Suklaapossu

Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Valkosuklaafudge

Helpot suklaafudget, joihin tulee helpoimmillaan vain kahta ainetta, ovat yksi eniten tekemistäni makeista herkuista. Tällä kertaa laitoin kondensoidun maidon ja valkosuklaan joukkoon makuaineiksi sitruunaa ja lakritsin paloja. Kyllä näistäkin vain hyviä tuli! Ihanan pehmoisia, miedon sitruunaisia makeisia. Nam!

Sitruuna lakritsi fudge

Käytin ohjeen pohjana parisen vuotta sitten tekemieni helppojen sitruuna-valkosuklaa makeisten ohjetta hieman muokaten Ihastuin noihin miedon sitruunaisiin paloihin samantein, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä niitä uudestaan. Mihin kummaan se aika katoaa, kun ei millään ehdi tekemään kaikkea mitä tahtoisi… No mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös 🙂

Helppo ja nopea suklaafudge

Koska aina ”pitää” keksiä jotain muutettavaa, niin löysin sellaista nytkin. Laittaisin ensi kerralla lakritsin valkosuklaisen fudgemassan joukkoon vieläkin pienempinä paloina. Nyt sitruunainan fudge holahti suusta eteenpäin tosi nopsaan, mutta lakritsi jäi pyörimään hampaisiin hieman pidemmäksi aikaa. Pienemmät lakritsin palat ehkä auttaisivat sitruunaa ja lakritsia sulautumaan paremmin yhteen. Pitääkin testailla sellaista ensi kerralla. Mutta siis olivat nämä nytkin hyviä, ainakin itse olisin mussuttanut näitä reippaasti enemmänkin 🙂

Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Aineet: 1/2 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä) 400 g valkosuklaata 2 rkl sitruunan mehua 1 sitruunan kuori raastettuna 200 g lakritsia

Ohje: Laita kondensoitu maito, pienemmäksi pilkottu suklaa sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan hämmentäen miedolla lämmöllä kunnes suklaa on lähes kokonaan sulanut. Varo polttamasta seosta pohjaan. Sekoita sitruunan mehu. Pilko lakritsin palat pienemmiksi ja sekoita niistä n. 150 g sitruuna-valkosuklaaseoksen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun (n.23 x 23 cm) astiaan. Ripottele päälle loput lakritsin palat ja paina kevyesti pinnan alle.

Laita astia jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Ja eikun nauttimaan.

Vinkki: * Jos fudget ovat kovin tahmaisia paloiksi leikkaamisen jälkeen, jätä ne leivinpaperin päälle kuivahtamaan n. vuorokaudeksi. Tällöin niitä voi napsia suuhunsa ilman että sotkee sormensa. * Fudget ovat todella pehmeitä. Jos haluat kovempia fudgeja, lisää valkosuklaan määrää ja laita sitä yhteensä 500 g.

Kondensoitu maito

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Minka

Oi nam! Oon ihastellut ennenkin näitä sun ihania fudgeja täällä blogissa. Täytyy kyllä ehdottomasti tehdä itsekin joku päivä 🙂

Suklaapossu

Kiitos Minka 🙂 Näitä fudgeja tulee kyllä tehtyä ihan mahdottoman usein, ovat niin helppoja tehdä ja ihanan makuisi 😛 Kannattaa testailla ihmeessä itsekin! 😀

Heidi/Mustikkasuu

Ohhoh, aikamoisia herkkuja! Lakritsi ja sitruuna on kyllä aika ihana yhdistelmä.;)
Samaa minäkin usein ihmettelen, mihin ihmeeseen se aika katoaa. Nytkin olisi kauheasti kaikkea ihanaa kokeilulistalla, mutta tämä kesä on mennyt niin remontin piikkiin, etten ole paljoa kerennyt leipomaan, päivittämään blogia saati kommentoimaan muiden leipomia ihanuuksia. Syyskuussa muutto edessä, joten toivottavasti sen jälkeen kiireet helpottaisivat ja pääsisi kokeilemaan taas kaikkia uusia makuelämyksiä sekä niitä tuttuja turvallisia.:)

Suklaapossu

Kiitos Heidi! 🙂 Sitruuna sopii melkein mihin tahansa, ja lakun kanssa se on erityistä herkkua 😛
Ai teilläkin on ollut remonttipuuhia. Ne ovat raskaista, mutta onneksi lopputulos palkitsee 🙂 Itseänikin harmittaa se ettei ole ehtinyt vierailemaan muiden blogeissa niin paljon kuin olisi tahtonut. Mutta ehkä se tästä helpottaa, kun saa keittiön valmiiksi syksyn aikana 🙂 Teillä onkin nyt ihanat hetket käsillä, kun pääsette muuttopuuhiin. Vaikka muuttaminen onkin usein raskasta, on se yleensä sen arvoista 🙂 Leppoisia muuttohetkiä teille ja leivotaan molemmat uusissa tiloissa kaikkea hyvää 🙂

AidaD

Mä haluaisin sen salaisuuden, että miten noista paloista saa leikattua noin kauniita! Tai siis kauniisti ja siististi ja tasakokoisesti. 😀

Suklaapossu

Hihih, kiitos AidaD! 🙂 Eipä siinä kummempaa salaisuutta. Leikkaan kylmän levyn ensin veitsellä noin niinku suurinpiirtein samanlevyisiksi suiruiksi ja sen jälkeen toiseen suuntaan sama juttu 😀

Roosa

Oi nam, onpas ihanan näköisiä! Fudget on kyllä hyviä (:

Suklaapossu

Kiitos Roosa 🙂 Niin ovatkin, ihan mahtavaa herkkua! 😛

Herkkuhovi

Joo ei pitäis tähän aikaan illasta katsella leivontablogeja. Tälläisiä herkkukuvia sitä sitten lävähtää ruutuun, apua!! 😀 Pakko laittaa testiin joku kerta..

Suklaapossu

Toivottavasti maistuu! 😀 Vai ehditköhän jo testailemaan? Vastaamiseni kun kesti arki- ja remonttikiireistä johtuen hitusen aiottuna pidempään..

Herkkuhovi

Joo sitruuna on muutenkin yksi lemppareista (ja laku), ja sitten vielä ne maut fudgessa.. oijoi.. Teen näitä parin viikon päästä pieniin kahvitteluihin kyllä taatusti! 😉

Suklaapossu

Heheh 😀 Kiva kuulla, että kuvat saivat aikaan tuon reaktion Herkkuhovi! Eipä muuta kuin kokeilemaan joskus, tuo sitruunainen fudge oli kyllä niiiiin hyvää, että oksat pois! 😉

Leena-muori

Kaikkea ihanaa sulla tällä taas! On viime aikoina vähemmän ehtinyt seurailla blogeja, mutta nyt kuola valuen katselen taas. ;P Olen hidas tekemään tällaisia pikkumakeita, mutta nämä näyttävät niin sikahyville, että laitan muistiin vastaisuuden varalle. Nams ja mums!

Suklaapossu

Kiitos Leena-muori! Meillä on näimmä molemmilla kiireitä. Itsellänikin kesti vastata tähän vähän turhankin pitkään, pahoittelen! Nämä ovat niin nopeja ja helppoja tehdä, että suosittelen kokeilemaan. Ja makukin oli tietenkin hyvä 😉 Kokeilehan, vaikkapa Joululahjoiksi! 😉

Anonyymi

Toiseen reseptiisi verrattuna tässä on suklaaseen verraten vähemmän kond.maitoa. Tuleeko tosiaan vain puoli purkkia?

Suklaapossu

Tulee 🙂 Sillä toisella ohjeella tuli mielestäni hieman liiankin pehmeää fudgea, joten lisäsin valkosuklaan määrää tähän ohjeeseen. Eipä tämäkään fudge kuitenkaan kovaa silti ole 🙂

Jenni

Olisi tarkoitus tehdä näitä lahjaksi. Miten ohjetta uskaltaa muutella, jos haluaa muutamaa eri makua? Mustikka ja/tai appelsiini ainakin kiinnostaisi, mutta sopisiko ne ja millainen resepti olisi? Ohje kuulostaa sopivan helpolta, joten jos menee hankalaksi niin teen vain yhdellä maulla ?

Suklaapossu

Moikka Jenni 🙂 Mustikka ainakin on niin miedon makuinen, että sitä on hankala saada tällaisissa fudgeissa kunnolla esille. Testailin joskus mustikkafudgen tekemistä mustikkajauheesta (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mustikka-valkosuklaafudge-paukkuyllatyksella), mutta en ollut täysin tyytyväinen tulokseen, vaikka olivatkin ihan ok makuisia.
Appelsiinilla sen sijaan saattaisi onnistuakin. Korvaisin tässä ohjeessa olevan sitruunan mehun appelsiini mehulla ja raastaisin joukkoon oikein reilusti (ehkä 1-2 isohkon) appelsiinin kuorta. Ja lakun palat pois. Tai laku ja appelsiini olisivat mitä luultavammin oikein hyvä pari, eli ne voisi halutessaan jättää 🙂 Miltäs tuollainen kuullostaisi? En pysty valitettavasti täysin lupaamaan, että tuo ohje toimisi noin, mutten keksi syytäkään, miksei toimisi 🙂

Jenni

Moikka! Sen verran tuli kiire, etten ehtinyt tehdä mitään testisatsia, joten turvauduin ilman alkuperäiseen sitruunalaku-komboon, ja niistä tuli ihania ! 🙂
Niiden lisäksi tein pätkisfudgea, lahjaksi menee siis sekoituksena molempia. Pätkisfudgea ehdin testata ja se oli todella makeaa, joten tähän lahjasatsiin muutin 1/3 suklaasta jopa 80 % viidenkympin sijaan.
Täytyy kuitenkin ensi kerralla kokeilla tuota appelsiinia. Sain todella paljon kehuja testituotoksesta, joten näitä tulen tekemään kyllä jatkossakin 🙂
Kiitos ja hyvää joulun aikaa 🙂

Suklaapossu

Voi kuinka ihana kuulla Jenni kokemuksesi sitruunalaku-kombosta! Ja hyvä, että ehdit muokaamaan toisen version enemmän omaan makuusi sopivaksi. Kiitos, oikein ihanaa ja herkullista joulun aikaa sinullekin 🙂

🍭

Hei!
Sitä minä vaan, että kuinka kauan nuo säilyy? Jos joululahjaksi meinaisin tehdä sitten joulukuussa

Suklaapossu

Hei! Parhaimmillaan fudget ovat pian niiden tekemisen jälkeen, mutta säilyvät hyvinä ilmatiiviisti säilytettynä huoneenlämmössä ainakin 1-2 viikkoa ja jääkaapissa ainakin noin 2-3 viikkoa. Mikäli niitä tule mussutettua aiemmin… 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *