
Mangojuustokakku

Alkoi mascarpone uhkaavasti vanheta. Piti keksiä käyttöä sille, joten testasin minulle vierasta mangojuustokakun ohjetta. Tällainen siitä tuli. Vein sen töihin tuhottavaksi ja kakku olikin huvennut liki kokonaan ennen kuin itse pääsin maistamaan sitä. Kaikki töissä kehuivat piirakkaa ja monet pyysivät reseptiä. Mutta eivät syyttä, sillä tämä oli ihanaa!!!Päiv. 3.4.2014: Virheellinen liivatteen käyttötapa muokattu oikeaksi.
Mangojuustokakku
22 cm vuokaan
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
2 tl liivatejauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
250 g mascarponea
1.5 dl sokeria
3.5 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
2.5 dl Flora Kuohu-kermaa
Kiille:
3 dl mangososetta (esim piltti tms)
1.5 tl liivatejauhetta
2 rkl vettäKoristeluun: suklaata, kermavaahtoa, hedelmiä yms.
Ohje:
Murenna keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Voitele vuoan reunat öljyllä tai käytä reunakalvoja (helpottaa kakun irrottamista). Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Sekoita täytteen liivatejauhe kylmään veteen. Anna turvota. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes liivate sulaa. Lisää liivateseos ohuena nauhana notkistetun tuorejuuston joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kun täyte on hyytynyt, tee kiille. Sekoita kiilteen liivatejauhe kylmään veteen. Anna turvota. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes liivate sulaa. Lisää liivateseos mangososeen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele esim. spritsaamalla suklaalla tai pursottamalla kermavaahtoa päälle.Vinkki: * Voit käyttää liivatejauheen sijasta myös liivatelehtiä. 1 tl liivatejauhetta vastaa 2 liivatelehteä, joten täytteeseen tulee 4 liivatelehteä. Liivatelehtiä käytettäessä laita lehdet ensin kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kun lehdet ovat pehmenneet, puristele niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet 2 rkl kuumaa vettä. Jatka tämän jälkeen kuten yllä liivateseoksen kanssa on tehty.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangojuustokakku