Suklaapossu

Makean kirpeät sitruunaneliöt

 

Tässä suolaisten synttäritarjottavien jälkeen hieman makeaa 🙂 Maistelin töissä loppukesästä aivan ihanan makuisia sitruunaisia neliöitä. Kyselin samantein ohjeen neliöiden leipojalta ja hän vinkkasi ohjeen löytyneen parin vuotta sitten Pirkkalehdestä. Eipä muuta kuin googlettamaan ja ohje löytyikin sieltä.

Luulin samettisen pehmoisen sitruunaisen täytteen sisältävän vähintään mascarponea tai muuta pehmoisen täyteläistä tuotetta, mutta siihenhän tuli vain vain kahta ainetta; sitruunaa ja kondensoitua maitoa. Vau! Pakkohan sitä oli kokeilla.

Mutta enhän mä tapani mukaan malttanut olla koskematta ohjeeseen, ehei. Niin hyviä kuin neliöt olivatkin töissä maistellessa, ripautin joukkoon hieman vaniljasokeria, lisäsin aavistuksen enemmän suolaa ja tein paloista hieman kauraisempia kaurahiutaleita lisäämällä. Vuoan kokokin muuttui suhteessa alkuperäistä isompaan. Samalla täytteen määrä hieman väheni ja sitä tuli ohuempi kerros kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Mielestäni kauramuruseosesta tuli juuri sopivan paksuinen ja makuinen. Sitruunatäytettä olisi voinut olla paksumpikin kerros, ehkä puolitoista kertaa enemmän. Huomasin jo täytteen tekovaiheessa, että sitruunat eivät olleet kovin kirpeitä ja täyte maistui selvästi makeammalle mitä töissä syömissäni pikkupaloissa. Lisäannos sitruunan mehua ei olisi lainkaan ollut pahitteeksi. Harmillisesti vain sitruunoita pyöri kulhossa vain ohjeessa mainittu määrä, joten en voinut laittaa mehua enempää tällä kertaa. Hyviä nämä silti ovat, vaikkakin melko makeita.

Makean kirpeät sitruunaneliöt

n. 30 x 40 cm vuokaan

Aineet:

250 g voita

3 dl fariinisokeria

6 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3/4 tl suolaa

Täyte:

2 prk (397 g) kondensoitua maitoa, makeutettu

1.75 dl sitruunanmehua

reippaasti (n. 1.5-2 rkl) sitruunan raastettua kuorta

Ohje:

Hiero huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri yhteen vaikkapa puukauhalla. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita kunnolla sekaisin, kunnes seos on murumaista. Painele 2/3 muruseoksesta leivinpaperoidun uunipannun pohjalle.

Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaisesti pinnalle.

Ripottele loput muruseoksesta täytteen päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan. Leikkaa sopivan kokosiksi paloiksi.

 Säilytä kylmässä.Vinkki: * Jos täyte on liiankin makeaa, voit lisätä joukkoon vielä hieman (n. 0.25 dl) lisää sitruunan mehua.

* Jos haluat, että sitruunaista täytettä on paksumpi kerros, pienennä tällöin kauramuruseoksen määrää, pidä sitruunatäytteen määrä ennalla ja tee piirakka pienempään vuokaan.

Kiitos vielä kerran N herkullisista paloista ja hyvästä vinkistä 🙂 Näitä teen vielä uudelleenkin, ensi kerralla sitten paksummalla täytekerroksella 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Makean kirpeät sitruunaneliöt

ellu.

Iiiihania! Mä itse hamstraan näitä sitruunaisia ohjeita ja tykkään hirveästi siitä kirpeän makeasta yhdistelmästä 🙂 Tein viimeksi Halloweenina "lemon barseja" joten jospa kokeilisi sitten näitä tänä vuonna! 🙂

Suklaapossu

Nämä olivat kyllä tosi herkkupaloja! Makeita, mutta niin ihania, sluprs! Mun sitruuna eivät olleet kovin kirpeiä ja niitä olisi voinut olla joukossa enemmänkin. Kannattaa siis maistella täytettä ja tarvittaessa lisätä hieman sitruunaa joukkoon. 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *