Suklaapossu

Mangosuklaakakku

Olen kerännyt reseptikansioon hyvänkuulloisia ohjeita eri lehdistä ja löysin sieltä pitkään testauslistalla ollut kakku-ohjeen, johon tuli suklaapohja ja mangotäyte. Miehellä oli sopivasti syntymäpäivä, joten pääsin testaamaan sitä samantein, jotta voisi viedä töihin kakun. Tästä tuli oli oikein makoisa kakku.

 
Pohja:

200 g margariinia

3 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

4 munaa

2 dl kuumaa vettä

Täyte:

2 prk (425/225g) säilykemangoviipaleita

1 dl sokeria

0,5 dl vettä

2 keltuaista

7 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

2 dl kermaa

200 g vaniljajogurttia

Kostutukseen:

4-5 rkl maitoa

Pinnalle:

Suklaamassasta tehty levy ja reunoille suklaakermapursotukset

Suklaakerma:

1 prk Flora vispiä

100 g tummaa suklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon (alk.per ohjeessa sekoitettiin ennen munia). Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään. Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.

Valmista täyte. Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta, kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa. Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa. Lisää kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin puhdistettuun ja kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet mangotäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada sen päälle loput täytteestä. Nosta varovasti pinnalle viimeinen kakkupohjakerros. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.

Lisää sulatettu suklaa vatkatun kerman joukkoon. Asettele kakun päälle suklaamassalevy ja pursota suklaakerma reunoille.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mangosuklaakakku

Emilia

Hei, millä sekoitetaan kuivat aineet vahtoon? Vispilällä? T. Emilia

Suklaapossu

Hei Emilia! Pahoittelut hitaasta vastaustahdista, pääsin vasta nyt koneen ääreen. Yleensä ilmavaan vaahtoon sekoitettavat kuivat aineet kannattaa sekoitella nuolijalla tai lusikalla. Vispilä saattaa hieman rikkoa vaahtoa, mutta sekoitus onnistunee silläkin, kunhan tekee sen varovasti, eikä suotta sekoittele taikinaan kertynyttä ilmaa pois.

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *