Maapähkinävoi-brownies
Viikonloppuna meille siis tuli vieraita; lapset serkkuineen pääsivät leikkimään keskenään. Kun kerran sain jälleen hyvän (teko)syyn leipoa, halusin koittaa punoffee-piirakan lisäksi jotain uutta, suklaista ja hieman erilaista ohjetta. Löysin todella ihanan oloisen brownies-reseptin (alk.per. Leila Lindholm), johon tuli pinnalle myös maapähkinävoita.
Piirakka oli sisältä ihanan mehevä ja pehmeä ja pinnalla oleva maapähkinä maistui aika ihanalta. Olisin ehkä kaivannut pohjaan hieman enemmän aidon suklaan makua, joten lisäsinkin suoraan ohjeeseen tummaa suklaata. Suklaata ja maapähkinävoita, Mums!
Kuvien kanssa meinasi tulla kiire, sillä muistin kameran vasta kun vieraat jo napsivat paloja lautasilleen..
Määrästä tulee pieni n. 20 x 30 cm pellillinen, n.18 kpl.
Brownietaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl Van Houten – tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl vaaleaa siirappia
2 mm suolaa
4 munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
(75 g tummaa suklaata rouhittuna)
Maapähkinävoitaikina:
50 g voita
1 dl tomusokeria
175 g maapähkinälevitettä (sokeroitua)
1 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl suolapähkinöitä
Ohje:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri
vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi
ja suola. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen ja lisää lopuksi
jauhot (ja rouhittu suklaa). Valmista maapähkinätahna: sulata voi ja vatkaa siihen muuta
aineet paitsi pähkinät.
Kaada brownietaikina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja lusikoi päälle varovasti maapähkinätaikina. Marmoroi vetämällä veitsellä kuvioita taikinaan. Ripottele päälle pähkinät ja kypsennä uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maapähkinävoi-brownies
Ooh, pitikin löytää nämä sinun sivusi 😉 liikaa hyvää joita on pakko kokeilla 🙂
Hehe 🙂 Mukavaa, kun kävit ja todella hienoa kuulla, että löydät täältä paljon kokeiltavia juttuja 🙂
Tää on niin hyvää! Kiitos ohjeesta
Tosi kiva kuulla, että maistuivat 🙂 On aina kiva tietää mitä mieltä ohjeista ollaan ja miten ne toimivat muiden keittiössä. Kiitos Sirja itsellesi, kun kerroit kokemuksesi 🙂
Tätä pitää kokeilla ?
Tuo pohja oli kyllä ihanan pehmoinen, ja päällinen maukkaan maapähkinäinen 🙂 Katselin ohjetta, ja tuli mieleen, että pohjaan voisi ripauttaa hieman lisää suolaa, niin siitä saisi vieläkin paremma. Mutta siis suosittelen kokeilemaan, Enni! 😀
Kokeilin ohjetta kaksi kertaa ja jostain syystä minulla ei pysy tuo maapähkinä kerros päällä vaan painuu pohjalle. En tiedä mitä teen väärin?
Heippa Suklaaleipuri! 🙂 En osaa varmaksi sanoa, mistä tuo johtuisi, mutta tuli mieleen, että syy voisi olla 1.) liian lämpimässä maapähkinävoitaikinassa (sulatatko rasvan kovin kuumaksi?) tai 2.) liian löysässä pohjataikinassa. Tähän auttaisi jauhojen lisääminen, esim. 0.25-0.5 dl enemmän jauhoja, niin pohjataikina jaksaisi kannatella päällisenkin. Jauhoissa ja niiden kuivumisasteessa kun on eroja ja joskus joitakin jauhoja tarvitaan enemmän kuin toisia. Jos innostut vielä testaamaan, kuulisin mielelläni miten kävi 🙂