Suklaapossu

Kuningatarpiirakka, maidoton ja munaton

Helgan omenapiirakka on maidoton, mutta mitä jos siitä tekee munattomankin? Siitä syntyy tämä todella maukas marjapiirakka. Ainakin tämä versio hävisi pöydästä miltei kokonaan neljän syöjän kesken. Vadelmat ja mustikat voi halutessaan vaihtaa muihin (mielellään happamiin) marjoihin, kuten puolukkaan tai omenaan.

Ohjeesta tulee pieni uuninpellillinen (n. 20 x 30 cm). 

Taikina:

1.5 dl sokeria

0.75 dl öljyä 

0.5 tl suolaa

2.5tl leivinjauhetta

2.5tl vanilliinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

2.5 dl omenamehua (tai vettä)

Päälle:

2.5 dl vadelmia

3.5 dl mustikoita

+ paistamisen jälkeen pinnalle sokeria (n.1-2 rkl)

Ohje:                     

Sekoita kaikki aineet keskenään, älä vatkaa. Lisää päälle marjoja (tai hedelmiä). Paista 200 asteessa  n. puoli tuntia, mutta varo paistamasta liikaa ettei piirakka kuivu turhaan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuningatarpiirakka, maidoton ja munaton

Sinun täytyy kommentoidaksesi.