Suklaapossu

Kurpitsakakku

Veljeni vietti synttäreitään Halloweenin kynnyksellä ja teema juhlissa oli sen mukainen. Veljeni toiveena oli saada juhliin kakku. Koska halusin testata muotokakun tekemistä, kurpitsa tuntui oivalta ajatukselta.

Muotokakun teko ei kuitenkaan onnistunut aivan ongelmitta. Sopivan jämäkän täytteen löytäminen tuotti ongelmia, koska en halunnut käyttää kovin suuria määriä liivatetta. Yksi kakku tulikin syötyä jo ennen juhlia sen romahdettua, joten päätin koittaa hieman jämäkämpää suklaatäytettä. Tässäkin valkosuklaatäyte olisi kaivannut hieman liivatetta tuekseen. Lisäksi koska kakku oli kuorrutettu Omar-kuorrutteella, oli kokonaisuus aika makea. Vadelmasose olisi raikastanut makua ja sopinut kakkuun paremmin kuin hyvin.

Kaksi hämähäkkiäkin oli eksynyt kakun päälle..

Pohja 5 munan kaakaosokerikakkupohja 21 cm vuokaan. Pohja leikattu 4 osaan ja osat laitettu kerroksittain täytteen kanssa leivontakulhoon. Kulhon pohjan reunoilla oli foliosuikaleet, jotta pohjan sai pyöreämmäksi.

Täytteinä:

Suklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
300 g Brunbergin tummaa suklaata

0.5 dl Vaniljakreemijauhetta (ei olisi tarvinnut)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa (varovasti nuolijalla sekoittaen). 

Sekä valkosuklaavaahto:

2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
260 g Pandan valkosuklaata

1 dl Vaniljakreemijauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen ja lisää sula suklaa nuolijalla varovasti sekoittaen. Ja lisäksi pohjan päälle mansikoita pieneksi silpottuina valkosuklaavaahdon kanssa.

Kostutus: 
n. 3 dl vaniljamaito.

Päällinen:
Lidlin lehmäkarkeista muovattua massaa, jossa tippa punaista.

Koristeet:
Silmät, nenä ja suu leikattu sekä hämähäkit muovailtu kick-karkeista. Hämähäkit alkoi lötsähtää pikku hiljaa, joten pieni sokerimassalisä olisi ehkä auttanut hämiksiä pysymään paremmin jaloillaan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsakakku

Niina Rammo

Oi miten ihanan näköinen kakku!

Suklaapossu

Kiitos Niina 😀 Nämä kurpitsakakut olivat muistaakseni oikein muotia joku vuosi sitten. Mutta kivoja ovat, voisi taas ensi Halloweenina tehdä tällaisen 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *