Lime-papaija juustokakku

Mainitsin viime viikolla tehneeni kaksi paistettavaa juustokakkua. Tässä on niistä jälkimmäinen. Kauppareissulta mukaani oli tarttunut papaijatölkki, kun tajusin
etten ollut koskaan maistanut papaijaa. Tölkkihedelmän maku ei tosin
ole tuoreen hedelmän veroinen, mutta halusin saada edes
jonkinlaisen käsityksen tuon hedelmän mausta. Koska tuoretta
versiotakaan
ei ollut sillä hetkellä, tyydyin säilykeversioon. Maku oli yllättävän
lähellä mangoa. Seuraavana päivänä huomasin kaupan hyllyillä minulle
uuden tuttavuuden eli lime-papaijahillon. Olin juuri edellisenä päivänä
ostanut jostain syystä muutaman limen, joten nyt kun minulla oli myös
papaijaa, oli tuo hillokin pakko hankkia. Ajatuksenani oli kehittää
niistä jotain ja juustokakkuinnostuksissani tein niistä tämän kakun.
Hyvää oli ja tällä kertaa myös mieheni piti kakusta, vaikkei tämäkään kovin makea ollut, vaan melko raikas. 

Toteutin myös tämän kakun koristelun marmoroimalla pinnan, tällä kertaa hillolla. Koska aiempi marmoroitu suklaajuustokakku
halkesi pinnalta, paistoin tämän kakun eri tavalla välttääkseni
halkeaman. Paistoin kakun hetken aikaa korkeammassa lämpötilassa ja jätin jälkilämpöön paistumaan kypsäksi. Näin kakku myös jäähtyi tasaisemmin. Jälkilämmössä pitäminen auttoi ja pinta pysyi ehjänä ja kakku
mehevänä 🙂

Kakussa on jälleen paistettujen juustokakkujen lempipohjani, mutta tällä kertaa ilman kaakaojauhetta. Hyvää on myös näin. Papaijan sijasta kakkuun sopii
mainiosti vaikka mango ja limen sijasta voi halutessaan käyttää sitruunaa.
Kakkua on helppo muokata lempihedelmäsoseilla. 


Pakastin loput kakusta ja huomasin sen vettyvän ja kosteutuvan pakkasessa vielä entisestään. Kakkupalasten päät hieman romahtivat sulatuksen yhteydessä, mutta kypsemmät reunat pysyivät paremmin kasassa. Kakku on mielestäni ehdottomasti parhaimmillaan ilman pakastamista, mutta kestänee pakkasessa käynnin paremmin, mikäli sen paistaa hieman kypsemmäksi.

Lime-papaija juustokakku

 

20 cm irtopohjavuokaan

 

Pohja:

75 g voita

1.75 dl vehnäjauhoja

0.5 dl mantelijauhoja

3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Täyte:

400 g philadelphia tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria

0.5 dl perunajauhoja

0.5 dl limen mehu (n. 2.5 limeä)

250 papaijaa soseena

3 kananmunaa
100 g valkoista suklaata sulatettuna

Päälle:

n. 3 rkl Papaija-lime-hilloa

Ohje:

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Nypi pohjan aineet sekaisin, kunnes ne näyttävät leivänmuruilta. Levitä seos
lusikalla vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 150 asteessa n. 13-15 minuuttia.

Tee pohjan paistuessa täyte. Vatkaa
tuorejuusto, maitorahka ja sokeri kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon munat
yksitellen hyvin sekoittaen, mutta älä vatkaa seosta. Sekoita perunajauhot,
limen mehu ja soseutettu papaija keskenään. Sekoita seos käännellen
tuorejuustoseokseen. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon.

Kun pohja on esipaistunut, laske uunin
lämpötila 130 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan reunat kevyesti. Kaada täyte
kuuman pohjan päälle. Tasoita pinta. Laita lusikalla muutama nokare Papaija-lime-hilloa
ja vetele veitsellä nokareitten läpi, jotta pintaan syntyy marmorikuvio.
Napauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, niin pinta tasoittuu.

Paista kakkua ensin 130 asteessa n. 40-45 minuuttia.
Kakku on tässä vaiheessa reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä löysä. Laita uuni pois
päältä ja jätä kakku jälkilämpöön 1 tunniksi. Kakku hyytyy vielä jäähtyessään. Irrota
kakku varovasti terävällä veitsellä reunoista. Jäähdytä kakku vuoassa huoneenlämpöiseksi
ja laita jääkaappiin ainakin 8 tunniksi.ennen tarjoilua.

Vinkit::

* Täytteen papaijasoseen voi korvata vaikka mangososeella ja limen
sitruunalla

* Kakku pehmenee ja kosteutuu pakkasessa entisestään ja jos kakun keskusta on juuri ja juuri kypsä, se voi hieman romahtaa. Jos aiot pakastaa kakun, paista se varmuudeksi hieman kypsemmäksi.

Avainsanat

Kommentit (16)

Kaunis tuo koristelu! Näyttää ja kuulostaa raikkaalta kakulta.

Kiitos Tita 🙂 Tuo marmorointi on ihan mahdottoman näppärä ja nopea koristelukeino. Kakku ei tuon lisäksi kaipaa mielestäni mitään muuta (muuta kuin kuin kakkulapion viereen, jolla kakusta saa äkkiä napattua palan lautaselle 😉 ). Raikasta ja oikein hyvää oli.

Vau, todella kaunis juustokakku! Hienosti paistettu, näyttää melkein hyydytetyltä kun eri ole ruskistunut melkein ollenkaan. 🙂

Kiitos paljon Katri 🙂 Oon tosi tyytyväinen, että sain kerrankin pinnan onnistumaan eikä siihen tullut repeämää ja kakku pysyi nättinä 🙂

Tosi ihanan näköinen ja varmasti herkullista! Ja hienosti olet onnistunut tuossa kakun paistossa. On se hienoa, kun sinä hiot reseptit meille täydellisiksi ja me voidaan sitten leipoa hienoja kakkuja ;D

Kiitos Taru 🙂 Herkullista oli 🙂 Mäkin oon tosi tyytyväinen tuohon pintaan, ja kakkuun muutenkin. Nautin tosi paljon reseptien testailusta ja muokkaamisesta ja yritän aina saada ne toimimaan mahdollisimman hyvin. Mikäs sen hienompaa, jos näistä on iloa myös muille 🙂

Kiitos reseptistä, rakastuin kakkuun! Hyvää oli vaikka korvasin Philadelphian Violan kevyttuorejuustolla, maitorahkan tuorejuustolla + jogurtilla, limen sitruunalla ja papaijan mangolla… 😀

Raikas sitruuna-mangojuustokakku

Kiva kuulla, että kakku onnistui ja maistui. Kävinkin jo blogissasi katsomassa lopputulosta, oli onnistuneen näköinen marmorointia myöten. Hyvin keksit korvaavat aineet puuttuvien tilalle 🙂 Leipominen on juuri siitä(kin) hauskaa, siinä voi soveltaa tietyissä rajoissa oman jääkaapin sisällön mukaan 🙂

Kommentoi juttua: Lime-papaija juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X