Suklaapossu

Mansikkamoussekakku ja epäonnistunut mirror glaze

Meidän toinen uudenvuodenaaton kakku oli tämä lasten toiveesta tehty mansikkamoussekakku mehevällä suklaakakkupohjalla. Testailin samalla kakun päälle kirjavan mirror glaze -kuorrutteen tekemistä, mutta sen suhteen kaikki ei mennyt kuin Strömsössä keskittymiskykyni kadotessa taivaan tuuliin…

Kuorrutetta pitää testailla vielä uudestaankin pienten muokkailujen jälkeen. Nyt se jämähti vähän turhankin nopsaan, ja kakun päälle sitä tuli aivan liian paksu kerros. Lisäksi sen koostumus ei ollut kovinkaan hyvin leikattavissa. Ja sitä oli liikaa. Eivätkä kaikki käyttämäni värit erottuneet lopputuloksesta. Ja ja ja, kaikkea muuta pientä säätöä.. Jätänkin ohjeen nyt tästä postauksesta pois, ja julkaisen sen vasta muokkailun ja testailun jälkeen. Sellaista luvassa näillä näkymin vielä tulevan kevään/kesän aikana 🙂

Kakku oli sisältä mansikka-suklaa -täytekakun makuinen. Pohjalla oli siis suklaakakkupohjan pala (nam!) ja sen päällä ja reunoilla reilu annos kuohkeaa, hieman höttöistä mansikkamoussea. Koostumus olisi voinut olla vaikka enemmänkin juustokakkumainen, niin se olisi sopinut tällaiseen kuorrutettuun kakkuun mielestäni sillä tavalla paremmin.

Tässä nyt kuitenkin tiedot tuon pohjan ja täytteen osalta. Ensi kerralla sitten toivon mukaan myös mirror glaze -kuorrutteen osalta, sillä on se vain niin nätti onnistuessaan! Ja helppokin, kunhan vain löytyy keskittymiskykyä kuorrutusvaiheessa edes parin pikkuhetken verran 🙂

 

Mansikkamoussekakkua suklaakakkupohjalla

n. 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1 osa 16 cm vuokaan paistetusta Mielettömän mehevästä suklaakakkupohjasta (1.5 -kertainen annos paistettuna 16 cm vuokaan, yksi pohja leikattuna 3 osaan. Kakkuun käytetty 1 osa.)

Täyte:

300 g mansikoita soseutettuna

2 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia

vajaa 0.5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl vettä

3 tl liivatejauhettaHUOM! Mirror glaze oli niin epäonnistunut, etten julkaise sitä!

 

Ohje:

Tee kakkupohja päivää ennen täytteen tekemistä. Itse tein 1.5-kertaisen annoksen Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa kahteen 16 cm vuokaan (tarkempi ohje Suklaakakku minttupäällisellä-postauksessa) ja leikkasin toisen pohjan 3 osaan. Kaksi osaa meni pakkaseen ja yksi päätyi tähän kakkuun kakkupohjaksi.

Laita tarjoilulautasen keskelle hieman kakkupohjaa suuremman irtopohjavuoan reunaosa tai 16 cm irtopohjavuoan reunaosa suuremmaksi avattuna. Voitele reunan sisäpuoli. Laita keskelle 1 kakkupohja. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, Vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä turkkilainen jogurtti. Mausta sokereilla ja sekoita joukkoon myös soseutetut mansikat. Sekoita liivatejauhe veteen. Anna turvota parisen minuuttia. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada täytteen joukkoon ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle suklaakakkupohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

HUOM! Mirror Glaze-kuorrutusta en siis julkaise tällä kertaa, ettei ketään muu käytä huonoa ohjetta! Mutta muistutukseksi itselleni: Älä missään nimessä lisää kuorrutetta enää jos pinta on tasainen ja kakku peittynyt ja mikäli kulhossa oleva kuorrute on jähmettynyt liikaa!!!

Tällä kertaa edettiin alla olevan kuvan tapaisesti, ensi kerralla sitten toisella tavalla 🙂

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkamoussekakku ja epäonnistunut mirror glaze

Kakkuviikari

Hyvältähän tuo näyttää ❤

Suklaapossu

Kiitos Kakkuviikari ❤ Kuvissa tosin näyttää paaaaljon paremmalta kuin luonnossa, jossa näki röpelöisen pinnan vähän liiankin hyvin.

Pienet Herkkusuut – Maiju

Samaa mieltä, hyvältä tuo minustakin näyttää. Mutta tiedän – tavoittelet täydellisyyttä 🙂 <3

Suklaapossu

Kiitos Maiju, kiva kuulla, että näyttää edes kuvissa hyvältä 😉 Luonnossa kakun pinta oli niin epätasainen että. Ja se paksu kerros tuota joustavaa kuorrutetta, mikä oli kakun päällä, huh! Nyt vähän harmittaa etten ottanut kuvaa siitä "muistoksi", mutta harmitti niin vietävästi että nakkasin koko kuorrutteen roskiin. Mutta siis sellainen n. 1 cm paksuinen, saksilla leikattava kerros siinä oli 😉 Jäi kaikilta syömättä. Siitä on mukavasti matkaa täydellisyyteen 😉

Kakkumonsteri

Hieno kakku =) mä en yleensä malta odotta et kuorrute jäähtyy tarpeeksi. silloin se luiruaa kakun päältä karkuun =D näitkö mun "galaksikakun"? siitä tuli revontulikakku 😉 aina ei tosiaan mee suunnitelmien mukaan. saako tiedustella vähä kuitenkin minkätyyppinen tämä kokeilu oli? oon koittanu ite ainakin kolmella tyylillä. kaks oli hyviä. ensimmäiseen tuli aika vähän liivatetta, mut se toimi ihan hyvin. kolmanteen tuli mm. kondensoitua maitoa ja muitakin aineita isot määrät. toinen jostain syystä oli ihan lölleröä.

Suklaapossu

Kiitos Kakkumonsteri 🙂 Se sun "galaksikakku" oli hieno, pinta tasaisen näköinen ja siinä näytti olevan sopivan paksuinen kerros 🙂 Tämä oli mun toinen mirros glaze -yritelmäni. Ensimmäinen, kaakaoinen versio onnistui tosi nappiin. Oli ihanan näköinen ja hyvänmakuinen ja tasoittui helposti. Mutta tässä riittää vähän petrattavaa. Mulla tuo kuorrute jämähti jo siinä värjäysvaiheessa liian paksuksi, joten olisi ehkä pitänyt hieman lämmittää seoksi. Toisaalta oli niissä määrissäkin ongelmia. Käytin siihen näitä:
10 kpl liivatelehteä
100 g (1 dl) vettä
200 g (n. 2 dl 1 rkl) sokeria
200 g (n. 1.5 dl) glukoosisiirappia
250 g valkosuklaata
180 g (hieman vajaa 1.5 dl) kondensoitua maitoa

Laitoin valkosuklaata reilusti ihan vain varmuuden vuoksi, mutta jämähti varmaan senkin takia suht nopsaan. Ja liivatetta on myös näin jälkikäteen laskettuna aivan liikaa. Ajattelin kokeilla tätä vielä uudestaan hieman muokattuna, mutta olisi hyvä olla olemassa joku toinenkin luotettava ohje. Mikäs olikaan se sun paras ohje? Oliko se se, mihin tuli kermaa?

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *