jäätelön, joka maistuu erinomaiselle mm. omenapiirakan kanssa. Tuon piirakan ohje tulossa blogiin vielä myöhemmin.

Molemmat jäätelöt olivat erittäin helppotekoisia ja ne onnistuivat mielestäni yli odotusten. Tässä tulee ohjeet.

Kermaisa tuhti vaniljajäätelö

Jäätelö on sametinpehmeä, täyteläinen, vaniljainen, aah, niin herkullinen! 

Aineet:

2.5 dl kuohukermaa (Flora Kuohu)

1 dl maitoa

1 dl maitojauhetta

1 dl tomusokeria

1 dl glukoosisiirappi

3 mm vaniljajauhettaOhje:

Sekoita maitojauhe maidon joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti n. 30 sekuntia.

Kaada seos n. 1 litran vetoiseen vuokaan ja laita pakkaseen hyytymään muutamaksi tunniksi. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hieman ennen nauttimista.

 

Kevyempi vaniljajäätelö 

Tämä jäätelö on hieman edellistä ”löysempi”, nopeammin sulava eikä aivan niin makea. Sopii erinomaisesti esimerkiksi lämpimän piirakan kanssa nauttittavaksi. Aineet:

2.5 dl vispikermaa (Flora Vispi) 1.5 dl glukoosisiirappia 1 dl maitojauhetta 2 dl kevyt maitoa 1 dl tomusokeria 0.5 tl vaniljajauhetta

Ohje:

Sekoita maitojauhe maidon joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti n. 30 sekuntia. Kaada seos n. 1 litran vetoiseen vuokaan ja laita pakkaseen hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö esille hieman ennen tarjoiluhetkeä, niin se ehtii hieman pehmenemään. Nauti vaikka piirakan tai jonkin kastikkeen kanssa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaisa ja kevyempi vaniljajäätelö, ilman jäätelökonetta (munaton)

Anonyymi

Hei, jos korvaa vanilijajauheen vanilijasokerilla, paljonko 1 mm vanilijajauhetta vastaa vanilijasokeria? 🙂 Ja saako vanilijajauhetta ihan perusmarketista? Kiitellen, Eija

Suklaapossu

Vaniljajauhetta löytyy useimmista isommista perusmarketeista, olen nähnyt ainakin Citymarketeissa ja joissakin Prismoissa. Mutta sen voi hyvin korvata myös vaniljasokerilla, vaikkakin tällöin vaniljan maku ei olekaan aivan niin voimakas kuin vaniljajauheella. Karkeesti arvioiden 1 mm vaniljajauhetta = n. 1.5 tl vaniljasokeria. Voit maistella seosta välillä ja lisäillä vaniljasokeria tarvittaessa. Vaniljasokeri sisältää vaniljan lisäksi sokeria, eli jos käytät sitä, vähennä muun sokerin määrää saman verran. Kiitos Eija kysymyksestäsi, toivottavasti tästä on apua!

Herkku

Flora Kuohussa on vaarallista palmuöljyä, voiko kerman korvata normaalilla kuohukermalla?

Suklaapossu

Flora Kuohun voi korvata kuohukermalla. Kuohukerma ei vatkaudu välttämättä aivan yhtä hyvin kuin Flora Kuohu eli vaahdon tilavuus saattaa olla hieman pienempi.

Sari

Hei! Jos lisään vadelmia tähän tuhdimpaan jäätelöreseptiin, niin kannattaa muiden ainesosien määrät pitää samana?

Irina Lisinen

Hei Sari! Onko ajatuksesi laittaa vadelmat joukkoon kokonaisina vai sekoittaa ne soseena muun jäätelömassan joukkoon? Kokonaiset vadelmat saattavat jäätyä koviksi kikkareiksi, joten en ehkä suosittele tekemään niin. Jos vadelmat sekoittaa soseena tms. muuhun jäätelömassaan, en uskalla kokeilematta arvailla, pitääkö massaa muuttaa vai ei.

Sari

Kiitos vastauksesta, soseena minun olisi tarkoitus laittaa vadelmat. Vähän se löysentää massaa, ehkä voisi lisätä maitojauhetta🤔

Irina Lisinen

Soseessa on myös se juttu, että se on hyvin nestepitoinen, jolloin se jäätyy kovaksi. Mietinkin, pitäisikö joukkoon laittaa ohjetta enemmän glukoosisiirappia, jotta jäätelöstä tulisi hieman pehmeämpi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *