Suklaapossu

Kinkku-fetapiirakka

Toiseksi suolaiseksi piiraksi juhliin tein herkullisen feta-kinkkupiirakan. Pohjaksi laitoin saman suolaisen piirakkapohjan kuin salamipiirakkaankin. Ihana suolapala oli tämäkin! Kinkkupiirakkaa fetajuustolla höystettynä. Myös vieraat tuntuivat tykkäävän, santsaustahdista päätellen 🙂

Myös tämän piirakan kuvaamisen kanssa meinasi käydä samalla tavalla kuin salamipiirakankin. Luulin jo ottaneeni monen monta kuvaa valmiista piirakasta, mutta onneksi huomasin viimeisen palan seistessä lautaselle, etten löytynytkään kamerasta kuin pari kuvaa tarjoilupöydällä nököttävästä piirakasta. Kuvat ovat mulle tosi tärkeitä, sillä ne toimivat muistina, joiden avulla saan paremmin kaivettua mieleeni leivonnaisiin liittyvän maun ja tekstuurin. Joten eikun äkkiä kamera esille ja pikainen palakuva, räps!

Kinkku-fetapiirakka n. 28 cm pyöreään vuokaan

Piirakkapohja: Porkkanainen piirakanpohja

Täyte: 250 g savukinkkusuikaleita n. 150 g emmentalraastetta (laitoin 75 g punaleima ja 75 g mustaleima) 1 dl turkkilaista jogurttia 2 dl pekoni-sipulikermaa 2 munaa lehtipersiljaa hienonnettuna n. 150g valkosipulin makuista salaattijuustoa

Ohje: Tee pohja porkkanaisen piirakkapohjan ohjeen mukaan.

Sekoita kaikki muut täytteen aineet keskenään, paitsi salaattijuusto. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle salaattijuusto.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut pintaansa kauniin värin.

Vinkki: * Valkosipuli-salaattijuuston sijasta voit käyttää tavallista salaatti-/fetajuustoa, ja sekoittaa täytteen joukkoon murskatun valkosipulin kynnen. Tai halutessasi jättää valkosipulin kokonaan pois.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkku-fetapiirakka

Raisa P

Tämäkin kuulostaa niin hyvältä! Feta sopii suolaisiin piirakoihin.

Suklaapossu

Kirjoitin vastauksen valmiiksi pari päivää sitten ja luulin aivan lähettäneeni sen.. Mutta kyllä vaan, feta ja juustot ylipäätään ovat ihania piirakoissa. Niin tässäkin 😛

Anonyymi

Testasin tätä, oli ihan mahtavan herkullista! Ja pohja toimi tosi hyvin. Kiitos ihanasta ohjeesta 🙂

Suklaapossu

Onpa ihana kuulla! 🙂 Ole hyvä, ja kiitos kun kävit kertomassa 🙂

Tiina

Tein ohjeen mukaan, PAITSI käytin kaurakermaa, margariinia, pelkkää fetaa ilman mausteita ja 50g liian paljon kinkkusuikaleita jotka ei ollut savunmakuisia. Ja lisäsin vähän mustaa pippuria. Ja silti oli TOSI hyvää. Ja tätä pohjaa teen tästä lähtien. Kiitos!

Suklaapossu

Kiva, että löysit tämän ohjeen Tiina. Ja hienoa, että maistui sullekin! 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *