Suklaapossu

Mansikkaiset valkosuklaabebet

Kaapista löytyi mansikkatomusokeria, jolle olin jo pitkään miettinyt käyttökohdetta. Ulla leipoi Ullan Unelmakakut-ohjelmassa ihanan oloisia mansikkaisia valkosuklaabebejä, jossa sitä käytettiin, joten pitihän niitä itsekin tehdä. Hyviä tuli, vaikkei ulkomuoto ollutkaan kaikkein nätein. Mansikkatomusokerin esanssisuus tosin hieman häiritsi, jos söi enemmän kuin yhden. Kovin montaa ei minunkaan kaltainen sokerilla herkuttelija pystynyt syömään näitä makeita pikkupaloja.

Kaulitsin pohjan ilmeisesti ohuemmaksi tai käytin täytettä enemmän kuin Ulla. Minulla tuli pohjia lähemmäs 3 minimuffinipellillistä (n.70kpl), mutta täytettä riitti vain n. 50 pikku-Beben täytteeksi. Suklaata meni n. 120 g kuorrutukseen.

 

Pohjataikina: 200 g voita 1 dl Dansukker Siro Erikoishienoa sokeria 1 kananmuna n. 3.5-4 dl vehnäjauhoja (aluks 3.5 dl, kaulitsemisvaiheessa loput 0.5dl) ½ tl leivinjauhetta

Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja paina siitä pyöreällä muotilla paloja. Laita palat voidellun minimuffinssipellin koloihin hieman alle puoliväliin saakka ja pistele haarukalla. Paista 175 asteessa n. 10-15 min.

Täyte: 150 g suolatonta voita 2 ½ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria 80 g Valkosuklaaa

 

 

Vaahdota voita hieman. Vatkaa joukkoon tomusokeri ja sula valkosuklaa. Täytä bebe-kupit. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Kuorrutus: Valkosuklaata

Dippaa kovettuneet bebet sulaan valkosuklaaseen ja koristele samantein, koska valkosuklaa kovettuu heti.

Koristelu: nonparelleja

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkaiset valkosuklaabebet

Taru

Mäkin oon näitä pari kertaa tehny ja mullakin on tullut aina se 70 kpl. Täyte on kyllä riittänyt (oon vatkannut sitä aina kunnolla, että on oikeen kuohkee vaahto). Muakin häiritsi tuo mansikkatomusokerin esanssisuus ja olen ajatellutkin, että laittais sitä ens kerralla vaan puolet. Suklaan riittoisuutta en muista… Kivoja pikku herkkuja! 🙂
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/02/salama-kakku-ja-bebet.html

Suklaapossu

Kävin katsomassa sun bebejä ja olivat herkun näköisiä. Ja hieno kakkukin näykyi samassa 🙂

Olit saanut bebeihin todella siististi suklaan päälle. Mulla valui sieltä täältä 🙂 Mäkin koitin vatkailla mahdollisimman paljon, mutta eivät silti riittäneet kaikkiin kuoriin. Jos beben kuperuudesta pystyy jotain päättelemään, niin täytettäkin näytti olevan sun bebeissä saman verran kuin omissani. Tuli mieleen, että olisinkohan mitannut vahingossa väärin täytteen aineet.. En ole tuon kerran jälkeen ehtinyt tehdä näitä uudestaankaan (aina kun pitää koittaa muita uusia juttuja 😉 ), mutta ehkä vielä joskus 🙂 Sillon laitan tomusokeria vähemmän. Tai nyt kun aloin suunnittelemaan, niin teenkin täytteen käyttäen ruokosokeria ja kuoren tummasta suklaasta 😛

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *