Mangohyytelökakku piimästä

Halusin tehdä pakkaseen jotain odottamaan vauvavieraita. Muistin netistä löytämäni erikoisenoloisen ”juustokakku”-ohjeen, johon tulisi piimää. Piimäpurkkikin nökötti jääkaapissa juuri sopivasti tätä varten. Tämähän ei ole juustokakku, koska ei sisällä juustoa, mutta laitan tämän kuitenkin juustokakku-osioon sen tietyllä tavalla muistuttaessa juustokakkua. Koostumus on höttöisempi kuin tuorejuustoa sisältävässä, ja piimäkin maistui hieman läpi. Tai no vieraat eivät huomanneet mitään, mutta itse piimästä tietoisena maistoin sen.

Kakku kestää pakastamisen! Jos käyttää kakun pakkasen kautta, mangopäällinen kannattaa laittaa vasta sulatuksen jälkeen.

Tästä riittää yhteen n.22-24cm vuokaan.

Pohja:
150 g digestivekeksejä murskattuna
n. 50 g voita sulan

1 tl sokeria


Täyte:
2.5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta
5 dl piimää
2 dl sokeria
2.5 tl vanilliinisokeria
3.75 tl liivatejauhetta
3.75 rkl sitruunamehua

Päälle:

1.5 prk mangososetta, Piltti

Ohje:

Valmista pohja ja anna kovettua hetki kylmässä . Vatkaa vaniljakastike. Sekoita
sokerit ja piimä ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Kiehauta sitruunamehu ja
sekoita pehmenneet (liotetut ) liivatteet. Anna sitr.mehun jäähtyä hetki ja
sekoita se nopeasti ja hyvin piimä-kermaseokseen. Kaada koko sotku pohjan
päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli mutta n. 5 h
riittänee….

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mangohyytelökakku piimästä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X