Maailman paras Tiramisu

Tuttavani tarjoaa usein omatekoista tiramisua ja se on mielestäni maailman parasta! En voi normaalisti edes sietää kahvia saatika amarettoa, mutta tässä ihanassa jälkiruoassa ne maistuvat taivaallisilta yhdessä täyteläisen pehmeän mascarponevaahdon kanssa.

Sain itselleni tuon reseptin jo
aikoja sitten, mutta vasta nyt päätin tehdä sitä itsekin. Halusin ensin koittaa tehdä myös tiramisuun käytettävät keksit itse, mutta päätin jättää sen väliin tajuttuani etten edes tiedä millaisista kekseistä on kyse. Enhän ole maistanut niitä muuta kuin sen suussa
sulavan tiramisun joukossa. Ostin siis tällä kertaa paketin keksejä tutustuakseni niihin paremmin. Ne olivat ulkonäöltään pitkiä sormen näköisiä (ladyfingers), suht kovia ja maultaan hieman
sokerikakkumaisia. Vähän kuin kuivia sokerikakkupalasia. Ne pehmenevät kuitenkin todella nopeasti kostuttuaan. Sopivat siis tiramisuun todella hyvin. Ehkä ensi kerralla uskaltaudun tekemään keksitkin itse.


Tuttavani suositteli tiramisuun käytettäväksi nimenomaan italialaista mascarponea. Hänen kokemuksensa mukaan mm. saksalaisella mascarponella tiramisuvaahto löystyi liki liemeksi, kahteen otteeseen. Italialaisella versiolla sen sijaan on aina tullut pehmeä, suussasulava ihana vaahto. Ja niin siitä tuli minunkin tekemänä! Mieleni teki miltei sukeltaa tähän pehmeän kermaisaan täyteläiseen vaahtokylpyyn 🙂 Pahoittelen samojen sanojen toistamista, mutta tätä on niin vaikea kuvailla, joten parempi tehdä itse ja maistaa, niin tietää mitä yritän kertoa 😉

Tarjosin myös tätä viikonlopun juhlissa ja isolta näyttävä kipollinen hupeni todella nopsaan vain muutaman aikuisen kesken. Valitettavasti korkatusta tiramisusta ei tullut otettu kuvia, juuri tuon salaperäisen katoamisen takia 🙂 

Maailman paras Tiramisu 

Aineet:
2 dl kahvia (tai 2 dl vettä + 3 tl
espresso-pikakahvijauhetta)
2 rkl sokeria
2 rkl amarettoa
6 munaa
3 dl sokeria
500g mascarponea
1 pkt (200 g) Savoiardi-/lady fingers-keksejä
Koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta
Ohje:
Sekoita veden joukkoon espresso-pikakahvijauhe (purkista)
tai keitä hieman normaalia vahvempi kahvi. Lisää kahviin 2 rkl sokeria. Anna tarvittaessa
jäähtyä. Lisää amaretto.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa
sokeria ja keltuaisia keskenään kunnolla miltei valkoiseksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä
mascarpone/keltuaisvaahto ja valkuaisvaahto keskenään.

Kasta keksit Amaretto-kahvissa
nopeasti, n 1 sekunti/1 keksi. Laita kulhon pohjalla keksejä niin, että se peittyy. Kaada keksien
päälle mascarpone-munavaahtoa. Lado tämän jälkeen uusi keksikerros vaahdon
päälle (ja jatka laittamalla vuorotellen vaahtoa ja keksejä ja vaahtoa). Päällimmäiseksi tulee
kerros vaahtoa..

Laita jääkaappiin vähintään mielellään seuraavaan päivään. Ripottele päälle
tummaa kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Tiramisu on kyllä ihanaa! 🙂 Ja se on sellanen herkku joka menee aina tosi hyvin kaupaksi juhlissa, kaikki tuntuu tykkäävän 🙂

Näin on 🙂 Tiramisu on niin pehmeän ja lempeän makuinen, että maistuu useammallekin. Vaikka niissäkin on valtavasti eroja. Maistelin Italian reissulla varmaan joka päivä tiramisuja eri ravintoloissa, ja joka paikassa se olivat ihan erilaisia. Toisissa kakkuja, toisissa enemmän mousseja. En kuitenkaan muista syöneeni matkan aikan yhtään näin ihanaa tiramisua kuin tämä oli 🙂 Luulin, että olisin päässyt kunnolla herkuttelemaan tätä vielä illalla ja seuraavana päivänä, mutta toisin kävi 🙂

Hyvännäköinen kulho 🙂 Sisko tekee usein tiramisua joka on hänen lemppariaan. Olisi kyllä mielenkiintoista päästä maistamaan eri resepteillä tehtyjä. Huomasin ettei sun ohjeessa kostuteta keksejä lainkaan?? Siskon ohjeessa ne kostutettiin amaretto-liköörillä ja maistuivat siltä vahvasti. Ohjeita on varmasti monia, mutta että italiassakin sait aina erimakuista? Aika jännä juttu! Täytyy joskus kokeilla sun ohjetta, niin paljon se alkoi kiinnostamaan 🙂

Voi mua, nyt vähän nolottaa 🙂 Luetun ymmärtäminen ja rivien välistä lukeminen on näimmä tipahtanut roimasti töihin paluun jälkeen. Aivot ihan jäässä, vaikka luulis olevan toisin päin. Nyt kun toistamiseen luin tuon, niin eipä sitä niin sanasta sanaan olisi tarvinnutkaan lukea :))

Voi! Kun kehuin kulhoa, tarkoitin kokonaisuutta, eli myös sitä misua ;D

Miten ihmeessä multa meni silmien ohi tuo kastamishomma vaikka luin ohjeen kunnolla… tietysti keskittyminen ei aina ole ihan parasta laatua, kun lapsi on seurana ;D

Itsekin pidän tuosta kulhosta paljon, vaikka sitä tulee todella harvoin tulee käytettyä. Se on toiminut myös kuopuksemme kastekulhona 🙂

Kävin nopsaan katsomassa tuon ohjeen, kun peljästyin oliko keksien kastamiskohta jäänyt kokonaan pois. Se tekstinpätkä oli näimmä aika hyvin piilossa. Vaihdoin lauseiden paikkoja keskenään, jos se nyt olisi hieman selkeämpi selvemmin. Samalla korjasin muutaman kirjoitusvirheen (kuka niitä virheitä tänne aina naputteleekin 😉 ). Keksit siis kastetaan amaretto-kahviin ja itse vaahtoon ei tule kumpaakaan lientä. Itse pidän siitä että keksejä on vähemmän ja vaahtoa enemmän, mutta keksien määräkin voi halutessaan lisätä. Suosittelen lämpimästi koittamaan tätä! 🙂

Itsekin yllätyin Italiassa erilaisista tiramisuista. Välillä jo luulin että eteeni tuotiin jonkun toisen jälkiruoka 🙂 Amarettoakaan ei muuten käytetä kaikissa aidoissa tiramisuissa (vaikka niin olen luullut), vaan jonkun koulukunnan mukaan Marsala-viini on ainut oikea! Tiedä sitten kuka on oikeassa.. Pääasia kuitenkin, että hyvää on, käyttää kumpaa tahansa 🙂

Mä itse asiassa tein tästä innostuneena viime viikonloppuna erilaista tiramisua toisella ohjeella. Päivittelen sen jossain vaiheessa blogiinkin 🙂

Tiramisu on ihanaa.:)

Niin on 🙂 Ja helppo ja nopea tehdä 🙂

Ihanaa, näyttää ainakin maailman parhaimmalta tiramisulta! Lienee pakko kokeilla.:)

Sitä tämä mielestäni oli! 🙂 Pidin tästä mielettömän paljon. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan 🙂

Ihanan näköistä! Itse en ole ikinä tuollaista tiramisua tehnyt. Ehkäpä joskus kokeilen. 🙂

Kiitos 🙂 Suosittelen ehdottomasti koittamaan tätä 🙂 Tämä oli minunkin ensimmäinen kerta, mutta ei todellakaan viimeinen. Tämä oli niin helppo ja ihan mahtavan makuinen, etten malttanut pitää näppejäni erossa vatkaimista kovinkaan kauaa vaan olen jo testasin hieman toisenlaista tiramisuohjetta. Päivittelen ohjeen kommentteineen jossain välissä 🙂

Onpas ihanan näköistä! Selailin muitakin suklaisia reseptejä, mutta päätin lopettaa kun ne seuraa mua varmaankin uniin tänä yönä 😀

Kiitos ihanasta kommentista! 🙂

Tätä syödään tänään itsenäisyyspäivänä meillä vieraiden kanssa. Ai hitsi mua jännittäääää että onko hyvää. En ole koskaan tehnyt itse, mutta tiramisu on sekä mieheni, minun ja meille tulevien vieraiden suosikkiherkku, joten hirveä paine onnistua! 🙂

Huih, nyt alkoi minuakin jänskättää, pidättekö tästä, kun kerran olette tiramisufaneja! Toivottavasti pidätte yhtä paljon kuin me ja vieraamme ovat tykänneet, on ollut ihanaa herkkua meistä. Ja syytä vain Suklaapossua, mikäli vieraat eivät pidä 😉 Herkullista itsenäisyyspäivän iltaa Eve 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.