Suklaapossu

Liivatteeton lime-valkosuklaa -pannacotta

Lime valkosuklaa

Makea valkosuklaa ja kirpeä lime ovat ihana yhdistelmä ja sopivat moneen herkkuun. Makeaa ja raikasta samassa paketissa, ihan huippua! Tällä kertaa ne päätyivät yhdessä tähän pannacotan tyyliseen jälkkäriin. Tämä on pannacotan tyylinen siksi, että sen tehdään kuin pannacotta ja siihen käytetään kaikkia miltei samoja aineita, mutta yksi aines uupuu. Tuo puuttuva aine on liivate. Normaalisti pannacottaan tulee siis myös liivatetta, mutta tässä liivatteella hyydyttämisen sijaan pannacotta hyydytetään valkosuklaalla sekä limen mehulla.

Voi olla, että pannacotta on hieman harhaanjohtava sana kuvailemaan tätä, sillä koostumus ei vastaa tavallista pannacottaa. Valkosuklaa yhdessä limen kanssa nimittäin vaikuttaa koostumukseen niin paljon, että lopputulos on kuin limellä maustettua paksuhkoa valkosuklaaganachea. Joukossa on myös ranskankermaa, jota taittaa makeutta mukavalla tavalla. Eikä muuten ole yhtään hassumpi jälkkäri tai kuten meillä, tarjottava juhlapöytään!

Liivatteeton pannacotta

Vaikka koostumus ei ollut aivan pannacottamainen, puhun nyt kuitenkin näistä pannacottana, kun en parempaakaan sanaa keksinyt useasta yrittämisestä huolimatta. Tarjoilin näitä pannacottia meidän 5-vuotiaan tytön synttäreillä miltei pari viikkoa sitten. Olen huomannu, että pienet annokset tekevät paremmin kauppansa, kuin esim. isot Subway-tyyppiset suklaahippukeksit (vaikka ne ovatkin niin ihania että kieli meinaa mennä perässä!!). Juhlia varten annostelin valkosuklaalla ja limellä maustetun massan pieniin, värikkäisiin snapsilasin kokoisiin annoslaseihin. Alun perin ajattelin näiden maistuvan eniten aikuisille, mutta juhlien aikana huomasin lasten tyhjentävän lautasta melko nopsaan. Liekö värikkäillä muovilaseilla ollut myös osuutta asiaan, vaikka maistuihan tämä myös hyvältä.

Lime valkosuklaa pannacotta

 

Pannacotta on ihanan helppo tehdä. Osa aineksista kuumennetaan, jonka jälkeen loput sekoitetaan joukkoon. Liemi kaadetaan kulhoon tai pieniin annoslaseihin ja hyydytetään jääkaapissa vaikka yön yli. Herkuttelemaan pääseekin vaikka heti aamusta. Ihme ja kumma, että vaikka nämä ovat niin helppoja ja nopeita, niin pannacottaa ei tule tehtyä tämän useammin! Jos haluat nähdä muitakin pannacotta ohjeita, plaraa alemmas ja katso vaikka ohje Jogurttipannacottaan ja mustikkahilloon, nams!

Tässä tulee vihdoinkin ohje, olkaa hyvät!

Liivatteeton lime-valkosuklaa -pannacotta 

Aineet:

2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

1 rkl vaniljasokeria

200 g valkosuklaata

1 dl kevyt (10%) ranskankermaa

1 limen hienoksi raastettu kuori

3 rkl limen mehua (n. 1 limen mehut)

Ohje:

Laita kerma ja maito kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Älä kuitenkaan keitä. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja limen kuoriraaste. Lisää pieneksi pilkottu valkosuklaa ja anna seistä muutama minuutti. Sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut.

Sekoita joukkoon ranskankerma ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Ranskankermaa pannacottaan

Lisää lopuksi limen mehu ja sekoita. Pannacotta paksenee tässä vaiheessa jo hieman. Maista! Voit tässä vaiheessa vielä säätää makua esim. limen kuoriraasteella, vaniljasokerilla tai pienellä määrällä limen mehua.

Kaada pannacotta vaikkapa pieniin snapsilaseihin. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Sitten vain tarjolle ja naustiskelemaan.

Vinkki:

* Koristele lime-valkosuklaa -pannacotat vaikka pienillä mintunlehdillä. Näin makumaailma muistuttaa Mojitoa! 🙂

Synttäreille tarjottavaa


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Liivatteeton lime-valkosuklaa -pannacotta

Taru / Taikakakut

Ihanan pirteitä pikkutarjottavia! ?

Suklaapossu

Värikkäät tarjoiluastiat tekevät paljon 🙂

Tanja

Voiko nämä tehdä jo edellisenä iltana? ?

Tanja

Löysinkin vastauksen kun ajatuksella luin tekstin ?

Suklaapossu

Hienoa, että asia selvisi 🙂

Jessica

Kuinka monta kappaletta tästä suunnilleen tulee tuollaisia täysiä ”laseja”?:)

Suklaapossu

En muista aivan tarkkaan, mutta oisinkohan saanut täytettyä noiden kuvissa näkyvien lisäksi 4 lasia eli noin 20 lasillista yhteensä 🙂

Jessica

Selvä homma!:) kiitän.

Suklaapossu

Ole hyvä Jessica 🙂 Ja herkullista kesää!

Kokeilija

Mikähän meni vikaan kun edes vuorokauden aikana annokset ei oo juuri kiinteytyneet 🤔 kuuluuko näiden olla litkua?

Suklaapossu

Moikka Kokeilija. Hmmm. Nyt esitit hankalan kysymyksen. Sekä lime että valkosuklaa ovat tässä hyydyttäviä tekijöitä, joten tosi jännä, jos pannacotat jäivät täysin litkuksi. Koostumus ei näissä ole täysin pannacottatyyppinen eli lohkeava, mutta pitäisi olla helpohkosti lusikoitavissa. Toki valkosuklaissakin on eroja ja toiset hyydyttävät toisia paremmin. Mutta siitäkään huolimatta näiden ei pitäisi jäädä litkuiksi. Mittasit aineet varmaan tarkasti?

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *