Mantelikeksit

Macaroneista jäänyttä hieman rouheisempaa mantelijauhetta piti tuhlata johonkin ja löysin netistä tällaisen kehutun reseptin Belle Baie.n sivuilta.

Päätin testata sitä, jotta myös esikoinen voisi osallistua leipomiseen ja
pyöritellä halutessaan palloja.. Ja aijjai minkälaisia olivat!
Pallerot olivat keskeltä ihanan
kosteita ja ah, niin koukuttavia. Söin itse yli puolet kekseistä samantein. Aivan liian hyviä! Eikä näistäkään ole kuvaa, joten pitänee leipoa uudestaan 😉 ! Kiitos kiitos ihanasta reseptistä!

Aineet:

150 g margariinia

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 pss á 100g
mantelijauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

Ohje:

Vatkaa
rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kelmuta valmis taikina ja nosta
jääkaappiin vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota
takinasta lusikalla palasia ja pyörittele pienehköiksi palloiksi. Paista 175 asteessa
n. 9 minuuttia, kunnes keksit juuri ja juuri kypsiä, vielä edelleen reilusti
pehmeitä.. Sulata tummaa suklaata ja pursota keksien päälle.


Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mantelikeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X