Kuningatarpiirakka, maidoton ja munaton

Helgan omenapiirakka on maidoton, mutta
mitä jos siitä tekee munattomankin? Siitä syntyy tämä todella maukas marjapiirakka. Ainakin tämä versio hävisi pöydästä miltei kokonaan neljän syöjän kesken. Vadelmat ja mustikat voi halutessaan vaihtaa muihin (mielellään happamiin) marjoihin, kuten puolukkaan tai omenaan.

Ohjeesta tulee pieni uuninpellillinen (n. 20 x 30 cm). 

Taikina:

1.5 dl sokeria

0.75 dl öljyä 

0.5 tl suolaa

2.5tl leivinjauhetta

2.5tl vanilliinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

2.5 dl omenamehua (tai vettä)

Päälle:

2.5 dl vadelmia

3.5 dl mustikoita

+ paistamisen jälkeen pinnalle
sokeria (n.1-2 rkl)

Ohje:                     

Sekoita kaikki aineet keskenään,
älä vatkaa. Lisää päälle marjoja (tai hedelmiä). Paista 200 asteessa  n. puoli tuntia, mutta varo paistamasta liikaa ettei piirakka kuivu turhaan.

Kommentit

Kommentoi juttua: Kuningatarpiirakka, maidoton ja munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X