Lakkahillo

Anoppini toi tullessaan hieman lakkoja ja päätin samantein käyttää ne johonkin leivonnaiseen. En ole ennen leiponyt lakoista mitään, joten seikkailin hieman netissä katsomassa erilaisia ohjeita. Huomasin lakkahillon olevan monikäyttöistä, joten tein sellaista. Tein perushilloa ilman mitään mausteita, sillä lakan maku on niin omalaatuinen, etten sitä kannata suotta peittää millään.

Hillosta tuli ihanaa 🙂 Se tuli myös jo käytettyä. Ohje tulee myöhemmin 🙂

Alla olevista määristä tulee hieman reilu 2 dl valmista hilloa. 

Lakkahillo

reilu 2 dl

Aineet:

200 g puhdistettuja lakkoja

100 g hillosokeria

2.5 rkl vettä

Ohje:

Laita puhdistetut lakat, hillosokeri ja vesi kattilaan muutamaksi tunniksi mehustumaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20 minuuttia. Kuori pintaan tuleva vaahto pois. Laita hillo hyvin pestyyn purkkiin.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Lakkahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X