Suklaapossu

Kesän viileimmät herkut

Helteet ovat jatkuneet jo miltei kaksi viikkoa, mutta ainakin ennusteiden mukaan hieman viileämpää olisi luvassa jo pian. Tulevista viileämmistä keleistä huolimatta kokosin tähän postaukseen helle- ja kesäpäivien vinkeiksi muutamia viilentäviä ohjeita, joissa keittiön lämpötila ei nouse liian korkeaksi.

Helteiden aikana nimittäin varsinainen leipominen saattaa olla haastavaa, erityisesti jos lämpötila keittiössä ja muissa asuintiloissa nousee likemmäs 30 astetta. Meille kävi näin, koska emme ole saaneet uuden kotimme maaviileää toimimaan vielä tähän päivään mennessä. Täytyy myöntää, että kuumat kelit ovat imeneet sen verran mehuja, etten ole tänä aikana leiponut mitään, vaan pistänyt kaiken energiani kesäkuussa istutettujen 280 tuijan, 2 omenapuun, 2 päärynäpuun ja 16 marjapensaan kasteluun ja toki myös 2 tomaatin taimen, yrttien, kukkien, mansikan- ja vadelmantaimien hengissäpitämiseen. Tai no muutama marjapensas odottaa vielä sopivampaa hetkeä istuttamiselle, mutta eiköhän nekin pian ole maassa. Sitten vain sormet ja varpaat ristiin ja toivomaan, että kaikki kasvit pysyvät hengissä 🙂

No mutta, palataanpa hetkeksi viilentäviin ohjeisiin. Onneksi siis myös näille kuumille kesäilmoille löytyy omat helpot herkkunsa, joita tehdessä ei tarvitse huolestua kodin lisälämpeämisestä ja joita nauttiessa voi oma olokin hieman viilentyä.

Nämä viilentävät herkut ovat enimmäkseen erilaisia ilman jäätelökonetta valmistuvia jäätelöitä ja herkullisia sorbetteja, mutta myös smoothiet ja raikkaat salaatit maistuvat erinomaisilta. Näiden ohjeiden joukkoon mahtuu myös yksi kinuski-mansikkapiirakka nimittäin manoffee. Plaraa ihmeessä alemmas ja kurkkaa kaikki ohjeet läpi.

 

Aloitetaanpas ensimmäisellä hellevinkillä. Se on helppo yhden aineen banaanijäätelö. Jäätelöön tarvitaan siis vain banaaneja, pakastin ja jokin tehosekoittimen tapainen kapistus, millä jäiset banaanit saa soseutettua ihanan paksuksi ja sileäksi jäätelöksi. Tätä jäätelöä on helppo muokata lisäämällä joukkoon vaikkapa joitakin marjoja. Nam!

Pätkis-jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta ja maistuu ihanan suklaiselle pätkikselle. Tämä on täyteläistä, mutta niiiiin hyvää. Ohje on ollut tykätty muidenkin tätä testanneiden keskuudessa ja joku taisi jopa sanoa tämän olleen parempaa kuin kaupan jäätelöt.

Vesimeloni-mansikkamehujää on helppo surauttaa mansikoita ja vesimelonista. Helppoa ja hyvää. Ainakin mein lapset pitivät näistä hurjasti. Ohje on munaton ja gluteeniton, kuten monet näistä muistakin ohjeista.

Helppo ja kevyt mansikkavaahto ja mansikkasorbetti valmistuu vain 2-3 ainesosasta; mansikasta ja valkuaisista (+ ripauksesta sokeria). Samasta massasta saa tehtyä myös mansikkavaahtoa, joka suorastaan sulaa suuhun. Tätä terveellistä mansikkasorbettia voisin tarjota lapsille vaikka joka päivä.

Jos leivontahammas kuitenkin kolottaa, mutta ei halua lämmittää uunia tai hellaa, on mansikkainen Manoffee tällaisiin tilanteisiin täydellinen herkku. Siinä on banoffeesta tuttu keksipohja, karamellisoitua kondensoitua maitoa, kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita. Niin helppoa, noepaa ja niiiin hyvää! Kokeile tätä myös muista kesän marjoista, kuten punaherukoista, vadelmista tai syksymmällä puolukoista!

manoffee

 

Snickers-jäätelökakussa maistuu snickersistä tutut maut; kinuski, suklaa ja pähkinät. Myös tämä valmistuu ilman jäätelökonetta.

Vesimeloni-halloumisalaatti oli ainakin viime kesänä yksi eniten tehdyistä ja syödyistä raikkaista salaateista. Mehukas vesimeloni, makeat vinirypäleet ja suolainen halloumi ovat ihania yhdessä.

Mustaherukkasmoothie on raikas juotava smoothie vaikkapa aamupalaksi, välipalaksi tai muuten vain makeanhimoon. Kuten smoothieen, tähänkin voi lisätä mustaherukoiden joukkoon melkein mitä vain. Mun ohjeesta löytyy muun muassa banaania ja avocadoa, mutta välillä humpsautan niiden lisäksi joukkoon myös pinaatin lehtiä vai lehtipersiljaa saadakseni helpossa muodossa hieman vihreää hyvää.

Raparperikausi meni itseltäni ensimmäistä kertaa ohi omakotitalon pihakiireiden takia, mutta tässä on ihana vinkki helppoon raparperi-vaniljajuustokakkuun lasissa. Jos sinulta vielä löytyy raparperia, suosittelen testaamaan tätä yksinkertaista, mutta herkullista jälkkäriä.

Toivottavasti näistä kesäherkkuohjeista on iloa sullekin 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesän viileimmät herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *