Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Valkosuklaafudge

Helpot suklaafudget, joihin tulee helpoimmillaan vain kahta ainetta, ovat yksi eniten tekemistäni makeista herkuista. Tällä kertaa laitoin kondensoidun maidon ja valkosuklaan joukkoon makuaineiksi sitruunaa ja lakritsin paloja. Kyllä näistäkin vain hyviä tuli! Ihanan pehmoisia, miedon sitruunaisia makeisia. Nam!

Sitruuna lakritsi fudge

Käytin ohjeen pohjana parisen vuotta sitten tekemieni helppojen sitruuna-valkosuklaa makeisten ohjetta hieman muokaten Ihastuin noihin miedon sitruunaisiin paloihin samantein, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä niitä uudestaan. Mihin kummaan se aika katoaa, kun ei millään ehdi tekemään kaikkea mitä tahtoisi… No mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös 🙂

Helppo ja nopea suklaafudge

Koska aina ”pitää” keksiä jotain muutettavaa, niin löysin sellaista nytkin. Laittaisin ensi kerralla lakritsin valkosuklaisen fudgemassan joukkoon vieläkin pienempinä paloina. Nyt sitruunainan fudge holahti suusta eteenpäin tosi nopsaan, mutta lakritsi jäi pyörimään hampaisiin hieman pidemmäksi aikaa. Pienemmät lakritsin palat ehkä auttaisivat sitruunaa ja lakritsia sulautumaan paremmin yhteen. Pitääkin testailla sellaista ensi kerralla. Mutta siis olivat nämä nytkin hyviä, ainakin itse olisin mussuttanut näitä reippaasti enemmänkin 🙂

Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Aineet:
1/2 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
400 g valkosuklaata
2 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g lakritsia

Ohje:
Laita kondensoitu maito, pienemmäksi pilkottu suklaa sekä hienoksi raastettu sitruunan kuori kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan hämmentäen miedolla lämmöllä kunnes suklaa on lähes kokonaan sulanut. Varo polttamasta seosta pohjaan. Sekoita sitruunan mehu. Pilko lakritsin palat pienemmiksi ja sekoita niistä n. 150 g sitruuna-valkosuklaaseoksen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun (n.23 x 23 cm) astiaan. Ripottele päälle loput lakritsin palat ja paina kevyesti pinnan alle.

Laita astia jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Ja eikun nauttimaan.

Vinkki:
* Jos fudget ovat kovin tahmaisia paloiksi leikkaamisen jälkeen, jätä ne leivinpaperin päälle kuivahtamaan n. vuorokaudeksi. Tällöin niitä voi napsia suuhunsa ilman että sotkee sormensa.
* Fudget ovat todella pehmeitä. Jos haluat kovempia fudgeja, lisää valkosuklaan määrää ja laita sitä yhteensä 500 g.

Kondensoitu maito

Kommentit (20)

Oi nam! Oon ihastellut ennenkin näitä sun ihania fudgeja täällä blogissa. Täytyy kyllä ehdottomasti tehdä itsekin joku päivä 🙂

Kiitos Minka 🙂 Näitä fudgeja tulee kyllä tehtyä ihan mahdottoman usein, ovat niin helppoja tehdä ja ihanan makuisi 😛 Kannattaa testailla ihmeessä itsekin! 😀

Ohhoh, aikamoisia herkkuja! Lakritsi ja sitruuna on kyllä aika ihana yhdistelmä.;)
Samaa minäkin usein ihmettelen, mihin ihmeeseen se aika katoaa. Nytkin olisi kauheasti kaikkea ihanaa kokeilulistalla, mutta tämä kesä on mennyt niin remontin piikkiin, etten ole paljoa kerennyt leipomaan, päivittämään blogia saati kommentoimaan muiden leipomia ihanuuksia. Syyskuussa muutto edessä, joten toivottavasti sen jälkeen kiireet helpottaisivat ja pääsisi kokeilemaan taas kaikkia uusia makuelämyksiä sekä niitä tuttuja turvallisia.:)

Kiitos Heidi! 🙂 Sitruuna sopii melkein mihin tahansa, ja lakun kanssa se on erityistä herkkua 😛
Ai teilläkin on ollut remonttipuuhia. Ne ovat raskaista, mutta onneksi lopputulos palkitsee 🙂 Itseänikin harmittaa se ettei ole ehtinyt vierailemaan muiden blogeissa niin paljon kuin olisi tahtonut. Mutta ehkä se tästä helpottaa, kun saa keittiön valmiiksi syksyn aikana 🙂 Teillä onkin nyt ihanat hetket käsillä, kun pääsette muuttopuuhiin. Vaikka muuttaminen onkin usein raskasta, on se yleensä sen arvoista 🙂 Leppoisia muuttohetkiä teille ja leivotaan molemmat uusissa tiloissa kaikkea hyvää 🙂

Mä haluaisin sen salaisuuden, että miten noista paloista saa leikattua noin kauniita! Tai siis kauniisti ja siististi ja tasakokoisesti. 😀

Hihih, kiitos AidaD! 🙂 Eipä siinä kummempaa salaisuutta. Leikkaan kylmän levyn ensin veitsellä noin niinku suurinpiirtein samanlevyisiksi suiruiksi ja sen jälkeen toiseen suuntaan sama juttu 😀

Oi nam, onpas ihanan näköisiä! Fudget on kyllä hyviä (:

Kiitos Roosa 🙂 Niin ovatkin, ihan mahtavaa herkkua! 😛

Joo ei pitäis tähän aikaan illasta katsella leivontablogeja. Tälläisiä herkkukuvia sitä sitten lävähtää ruutuun, apua!! 😀 Pakko laittaa testiin joku kerta..

Toivottavasti maistuu! 😀 Vai ehditköhän jo testailemaan? Vastaamiseni kun kesti arki- ja remonttikiireistä johtuen hitusen aiottuna pidempään..

Joo sitruuna on muutenkin yksi lemppareista (ja laku), ja sitten vielä ne maut fudgessa.. oijoi.. Teen näitä parin viikon päästä pieniin kahvitteluihin kyllä taatusti! 😉

Heheh 😀 Kiva kuulla, että kuvat saivat aikaan tuon reaktion Herkkuhovi! Eipä muuta kuin kokeilemaan joskus, tuo sitruunainen fudge oli kyllä niiiiin hyvää, että oksat pois! 😉

Kaikkea ihanaa sulla tällä taas! On viime aikoina vähemmän ehtinyt seurailla blogeja, mutta nyt kuola valuen katselen taas. ;P Olen hidas tekemään tällaisia pikkumakeita, mutta nämä näyttävät niin sikahyville, että laitan muistiin vastaisuuden varalle. Nams ja mums!

Kiitos Leena-muori! Meillä on näimmä molemmilla kiireitä. Itsellänikin kesti vastata tähän vähän turhankin pitkään, pahoittelen! Nämä ovat niin nopeja ja helppoja tehdä, että suosittelen kokeilemaan. Ja makukin oli tietenkin hyvä 😉 Kokeilehan, vaikkapa Joululahjoiksi! 😉

Toiseen reseptiisi verrattuna tässä on suklaaseen verraten vähemmän kond.maitoa. Tuleeko tosiaan vain puoli purkkia?

Tulee 🙂 Sillä toisella ohjeella tuli mielestäni hieman liiankin pehmeää fudgea, joten lisäsin valkosuklaan määrää tähän ohjeeseen. Eipä tämäkään fudge kuitenkaan kovaa silti ole 🙂

Olisi tarkoitus tehdä näitä lahjaksi. Miten ohjetta uskaltaa muutella, jos haluaa muutamaa eri makua? Mustikka ja/tai appelsiini ainakin kiinnostaisi, mutta sopisiko ne ja millainen resepti olisi? Ohje kuulostaa sopivan helpolta, joten jos menee hankalaksi niin teen vain yhdellä maulla ?

Moikka Jenni 🙂 Mustikka ainakin on niin miedon makuinen, että sitä on hankala saada tällaisissa fudgeissa kunnolla esille. Testailin joskus mustikkafudgen tekemistä mustikkajauheesta (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mustikka-valkosuklaafudge-paukkuyllatyksella), mutta en ollut täysin tyytyväinen tulokseen, vaikka olivatkin ihan ok makuisia.
Appelsiinilla sen sijaan saattaisi onnistuakin. Korvaisin tässä ohjeessa olevan sitruunan mehun appelsiini mehulla ja raastaisin joukkoon oikein reilusti (ehkä 1-2 isohkon) appelsiinin kuorta. Ja lakun palat pois. Tai laku ja appelsiini olisivat mitä luultavammin oikein hyvä pari, eli ne voisi halutessaan jättää 🙂 Miltäs tuollainen kuullostaisi? En pysty valitettavasti täysin lupaamaan, että tuo ohje toimisi noin, mutten keksi syytäkään, miksei toimisi 🙂

Moikka! Sen verran tuli kiire, etten ehtinyt tehdä mitään testisatsia, joten turvauduin ilman alkuperäiseen sitruunalaku-komboon, ja niistä tuli ihania ! 🙂
Niiden lisäksi tein pätkisfudgea, lahjaksi menee siis sekoituksena molempia. Pätkisfudgea ehdin testata ja se oli todella makeaa, joten tähän lahjasatsiin muutin 1/3 suklaasta jopa 80 % viidenkympin sijaan.
Täytyy kuitenkin ensi kerralla kokeilla tuota appelsiinia. Sain todella paljon kehuja testituotoksesta, joten näitä tulen tekemään kyllä jatkossakin 🙂
Kiitos ja hyvää joulun aikaa 🙂

Voi kuinka ihana kuulla Jenni kokemuksesi sitruunalaku-kombosta! Ja hyvä, että ehdit muokaamaan toisen version enemmän omaan makuusi sopivaksi. Kiitos, oikein ihanaa ja herkullista joulun aikaa sinullekin 🙂

Kommentoi juttua: Lakritsi-sitruuna-valkosuklaafudget

Vastaa käyttäjälle Jenni Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
#etonmess
#mansikka
#marengit
#kesäleivonta
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X