Suklaapossu

Kristallipullat

Mikä voittaisi uunituoreen pullan? Ainakin nämä kristallipullat! Vaniljainen pullataikina vaniljaisella sokerikuorrutteella on minun makuuni. Mieheltäkin irtosi muutama kehu maistaessaan näitä pullia. Ohje löydetty jostain netistä ja tehty pienin muokkauksin. Kuvaa ei tullut otettua, joten siinäpä hyvä syy tehdä uudestaan.

Pullataikina:

2 dl (Vatkautuvaa) vaniljakastiketta 1 dl vettä ½ pkt hiivaa ¾ dl sokeria 1 rkl vaniljasokeria (alk.per. ½ rkl) ½ rkl kardemummaa ½ tl suolaa n.6 dl vehnäjauhoja 0.5 dl Juoksevaa margariiniaVoiteluun: ½ dl Juoksevaa tai 50 g margariinia sulatettuna 1 dl siro sokeria

1 rkl vaniljasokeriaLämmitä vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva seokseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta hyvin. Lisää huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 8 osaan. Pyöritä palat pulliksi tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista n. 6-10 minuuttia.

Voitele ja sokeroi vasta paistamisen jälkeen. Jos pakastat pullat, sokeroi vasta sulatuksen jälkeen.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kristallipullat

Anonyymi

Jos tästä taikinasta tekisi kierrepullia niin olisiko vinkkejä maidottomaan ja soijattomaan herkkutäytteeseen? Ja tiedätkö voiko kasvipohjaisia tuotteita esim. alpron kaura- tai manteli"maitoa" käyttää pullataikinaan ja täytteeseen? Ja voiko rahkapullataikinaa tehdä mitenkään maidottomana ja soijattomana, jollain kasvipohjaisella tuotteella? Kiitos jo etukäteen! =)

Suklaapossu

Kiva juttu, tuo onkin hyvä tietää että niitäkin löytyy. Täytyykin pitää mielessä, kiitti vinkistä 🙂 Taitaa tulla jo myöhässä, mutta siitä leivontasuklaasta saisi aika kivan täytteen myös. Kaulitun pullataikinan pinnalle ohut kerros rasvaa, hieman tummaa kaakaojauhetta + sokeria sekä hieman rouhittua suklaata. Sitten vaan jatkaa normaaliin tapaan rullaamiset, kohottamiset ja paistamiset 🙂 Meillä ainakin tykättiin tuollaisista suklaapullista kovin, vieraita myöten 🙂

Anonyymi

Juu, ainakin PIRKKA tumma leivontasuklaa 200g on maidoton ja soijaton. Ja tilasin eilen muutamia maidottomia ja soijattomia suklaita testattavaksi tuolta: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/
Onneksi näitä löytyy kun vähän etsii =)

Suklaapossu

Maidottomasta sinisestä Keijusta ainakin saa peruspullatäytteen (Keijua, kanelia ja sokeria). Meinasin ehdottaa toiseksi suklaatäytettä, mutta en tiedä, onko soijatonta (ja samalla maidotonta) suklaata olemassa.. Tiedätkö sinä, löytyykö sellaista?

Valitettavasti minulla ei ole kokemusta kaura- tai mantelimaidon käyttämisestä, mutta pienen googlettelun jälkeen selvisi, että niitä käyttämällä saa aikaan pehmoisia pullia (esim. http://kirsi1974.vuodatus.net/lue/2012/10/maidottoman-hyvaa). Maidottoman taikinan pystyy tekemään maidon sijasta myös toki vedestäkin. Tosi kiva, että on noita erilaisia vaihtoehtoja 🙂 Valitettavasti siihen en osaa vastata, voiko noita alpron maitoja käyttää täytteeseen. Ja rahkapullataikina maidottomana on luullakseni mahdoton tehtävä. En ainakaan muista kuulleeni/nähneeni maidotonta rahkan tapaista valmistetta. Toivottavasti tästä oli jotain apua 🙂

Anonyymi

Raisionkeittokirja- sivulla on lähes identtinen resepti kuin tämä, siinä suolaa1/2 rkl ja tässä 1/2 tl, niin mietin kumpi on oikein?

Suklaapossu

Eipä kestä, kiva jos voin olla avuksi 🙂 Ehditkö jo leipomaan? Tuliko hyvät pullat? 🙂

Anonyymi

Sitä minäkin ajattelin että tuo 1/2 rkl on liian paljon mutta ajattelin varmistaa kun en ole hirveästi leiponut. Kiitos nopeista vastauksista! =)

Suklaapossu

Kiitos kysymyksestä 🙂 Näiden tekemisestä on jo aikaa, joten en tarkkaan muista miten tein. Puolikas ruokalusikallinen kuullostaa ainakin todella suurelta suolamäärältä. Plarasin netissä löytyviä ohjeita, jotka olivat kaikki hyvin pitkältki samanlaisia kuin tämä ja useissa oli käytetty suolaa vain tuo 0.5 tl. Uskoisin tuon olevan se määrä, mitä itsekin käytin, sillä nykyäänkin käytän tämän kokoiseen taikinaan n. 0.5-1 tl suolaa, joka on mielestäni hyvä määrä.

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *