Suklaapossu

Mantelikeksit

Macaroneista jäänyttä hieman rouheisempaa mantelijauhetta piti tuhlata johonkin ja löysin netistä tällaisen kehutun reseptin Belle Baie.n sivuilta.

Päätin testata sitä, jotta myös esikoinen voisi osallistua leipomiseen ja pyöritellä halutessaan palloja.. Ja aijjai minkälaisia olivat! Pallerot olivat keskeltä ihanan kosteita ja ah, niin koukuttavia. Söin itse yli puolet kekseistä samantein. Aivan liian hyviä! Eikä näistäkään ole kuvaa, joten pitänee leipoa uudestaan 😉 ! Kiitos kiitos ihanasta reseptistä!

Aineet:

150 g margariinia

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 pss á 100g mantelijauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

Ohje:

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kelmuta valmis taikina ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota takinasta lusikalla palasia ja pyörittele pienehköiksi palloiksi. Paista 175 asteessa n. 9 minuuttia, kunnes keksit juuri ja juuri kypsiä, vielä edelleen reilusti pehmeitä.. Sulata tummaa suklaata ja pursota keksien päälle.



    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.