Mansikkamoussekakku ja epäonnistunut mirror glaze

Meidän toinen uudenvuodenaaton kakku oli tämä lasten toiveesta tehty mansikkamoussekakku mehevällä suklaakakkupohjalla. Testailin samalla kakun päälle kirjavan mirror glaze -kuorrutteen tekemistä, mutta sen suhteen kaikki ei mennyt kuin Strömsössä keskittymiskykyni kadotessa taivaan tuuliin…

Kuorrutetta pitää testailla vielä uudestaankin pienten muokkailujen jälkeen. Nyt se jämähti vähän turhankin nopsaan, ja kakun päälle sitä tuli aivan liian paksu kerros. Lisäksi sen koostumus ei ollut kovinkaan hyvin leikattavissa. Ja sitä oli liikaa. Eivätkä kaikki käyttämäni värit erottuneet lopputuloksesta. Ja ja ja, kaikkea muuta pientä säätöä.. Jätänkin ohjeen nyt tästä postauksesta pois, ja julkaisen sen vasta muokkailun ja testailun jälkeen. Sellaista luvassa näillä näkymin vielä tulevan kevään/kesän aikana 🙂

Kakku oli sisältä mansikka-suklaa -täytekakun makuinen. Pohjalla oli siis suklaakakkupohjan pala (nam!) ja sen päällä ja reunoilla reilu annos kuohkeaa, hieman höttöistä mansikkamoussea. Koostumus olisi voinut olla vaikka enemmänkin juustokakkumainen, niin se olisi sopinut tällaiseen kuorrutettuun kakkuun mielestäni sillä tavalla paremmin.

Tässä nyt kuitenkin tiedot tuon pohjan ja täytteen osalta. Ensi kerralla sitten toivon mukaan myös mirror glaze -kuorrutteen osalta, sillä on se vain niin nätti onnistuessaan! Ja helppokin, kunhan vain löytyy keskittymiskykyä kuorrutusvaiheessa edes parin pikkuhetken verran 🙂

 

Mansikkamoussekakkua suklaakakkupohjalla

n. 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1 osa 16 cm vuokaan paistetusta Mielettömän mehevästä suklaakakkupohjasta (1.5 -kertainen annos paistettuna 16 cm vuokaan, yksi pohja leikattuna 3 osaan. Kakkuun käytetty 1 osa.)

Täyte:

300 g mansikoita soseutettuna

2 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia

vajaa 0.5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl vettä

3 tl liivatejauhettaHUOM! Mirror glaze oli niin epäonnistunut, etten julkaise sitä!

 

Ohje:

Tee kakkupohja päivää ennen täytteen tekemistä. Itse tein 1.5-kertaisen annoksen Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa kahteen 16 cm vuokaan (tarkempi ohje Suklaakakku minttupäällisellä-postauksessa) ja leikkasin toisen pohjan 3 osaan. Kaksi osaa meni pakkaseen ja yksi päätyi tähän kakkuun kakkupohjaksi.

Laita tarjoilulautasen keskelle hieman kakkupohjaa suuremman irtopohjavuoan reunaosa tai 16 cm irtopohjavuoan reunaosa suuremmaksi avattuna. Voitele reunan sisäpuoli. Laita keskelle 1 kakkupohja. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, Vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä turkkilainen jogurtti. Mausta sokereilla ja sekoita joukkoon myös soseutetut mansikat. Sekoita liivatejauhe veteen. Anna turvota parisen minuuttia. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada täytteen joukkoon ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle suklaakakkupohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

HUOM! Mirror Glaze-kuorrutusta en siis julkaise tällä kertaa, ettei ketään muu käytä huonoa ohjetta! Mutta muistutukseksi itselleni: Älä missään nimessä lisää kuorrutetta enää jos pinta on tasainen ja kakku peittynyt ja mikäli kulhossa oleva kuorrute on jähmettynyt liikaa!!!

Tällä kertaa edettiin alla olevan kuvan tapaisesti, ensi kerralla sitten toisella tavalla 🙂

 

 

Kommentit (6)

Hyvältähän tuo näyttää ❤

Kiitos Kakkuviikari ❤ Kuvissa tosin näyttää paaaaljon paremmalta kuin luonnossa, jossa näki röpelöisen pinnan vähän liiankin hyvin.

Samaa mieltä, hyvältä tuo minustakin näyttää. Mutta tiedän – tavoittelet täydellisyyttä 🙂 <3

Kiitos Maiju, kiva kuulla, että näyttää edes kuvissa hyvältä 😉 Luonnossa kakun pinta oli niin epätasainen että. Ja se paksu kerros tuota joustavaa kuorrutetta, mikä oli kakun päällä, huh! Nyt vähän harmittaa etten ottanut kuvaa siitä "muistoksi", mutta harmitti niin vietävästi että nakkasin koko kuorrutteen roskiin. Mutta siis sellainen n. 1 cm paksuinen, saksilla leikattava kerros siinä oli 😉 Jäi kaikilta syömättä. Siitä on mukavasti matkaa täydellisyyteen 😉

Hieno kakku =) mä en yleensä malta odotta et kuorrute jäähtyy tarpeeksi. silloin se luiruaa kakun päältä karkuun =D näitkö mun "galaksikakun"? siitä tuli revontulikakku 😉 aina ei tosiaan mee suunnitelmien mukaan. saako tiedustella vähä kuitenkin minkätyyppinen tämä kokeilu oli? oon koittanu ite ainakin kolmella tyylillä. kaks oli hyviä. ensimmäiseen tuli aika vähän liivatetta, mut se toimi ihan hyvin. kolmanteen tuli mm. kondensoitua maitoa ja muitakin aineita isot määrät. toinen jostain syystä oli ihan lölleröä.

Kiitos Kakkumonsteri 🙂 Se sun "galaksikakku" oli hieno, pinta tasaisen näköinen ja siinä näytti olevan sopivan paksuinen kerros 🙂 Tämä oli mun toinen mirros glaze -yritelmäni. Ensimmäinen, kaakaoinen versio onnistui tosi nappiin. Oli ihanan näköinen ja hyvänmakuinen ja tasoittui helposti. Mutta tässä riittää vähän petrattavaa. Mulla tuo kuorrute jämähti jo siinä värjäysvaiheessa liian paksuksi, joten olisi ehkä pitänyt hieman lämmittää seoksi. Toisaalta oli niissä määrissäkin ongelmia. Käytin siihen näitä:
10 kpl liivatelehteä
100 g (1 dl) vettä
200 g (n. 2 dl 1 rkl) sokeria
200 g (n. 1.5 dl) glukoosisiirappia
250 g valkosuklaata
180 g (hieman vajaa 1.5 dl) kondensoitua maitoa

Laitoin valkosuklaata reilusti ihan vain varmuuden vuoksi, mutta jämähti varmaan senkin takia suht nopsaan. Ja liivatetta on myös näin jälkikäteen laskettuna aivan liikaa. Ajattelin kokeilla tätä vielä uudestaan hieman muokattuna, mutta olisi hyvä olla olemassa joku toinenkin luotettava ohje. Mikäs olikaan se sun paras ohje? Oliko se se, mihin tuli kermaa?

Kommentoi juttua: Mansikkamoussekakku ja epäonnistunut mirror glaze

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X