Suklaapossu

Kinkku- ja tonnikalatäyteet ruissipseille

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014 KAIKILLE!

Meillä uusi vuosi aloitettiin hyvin perinteisesti eli flunssaa potien 😉 Kovin paljon leipomuksia ei tullut tehtyä, mutta illalla söimme näitä tonnikala- ja kinkkutäytteisia ruissipsejä sekä kevyempää mokka-suklaamoussekakkua. Näiden jälkeen maistelin vielä flunssalääkkeeksi kuoharin korvikkeena pari itsetehdyillä likööreillä maustettu vissylasillista. Hyvin se vuosi näinkin vaihtui 🙂 Vaikka tästä perinteestä voisinkin jo pikku hiljaa luopua.

Nämä täytteet syntyivät niistä aineista mitä kaapista sattui löytymään. Itse tykkään käyttää punasipulia näissä. Se korostaa mielestäni erityisesti kalatäytteiden makuja. Tuosta kinkkuversiosta tuli kokonaisuudessaan maultaan melko sipulinen, mutta toisaalta eipä se haitannut, sillä maku sopi mainiosti yhteen ruissipsien kanssa. Tytärkin söi näitä monta. Miehelle ei näistä paljon meinannut jäädä, kun 4-v ja minä pääsimme vauhtiin 🙂

Niin ja muuten tuon aiemmin mainitsemani herkullisen mokka-suklaakakun ohje tulossa vielä myöhemmin blogiin 🙂

Kinkkutäyte:

150 g hyvää savukinkkua pieneksi pilkottuna 150 g ruohosipulituorejuustoa 1 pieni punasipuli (tai 1/2 isosta punasipulista) 1 mm suolaa mustapippuria

Tonnikalatäyte: 1 prk tonnikalaa öljyssä 150 g maustettua tuorejuustoa (laitoin ruohosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit-tuorejuustoja) 1 pieni punasipuli 0.5 tl kuivattua tilliä 0.5 tl valkosipulijauhetta mustapippuria n. 2 mm suolaa (maistele paljonko tarvitsee)

Ohje: Hienonna punasipuli oikein hienoksi. Sekoita kaikki aineet kulhoissa sekaisin (eri täytteet eri kulhoissa 😉 ). Maista ja mausta tarpeen mukaan lisää. Laita täytteet hetkeksi jääkaappiin, niin maut tasoittuvat lisää. Levitä täytettä ruissipseille juuri ennen nauttimista. Syö heti, että ruissipsit pysyvät rapeina.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkku- ja tonnikalatäyteet ruissipseille

Tita

Kuulostavat hyviltä naposteltavilta. Erityisesti tuo tonnikalatäyte kiinnostaa. Hyvää uutta vuotta!!

Suklaapossu

Hyviä kyllä olivat, sopivat iltaan oikein hyvin 🙂 Tuo tonnikalatäyte maistui kyllä hyvältä, koitappas itsekin jos kiinnostuit 🙂

Taru

Ihania ovat! 🙂 Tykkään tosi paljon ruissipseistä, ne on niin käteviä noissa suolaisissa tarjottavissa. Itsellä on menossa inspiraatioiden haku suolaisten tarjottavien osalta, kun parin viikon päästä on tyttären 2-vuotissynttärit.

Suklaapossu

Näistä saa tosi helposti ja nopeasti tarjottavaa, vaikka yllätysvieraita varten. Ja täytteeksikin voi laittaa melkein mitä vaan, vaikka pelkkää maustettua tuorejuustoa 🙂 Näitä ei vaan voi kovin paljon etukäteen täyttää valmiiks, kun tuo sipsi lötkistyy. Palttoonapit kestääkin jo ihan eri tavalla. Ja ne ovatkin tosi hyviä tarjottavia just vaikka juhlissa, kun ne voi tehdä etukäteen valmiiksi. Täytteeksi sopii nämä samat. Yks mun suosikeista palttoonappien päällä on lohi-punasipuli (löytyy täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/palttoonapit-lohitaytteella.html), nams! Suolaiset on mulle aina se kinkkisempi tarjottava. Makeita leipoisin vaikka kuinka 😉

Kia

Säilyvätkö täytteet jääkaapissa hyvin yön yli? 🙂

Suklaapossu

Säilyy 🙂 Peittää vain hyvin (tai lusikoi valmiiksi vaikkapa pursotinpusseihin odottamaan), jotta koko jääkaappi ei tuoksu täytteille 🙂

Anonyymi

Kuinka moneen ruisnappiin tuosta ohjeesta tulee suunnilleen?

Suklaapossu

Huih, nyt tuli paha kysymys! En yhtään muista moneenko riitti, mutta jos nyt jonkun arvion heitän, niin ehkäpä 20:een ruisnappiin/täyte. Riittoisuus riippuu myös siitä, kuinka paljon täytettä laittaa per ruisnappi. Ja kinkkutäyttettä taisi tulla hieman enemmän kuin tonnikalatäytettä. Toivottavasti en nyt ihan metsään arvioinut.. 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *