
Lakkahillo

Anoppini toi tullessaan hieman lakkoja ja päätin samantein käyttää ne johonkin leivonnaiseen. En ole ennen leiponyt lakoista mitään, joten seikkailin hieman netissä katsomassa erilaisia ohjeita. Huomasin lakkahillon olevan monikäyttöistä, joten tein sellaista. Tein perushilloa ilman mitään mausteita, sillä lakan maku on niin omalaatuinen, etten sitä kannata suotta peittää millään.
Hillosta tuli ihanaa 🙂 Se tuli myös jo käytettyä. Ohje tulee myöhemmin 🙂
Alla olevista määristä tulee hieman reilu 2 dl valmista hilloa.
Lakkahillo
reilu 2 dl
Aineet:
200 g puhdistettuja lakkoja
100 g hillosokeria
2.5 rkl vettä
Ohje:
Laita puhdistetut lakat, hillosokeri ja vesi kattilaan muutamaksi tunniksi mehustumaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20 minuuttia. Kuori pintaan tuleva vaahto pois. Laita hillo hyvin pestyyn purkkiin.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakkahillo