Esikoisen synttäreillä oli toiveesta suolaisena
tarjottavana kolmioleipiä. Pelkäsin aluksi hieman leipien puolesta,
sillä aiemmat yritykseni ovat olleet liian kuivia ja mauttomia. Nyt
lisäsin täytteisiin tarpeeksi kosteutta ja makuja, ja hyviähän näistä
nyt tuli. Itse tykkäsin tosi paljon reippaamman makuisesta tonnikalaversioista, mutta lapsille maistui paremmin miedon makuiset kalkkuna-tzatziki-täytteiset leivät. Kalkkuna päätyi leipien täytteeksi kinkun sijasta yhden syöjän ruokarajoituksen takia.

Leipien täyttäminen oli vähän haastavaa kosteiden täytteiden takia. Kokeilinkin leikata paahtoleivistä ensin reunat pois ja täytin vasta sitten. Toisena keinona koitin täyttää leivät ensin ja leikellä niistä vasta sitten reunat pois. Noh, yhtä suttaavaa touhua molemmat. Ehkä siististi leikkaamiseenkin on olemassa jokin jippo kolmonen, mutta se jäi tällä kertaa kokematta. Tässä vielä ohjeet molempiin täytteisiin sellaisena kuin tein ne.

Tonnikala -kolmioleivät
Täyte (riittää paahtoleivän koosta riippuen noin 7 paahtoleivän väliin eli 14 kolmioleipään):
1 prk (á 200 g) paahdettu sipuli -ranskankermaa
1 prk tonnikalaa (öljyssä)

Koristeeksi:

koristeeksi silputtua ruohosipulia
Kalkkuna-tzatziki -kolmioleivät
Täyte (riittää paahtoleivän koosta riippuen noin 10 paahtoleivän väliin eli 20 kolmioleipään): 
125 g valmista tzatzikia
200 g kalkkunaleikkeleitä pienemmäksi
pilkottuna
n. 150-200 g kermaviiliä
1/2 keltainen paprika pieneksi kuutioina


Koristeeksi:
salaatinlehtiä 

Ohje molempiin:
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään sekaisin. Tarkista maku. 

Lusikoi täytettä puolelle paahtoleivistä ja paina päälle toinen paahtoleivän pala. Leikkaa leivistä reunat pois terävällä veitsellä. Leikkaa vielä kukin leipä puoliksi kolmioiksi. Laita jääkaappiin esim. kelmulla kunnolla peitettynä vetäytymään ainakin pariksi tunniksi.