Suklaapossu

Kinuskijuustokakku ja blogin 2-vuotispäivät

Eilen blogini täytti huimat kaksi vuotta! On ollut mahtavaa huomata, että tämä hetken mielijohteesta perustettu reseptipankkini on tänä aika saanut runsaasti lukijoita ja kävijöitä. Olen myös ilostunut jättämistänne kommenteista. Useimmiten ne piristävät päivää huimasti, mutta niistä saa myös kivasti vinkkejä, miten reseptit toimivat teidän keittiössä ja mitä kehitettävää vielä löytyy. Iso kiitos teille kaikille, toivottavasti viihdytte mukana vielä seuraavatkin vuodet 🙂

Kiireistä johtuen en ehtinyt leipomaan blogille synttärikakkua tai muutakaan leivonnaista. Jokin aika sitten meillä kuitenkin vietettiin hääpäivää mm. kakkua syöden, joten ajattelin nyt julkaista tuon herkkukakun ohjeen. Samallahan voidaan juhlia synttäreitä tämän kakun merkeissä 😉

Elikkä kakku on siis kinuskimoussekakku kinuskisydämellä. Kinuskina toimi keitetty kondensoitu maito, ja hyvin toimikin. Hääpäivää ajatellen, ei ehkä mitään kovin romanttista, mutta sitäkin herkullisempaa 🙂

Silkinpehmeä kinuskinen mousse ja valuva, makea sisus, slurps! 😉 Mukaan olisi sopineet kirpeät marjat paremmin kuin hyvin. Vaikka oli tämä taivaallisen makuista myös näin 🙂

Tein pohjan pelkistä murskatuista Dominokekseistä. Ilman rasvaa keksit muhjaantuivat = pehmenivät pikkuhiljaa. Koostumus oli siis erilainen kuin normipohjassa, eikä huonolla tavalla. Kovemman pohjan saisi lisäämällä keksimurskan joukkoon hieman voita.

Nyt loppuivat sanat kesken. Ohje ja kuvat kertokoon enemmän puolestani 🙂

Kinuskijuustokakku n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja: n. 6-7 kpl (1/2 pötkö) Dominokeksejä

Täyte: 2.5 dl Vispikermaa 200 g tuorejuustoa 1 tlk (398g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa 1 3/4 tl Liivatejauhetta (TAI 3.5 liivatelehteä) 2 rkl vettä

Päälle: 1 dl vispikermaa 1/2 rkl vaniljasokeria Dominokeksejä

Ohje: Valmistele pohja murskaamalla keksit käsin karkeaksi rouheeksi. Jätä melko isoiksi paloiksi, niin rouhe pysyy täytteessä kiinni paremmin kakkua leikatessa.Tee täyte. Sekoita liivatejauhe veteen, anna turvota muutama minuutti. Vatkaa sillä välin vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä n.2 dl kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta. Lämmitä turvonnutta liivateseosta mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes se sulaa. Kaada liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Lusikoi loput kinuskista (eli kondensoidusta maidosta) mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes se hieman pehmenee. Kaada kinuski vaikkapa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan n. 1 cm reikä.

Kokoa kakku. Laita irtopohjavuoan reunaosa tai reunavuoka tarjoilulautaselle. Voitele vuoan reunat kevyesti. Voitelu auttaa kakkua irtoamaan siististi.

Kaada keksin murut tarjoilulautaselle, vuoan reunojen sisäpuolelle. Lusikoi varovasti täytteestä n. puolet murujen päälle. Pursota kinuski nauhana täytteen päälle. Lusikoi varovasti loput täytteestä kinuskirinkulan päälle. Tasoita.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Poista hyytyneen kakun ympäriltä vuoan reunat.

Koristele hieman ennen tarjoilua murskaamalla n. 3 Dominokeksiä kakun pinnalle ja pursottamalla  vaahdotettua, vaniljasokerilla maustettua vispikermaa kakun päälle. Koristele Dominokeksin puolikkailla.

Vinkki: * Kakku on kinuskisen makeaa ja pienikin pala riittää makeanhampaan kolotukseen. Jos haluat kakusta raikkaamman, tarjoile kakun kanssa happamia marjoja kuten puolukoita, vadelmia tai punaherukoita. Tai ripottele marjoja kakun sisälle kinuskin kaveriksi jo täyttövaiheessa.

* Keksipohja ilman voita pehmenee täytteen alla. Jos haluat kovemman pohjan, lisää keksimurujen joukkoon sulatettua rasvaa n. 50 g ennen kuin painelet sen pohjaksi.

* Kondensoitua maitoa myydään useimmissa kaupoissa muiden säilyketölkkien hyllyssä tai leivontatarvikkeiden tai huoneenlämmössä säilyvien maitotuotteiden lähettyvillä.

* Jos kondensoitua maito ei ole valmista kinuskia, keitä tölkkiä kattilassa 3 tuntia. Varmista, että tölkki on koko keittämisen ajan veden peitossa. Voit myös keittää tölkki 2 h 15 min. ja jättää tölkin jäähtymään kattilaan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinuskijuustokakku ja blogin 2-vuotispäivät

rose86

Onnea! Oi miten herkullisen näköinen.. 🙂
Mun blogi on muuten päivälleen saman ikäinen 😀

Suklaapossu

Kiitos kiitos rose86 🙂 Aika hauska sattuma. Onnea siis myös sinulle 2-vuotispäiväsi johdosta! 😀

Dr.Sugar/Jonna

Näyttää NIIN hyvältä ! Ehkä ihan pakko testata! 😉

Suklaapossu

Kiitos Dr.Sugar/Jonna 🙂 Testailkaapa. Kylkeen vaikkapa vielä kirpeitä marjoja, niin sitten ollaan jo taivaissa 😉

Jack Bauer

Onnittelut! Tasaisin väliajoin käyn täällä hakemassa inspiraatiota 🙂

Suklaapossu

Kiitos Jack Bauer 🙂 Onpa kiva kuulla 🙂 Toivottavasti olet löytänyt inspistä useinkin 🙂

Sirpa

Onnittelut! Sopisiko tähän se suolainen kinuskikastike joka sulla oli joku pv blogissa?

Suklaapossu

Kiitos Sirpa 😀 Hmm. Se suolainen kastike on jonkin verran löysempää kuin kondensoidusta maidosta keitetty kinuski, joten jos sitä käyttää, ohjetta joutunee muuttamaan jonkin verran. Elikkä liivatetta laittaisin tuohon kinuskimousseosaan enemmän (n. 2-2.25 tl liivatejauhetta tai 4-4.5 liivatelehteä) ja sitten täytteen väliin tulevaa kinuskia vähemmän, ehkäpä vain 0.5 dl. Suolainen kinuskikastike on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, joten testaile ihmeessä jos näillä ohjeilla uskallat. Mä laitan ajatuksen heti kokeilu-listalleni 🙂

Taru

Paljon onnea 2-vuotiaalle! Tämä on aivan mahdottoman upea blogi ja olen onnellinen, että löysin sut suhteellisen alkuaikoina. Olen saanut roikkua mukana jo jonkin aikaa 🙂 Täällä on myös aivan miljoonasti reseptejä! Oikea aarreaitta ;D
Kakku on tosi hieno ja hyvän näköinen! Olen tehnyt kinuskijuustokakkua pari kertaa valmiista kastikkeesta. Tein banaanijuustokakun päälle kondensoidusta maidosta tehdystä kinuskista kinuskikerman, enkä meinannut millään saada niin vahvaa kinuskia sekoittumaan kermaan. Se jäi sinne pieniksi pipanoiksi 😀

Suklaapossu

Voi kiitos Taru ♥ Netti tökkäsi juuri kun olin vastaamassa sulle ja ehdin samalla hetken miettiä, mitä kirjottaisin takaisin. Palasin samalla muistoissani tuohon alkuaikaan ja mietin, miten pienestä kaikki tämä hauskuuden eli blogin aloittaminen oli lopulta kiinni. Siitä saan "syyttää" tuttavaani, joka kysyi minulta useammankin kerran, onko minulla jo blogi. Eipä ollut ei, mutta kaaos resepteissäni sai ajatuksen muuttumaan. Ja hyvä niin. Tämä on kyllä niin koukuttavaa ja hauskaa puuhaa, että nykyään on vaikea kuvitella elämää ilman tätä kirjoittamista ja valokuvaamista. Ja minustakin on hienoa, että törmättiin heti alkuaikoina. On tullut puolin ja toisin roikuttua toistemme blogeissa 🙂

Muistankin nähneeni sun blogissa kinuskijuustokakun. Jossain versiossa oli vadelmiakin mukana ja nehän sopisivat tähänkin kuin nenä päähän. Heh, kondensoitu maito on tosiaan melkoista tököttiä jos sitä keittää reippaasti. Mä keittelin tuota omaani kolmen tunnin sijasta 2 h 15 min ja jätin kattilaan jäähtymään. Jää niin hieman pehmeämmäksi, mutta on silti ah, niin ihanaa kinuskia, slurps! 🙂

Jenna

Ei vitsi miten hyvännäköinen kakku! Tässähän alkaa ihan herkkuhammasta kolottaa ja leivonta vimma iskee päälle 🙂

Suklaapossu

Kiitos Jenna 🙂 Heheh, mahtava juttu. Eipä muuta kuin kulhot ja vuoat esille 😉

Anonyymi

Voi vitsit miten herkullisen näköstä! Just tänään pohdiskelin äitille kakkua äitienpäiväks ja tässä on kyllä erittäin varteenotettava, ellei ainut, vaihtoehto 😀

Sen verran pitää valmiiks kysyä, ku toi kondensoitu maito on täysin uus tuttavuus.. Sitä on ilmeisesti sokeroituna ja ei, kumpi passaa tähän? Ja onko se valmis kinuskinen maito sitten siis erikseen vielä? 🙂

Marika

Suklaapossu

No hyvä, että pienestä mokasta huolimatta kakku kuitenkin maistui 🙂 Kesemmällä sitten samaa kakkua mansikoiden tai/ja vadelmien kera 😉 Kiitos Marika! 🙂

Anonyymi

Kyllähän se pöytään päätyi, vaikka vähän liivatteen kanssa onnistuin mokailemaan.. Onneksi ei vaikuttanut koostumukseen, kakku jäi vain matalaksi 🙂

Maku oli tietysti hyvä! Eikä edes liian makea meidän perheen sokerihiirille 😀 joku marja tähän tosiaan olisi ehkä sopinut "antamaan potkua", mutta oikein hyvä myös näin!

Hyvää äitienpäivää sinullekin! 🙂

Marika

Suklaapossu

Kiitos Marika 🙂 Mukavaa, että ohje sai sut innostumaan ja vielä hienompaa, mikäli se päätyy äitienpäivän pöytään 😀

Kakkuun tosiaan käytetään sokeroitua kondensoitua maitoa elikkä makeutettua maitotiivistettä. Sitä löytyy valmiiksi kinuskiksi keitettynä (tölkissä lukee jotain tyyliin "makeutettu maitotiiviste, karamellisoitu") ja keittämättömänä (eli tölkki, jossa lukee vain "makeutettu maitotiiviste"). Tuosta valmiiksi karamellisoidusta maidosta minulla ei ole kokemusta, mutta sekin varmaan käy tähän samalla tavalla. Itse käytän aina karamellisoimatonta ja keittelen sen itse kinuskiksi eli keittelen umpinaista tölkkiä 2 h 15 min. ja jätän sen jälkeen kattilaan jäähtymään.

Jos kakku päätyy pöytään, niin kuulisin mielelläni mitä teillä siitä pidettiin 🙂 Mukavaa äitienpäivän (ja Vapun) odotusta 🙂

Anonyymi

Paljon onnea 2- vuotiaalle! Täältä löytyy tosi hyviä ohjeita, oikea inspiraation lähde!

Kirsi/Kirsin keittiössä

Onnea ihanalle ja herkulliselle 2-vuotiaalle blogille!
Mikä kakku… arvaas kuka tekee tätä vapuksi… minä!! 🙂

Suklaapossu

Ehdinpäs vihdoin vastaamaan.. Kiitos Kirsi 🙂 Jee, hienoa! Tulen blogiisi hetken päästä katsomaan 😛

Kirsi/Kirsin keittiössä

Osui ja upposi! Herkkua! Valmis kinuski toimi hyvin! Kiitos ohjeesta ❤ Laitan huomenna kuvia blogiini 🙂 Hauskaa vappua 😀

Suklaapossu

Täytyy myöntää, etten ole koskaan käyttänyt valmista kinuski-kondensoitua-maitoa, mutta olen kuullut, että se on todella jäykkää tavaraa. Jostain olen ymmärtänyt, että se olisi vieläkin jäykempää kuin mitä itse keittämällä saa aikaan. Tai riippuu varmaan keittoajasta, sillä itse keittelen noita tölkkejä vain 2 h 15 min. ja annan jäähtyä kattilassa. Näin maidosta ehtii tuleemaan kinuskia, mutta siitä ei tule kovin tönkköä ja jää ehkä hitusen löysemmäksi kuin 3 h keitetty ja kattilasta samantein pois nostettu tölkki. Tuon hienoisen löysyyden huomaa varmaan tuosta kuvastakin missä se kinuski valuu kakun välistä pois 😉 Mutta siis uskon tosiaan että valmiiksi keitettyä uskaltaa käyttää, se on ehkä jopa hieman tintumpaa, mikä ei haittaa 🙂 Oih, nyt alkoi jänskättää mitä pidät kakusta ;D

Kirsi/Kirsin keittiössä

Onkohan se "valmis-kinuski-kondensoitu maito" tarpeeksi jäykkää kakkuun.. vai saisikohan keittämällä jämäkämmän.. mietin vaan, että kummalla versiolla tänään kakun tekin 😉

Suklaapossu

Kiitos Kirsi 🙂 Hahaa, mahtavaa että sain sut koukkuun! 😀 Mukavia Vappuisia leivontahetkiä! 🙂

Sinikka

Voi taivas mitä herkkua olet tehnyt!!! Nyt on kyllä otettava ohje ja kokeiltava itsekin!
Onnittelut!

Suklaapossu

Kiitos Sinikka 🙂 Oli kyllä kinuskihiiren unelmakakku! Ja itseasiassa meillä maistui myös sellaiselle, joka ei kinuskista yleensä edes välitä, ainakin kommentista päätellen: "Tää kakkuhan on taivaallista" 😉 Kokeileppas sinäkin Sinkka 🙂

Viivi K

Onnea kaksi vuotiaalle! Monet kerrat on kyllä vesi herahtanut kielelle kun näitä sun reseptejä on lukenut!

Suklaapossu

Kiitos Viivi K 🙂 Ihana kuulla, että blogini on saanut aikaan tuollaisia reaktioita useamminkin 😀 Ihanaa Vapun odotusta! 🙂

Anonyymi

Kun näin tämän kakun, niin oli pakko lähteä kaupasta hakemaan aineksia :). Torstaina tein hyytymään kakun jääkaappiin ja lauantaiaamuna meni viimiset palaset :D. Oli tosi hyvää!!!

Sain mutten tilattua sieltä iHerbiltä sitä piparminttuöljyä ja nyt seukkina menee kokeiluun ne minttusuklaamacaronssit :).

Kiitosta huipuista ohjeista! 🙂

-E

Suklaapossu

Mahtava juttu, kakku siis upposi teihin miltei yhtä nopsaan kuin meihinkin! 😉 Itse suunnittelin kokeilevani kesemmällä joidenkin marjojen kanssa, mmmm.. 😉

Hyvä hyvä. Ai niin, laitoin blogiin eilen toisenkin minttu-suklaa-macaron-ohjeen http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/helpot-macaronit-piparminttu.html Se on edellistä helpompi, mutta ainakin näiden muutaman kerran jälkeen mitä olen sitä ehtinyt koittamaan, on onnistumisvarmuus ollut huipussaan. Jos vaikka haluat kokeilla sitä 🙂 Kerrotkos sitten millaisia macaroneista tulee 🙂 Ja miltä öljy muutenkin vaikuttaa 🙂

Kiitti E jälleen kommentistasi 🙂

Anonyymi

Lämpimät onnittelut blogille! Itse olen löytänyt tänne vasta hiljattain ja kuolan määrä on vakio postauksiasi tutkiessani! Ties kuinka monta ohjetta on jo laitettu "korvan taakse". Suurin osa on helppo muokata myös meikäläisen vehnättömään ruokavalioon. Lauantaina tein ohjeellasi Marianne-jäätelöä ja voi luoja miten hyvää se oli!

Suklaapossu

Kiitoksia 🙂 Heheh, kiva jos ohjeeni saavat aikaan tuollaisen reaktion 😀 Blogista löytyykin joitakin vehnättömiä ohjeita, mutta onneksi monet saa helposti muokattuakin sellaisiksi. Hienoa että tykkäsit Marianne-jäätelöstä. Tervetuloa mukaan seurailemaan, toivottavasti viihdyt jatkossakin yhtä hyvin 🙂

Anonyymi

Pakko tulla kommentoimaan kuinka herkullista kakku oli. Tein tuplana kakun ystäväni synttäreille. Kakkua kehuivat kaikenikäiset. Oli maukas jokaisen suuhun. Aivan taivaallista, kiitos ohjeesta!

Itse keitän konden. maidon mikronkestävässä astiassa . Pitää vaan olla koko ajan mikron vieressä ja sekoitella usein. Onnistuu loistavasti ja vie vaan hetken.
*jaanaK

Suklaapossu

Nyt innostuin itsekin kokeilemaan tuota mikrottamista ja vertailemaan makuja 🙂 Palataan asiaan! 🙂

Anonyymi

Se on kyllä totta että väri jää hailakaksi kun kond. maidon mikrottaa. Koostumus on kyllä ok, ehkä valuvampaa mitä nyt vertaan tuohon sinun kakkukuvaan. Täytyy nyt ihan itsekin keitellä testimielessä yksi purkki ja verrata mm. makua. Palaan asiaan :))
*jaanaK

Suklaapossu

Kiitos jaanaK 🙂 Ja nam, puolukkamelba kuullostaa täydelliseltä kumppanilta tälle makealla kakulle 😛 Mukava kuulla, että kakku maistui 😀 Hmm, nyt alkoi kiinnostaa tuo mikrossa keitetty kond. maito. Olen jostain ymmärtänyt, että mikrossa keitetyssä väri jäisi haaleammaksi kuin tölkissä keitetyn. Koostumuksesta ja mausta ei ole mitään tietoa. Oletko koskaan käyttänyt tölkissä keitettyä? Osaatko kertoa, eroavatko ne jotenkin toisistaan vai ovatko samaa tavaraa? Helppo ja nopea keittotapa kiinnostaa aina 🙂

Anonyymi

Ja nautittiin puolukkamelban kanssa. Herkkua! *jaanaK

Anonyymi

Ihan mahtava resepti, ei voi muuta sanoa 🙂
t. Nelliina

Anonyymi

Voiko tämän kakun kinuskin tehdä valmis kinuskista esim sellaisesta jota käytetään jäätelön kastikkeena ? Vai pitäisikö siihen lisätä liivatetta ? Ajattelin jouluksi tehdä myös tälläisen kakun kun löysin tämän herkullisen ohjeen :p

Suklaapossu

Valmis kinuskikastike on koostumukseltaan suunnilleen samanlaista, mitä suolainen kastike (jonka käyttämistä mietiskelin tuolla ylempänä Sirpalle vastatessani), joten kopioin vastauksen tähän. "on jonkin verran löysempää kuin kondensoidusta maidosta keitetty kinuski, joten jos sitä käyttää, ohjetta joutunee muuttamaan jonkin verran. Elikkä liivatetta laittaisin tuohon kinuskimousseosaan enemmän (n. 2-2.25 tl liivatejauhetta tai 4-4.5 liivatelehteä) ja sitten täytteen väliin tulevaa kinuskia vähemmän, ehkäpä vain 0.5 dl."

Olisi kiva kuulla, mitä pidät kakusta! Oikein ihanaa ja herkullista Joulunodotusta! 😀

K

Heip!
Tein kakun tyrnilisäyksellä, sai suursuosion. Nyt aion kokeilla tyrnien sijasta hillaa, eri maistelijoilla tietysti! ?

Suklaapossu

Heippa K 🙂 Ja pahoittelut hitaasta vastaustahdista. Tyrni kuullostaa tosi hyvältä lisältä, eikä hilla yhtään sen huonommalta, nams! Kiitos kun kävit kertomassa kokemuksesi 🙂

Virpi H

tarvisin open huoneeseen n.40 hengelle kakkua. jos teen 24 halkaisijan vuokiin kaks niin riittäiskö ohjeen 3 kertaistaminen??

Suklaapossu

Kyllä Virpi H, kolmikertainen annos kahteen 24 cm vuokaan kuullostaa sopivalta 🙂 Kivoja leivontahetkiä 🙂

Anonyymi

No nyt on kyllä sellanen kaakku, mitä täytyy kokeilla synttäreillä!
Ylläolevasta kommentista päätellen yhteen 24cm vuokaan olisi siis 1,5 kertainen annos passeli?
Jääkö kuinka matalaksi? Ja jos laittaisi pakastevadelmia tuonne väliin? Minkä verran? Kokonaisina? Kiitos jos vastailet, täällä vielä alotteleva leipoja niin kaikkea täytyy kysellä 🙂
-Jemina

Suklaapossu

Jep, tuo 1.5-kertaisella annoksella saa tuollaisen yhtä korkea kakun kuin kuvissakin eli sellaisen suht normikorkean (oisko sentteinä arviolta n. 4 cm). Ja väliin voi ujuttaa kokonaisia pakastevadelmia, ihan oman maun mukaan. Itse laittaisin niitä ehkä n. 1.5 dl ja suht keskelle, jotta eivät sulaessaan suttaisi kakun reunuksia. Toinen vaihtoehto olisi tehdä vadelmista kastike, jota tarjoilisi kakun kanssa. Jos käytät pakastevadelmia kokonaisina, niin muistathan käyttää suomalaisia vadelmia! Selvensikö tämä tarpeeksi? Kysy ihmeessä jos jotai tulee mieleen, yritän parhaani mukaan auttaa 🙂

Anonyymi

Moi! Säilyykö päällä oleva pursotus hyvänä kaksi päiväisissä juhlissa? ��

Suklaapossu

Moikka! Toivottavasti vastaus ehtii. Säilyy 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *