Lime-papaija juustokakku

Mainitsin viime viikolla tehneeni kaksi paistettavaa juustokakkua. Tässä on niistä jälkimmäinen. Kauppareissulta mukaani oli tarttunut papaijatölkki, kun tajusin
etten ollut koskaan maistanut papaijaa. Tölkkihedelmän maku ei tosin
ole tuoreen hedelmän veroinen, mutta halusin saada edes
jonkinlaisen käsityksen tuon hedelmän mausta. Koska tuoretta
versiotakaan
ei ollut sillä hetkellä, tyydyin säilykeversioon. Maku oli yllättävän
lähellä mangoa. Seuraavana päivänä huomasin kaupan hyllyillä minulle
uuden tuttavuuden eli lime-papaijahillon. Olin juuri edellisenä päivänä
ostanut jostain syystä muutaman limen, joten nyt kun minulla oli myös
papaijaa, oli tuo hillokin pakko hankkia. Ajatuksenani oli kehittää
niistä jotain ja juustokakkuinnostuksissani tein niistä tämän kakun.
Hyvää oli ja tällä kertaa myös mieheni piti kakusta, vaikkei tämäkään kovin makea ollut, vaan melko raikas. 

Toteutin myös tämän kakun koristelun marmoroimalla pinnan, tällä kertaa hillolla. Koska aiempi marmoroitu suklaajuustokakku
halkesi pinnalta, paistoin tämän kakun eri tavalla välttääkseni
halkeaman. Paistoin kakun hetken aikaa korkeammassa lämpötilassa ja jätin jälkilämpöön paistumaan kypsäksi. Näin kakku myös jäähtyi tasaisemmin. Jälkilämmössä pitäminen auttoi ja pinta pysyi ehjänä ja kakku
mehevänä 🙂

Kakussa on jälleen paistettujen juustokakkujen lempipohjani, mutta tällä kertaa ilman kaakaojauhetta. Hyvää on myös näin. Papaijan sijasta kakkuun sopii
mainiosti vaikka mango ja limen sijasta voi halutessaan käyttää sitruunaa.
Kakkua on helppo muokata lempihedelmäsoseilla. 


Pakastin loput kakusta ja huomasin sen vettyvän ja kosteutuvan pakkasessa vielä entisestään. Kakkupalasten päät hieman romahtivat sulatuksen yhteydessä, mutta kypsemmät reunat pysyivät paremmin kasassa. Kakku on mielestäni ehdottomasti parhaimmillaan ilman pakastamista, mutta kestänee pakkasessa käynnin paremmin, mikäli sen paistaa hieman kypsemmäksi.
Lime-papaija juustokakku

 

20 cm irtopohjavuokaan
 
Pohja:
75 g voita
1.75 dl vehnäjauhoja
0.5 dl mantelijauhoja
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
400 g philadelphia tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria
0.5 dl perunajauhoja
0.5 dl limen mehu (n. 2.5 limeä)
250 papaijaa soseena
3 kananmunaa
100 g valkoista suklaata sulatettuna
Päälle:
n. 3 rkl Papaija-lime-hilloa
Ohje:
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Nypi pohjan aineet sekaisin, kunnes ne näyttävät leivänmuruilta. Levitä seos
lusikalla vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 150 asteessa n. 13-15 minuuttia.
Tee pohjan paistuessa täyte. Vatkaa
tuorejuusto, maitorahka ja sokeri kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon munat
yksitellen hyvin sekoittaen, mutta älä vatkaa seosta. Sekoita perunajauhot,
limen mehu ja soseutettu papaija keskenään. Sekoita seos käännellen
tuorejuustoseokseen. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon.
Kun pohja on esipaistunut, laske uunin
lämpötila 130 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan reunat kevyesti. Kaada täyte
kuuman pohjan päälle. Tasoita pinta. Laita lusikalla muutama nokare Papaija-lime-hilloa
ja vetele veitsellä nokareitten läpi, jotta pintaan syntyy marmorikuvio.
Napauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, niin pinta tasoittuu.
Paista kakkua ensin 130 asteessa n. 40-45 minuuttia.
Kakku on tässä vaiheessa reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä löysä. Laita uuni pois
päältä ja jätä kakku jälkilämpöön 1 tunniksi. Kakku hyytyy vielä jäähtyessään. Irrota
kakku varovasti terävällä veitsellä reunoista. Jäähdytä kakku vuoassa huoneenlämpöiseksi
ja laita jääkaappiin ainakin 8 tunniksi.ennen tarjoilua.
Vinkit::
* Täytteen papaijasoseen voi korvata vaikka mangososeella ja limen
sitruunalla

* Kakku pehmenee ja kosteutuu pakkasessa entisestään ja jos kakun keskusta on juuri ja juuri kypsä, se voi hieman romahtaa. Jos aiot pakastaa kakun, paista se varmuudeksi hieman kypsemmäksi.

Avainsanat

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Kaunis tuo koristelu! Näyttää ja kuulostaa raikkaalta kakulta.

Kiitos Tita 🙂 Tuo marmorointi on ihan mahdottoman näppärä ja nopea koristelukeino. Kakku ei tuon lisäksi kaipaa mielestäni mitään muuta (muuta kuin kuin kakkulapion viereen, jolla kakusta saa äkkiä napattua palan lautaselle 😉 ). Raikasta ja oikein hyvää oli.

Vau, todella kaunis juustokakku! Hienosti paistettu, näyttää melkein hyydytetyltä kun eri ole ruskistunut melkein ollenkaan. 🙂

Kiitos paljon Katri 🙂 Oon tosi tyytyväinen, että sain kerrankin pinnan onnistumaan eikä siihen tullut repeämää ja kakku pysyi nättinä 🙂

Tosi upean ja herkullisen näköinen!

Kiitos 😀

Tosi ihanan näköinen ja varmasti herkullista! Ja hienosti olet onnistunut tuossa kakun paistossa. On se hienoa, kun sinä hiot reseptit meille täydellisiksi ja me voidaan sitten leipoa hienoja kakkuja ;D

Kiitos Taru 🙂 Herkullista oli 🙂 Mäkin oon tosi tyytyväinen tuohon pintaan, ja kakkuun muutenkin. Nautin tosi paljon reseptien testailusta ja muokkaamisesta ja yritän aina saada ne toimimaan mahdollisimman hyvin. Mikäs sen hienompaa, jos näistä on iloa myös muille 🙂

Kaunis marmoripinta.:)

Kiitos Katja 🙂 Helposti kaunista 🙂

Ihana !!!

Kiitos Anni! 😀

Onpa kaunis marmorointi! Miusta tuli siun fani.. 🙂

Kiitos Hiirenkorva 🙂 Todella ihana kuulla 😀

Kiitos reseptistä, rakastuin kakkuun! Hyvää oli vaikka korvasin Philadelphian Violan kevyttuorejuustolla, maitorahkan tuorejuustolla + jogurtilla, limen sitruunalla ja papaijan mangolla… 😀

Raikas sitruuna-mangojuustokakku

Kiva kuulla, että kakku onnistui ja maistui. Kävinkin jo blogissasi katsomassa lopputulosta, oli onnistuneen näköinen marmorointia myöten. Hyvin keksit korvaavat aineet puuttuvien tilalle 🙂 Leipominen on juuri siitä(kin) hauskaa, siinä voi soveltaa tietyissä rajoissa oman jääkaapin sisällön mukaan 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.