Suklaapossu

Marianne-suklaakakku

Tämän viikkoiselta kirpparireissulta tarttui mukaan alumiinisen 18 cm kakkuvuoan (hinta peräti 1€) lisäksi tarjouksessa oleva Marabow mansikkasuklaalevy. Maistellessani suklaata mieleen pälkähti maun yhdistäminen Marianne Crush-rouheeseen moussen muodossa. Muistin samassa pakkasessa olevan aiemmin tekemäni testiversion suklaisesta kakkupohjasta ja päätin tehdä pienen kakun. Vuoka ei siis tällä kertaa tullut käyttöön, mutta kyllä sillekin vielä käyttöä löytyy..

Tein pohjan siis aiemmin kesän aikana testimielessä. Halusin testata miten maapähkinävoi käyttäytyy suklaapohjassa. Pohjasta tuli suklainen, melko tiivis ja mutta mehevä. Pohjassa maapähkinävoi ei maistu oikeastaan lainkaan, vaikka silloin niin halusinkin. Siksi pohja päätyi pakkaseen odottamaan parempaa käyttöä ja nyt oli aika kaivaa se esille. Pohja olikin kakussa mielestäni oikein hyvä. Se ei olisi välttämättä kaivannut kostutusta lainkaan, mutta eipä pieni maitotilkka huonoakaan tehnyt.

Täytteen tein jälleen ilman liivatetta. Käytän todella harvoin liivatetta suklaisissa mousseissa, sillä suklaa itsessään jähmettää seosta. Tähän kakkuun lisäsin vielä varmuudeksi hieman tummaa suklaata varmistaakseni jähmettymisen, mutta huomasin sen jälkikäteen olevan turha; ilmankin olisi pärjännyt.

Itse kuorrutteeseen en ollut tyytyväinen, joten laitan ohjeeseen sen sellaisena kuin sen tällä hetkellä tekisin. Alunperin nimittäin laitoin siihen(kin) Marianne Crushia ja siitä tuli liian hallitseva maku peittäen täytteen hennon mansikkaisuuden täysin allensa. Muuten kakku olikin hyvä ja se tuhoutui illan aikana kolmen ihmisen voimin 🙂 Koristeeksi pääsi amppelistani roikkuneet mansikat ja muutama pakkasesta löytynyt viimevuoden mustikka. Vielä kun oppisi asettelemaan koristeet nätisti ilman että pitää sen tuhannen tuntia miettiä miten päin minkäkin mansikan mihinkin kohtaan tiputtaisi..

n.16 cm vuokaan

Pohja:

50 g voita tai margariinia sulatettuna

55 g tummaa suklaata (n.50%)

2 rkl maapähkinävoita

2 munaa, huoneenlämpöisiä

1.25 dl sokeria
0.5 dl fariinisokeria
1.5 dl vehnäjauhoja

0.5 dl kaakaojauhoja

1 mm suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Marabow mansikka-suklaata
50 g tummaa suklaata (n.50%)
1 dl Marianne Crush-rouhetta

Kostutus:
0.25 dl maitoa

Kuorrute:
150 g tummaa suklaata
0.75 dl kermaa

Koristeluun:
mansikoita
mustikoita

Ohje:

Tee pohja. Jauhota 16 cm vuoka mantelijauheella. Sulata voi ja suklaa, lisää seokseen maapähkinävoi. Vatkaa munat ja sokut vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja suklaa-rasva varovasti. Paista 175 asteessa keskitasolla n.35-40 min., kunnes keskelle tökätty tikku pysyy puhtaana. Pohjan jäähdyttyä leikkaa se kolmeen osaan.  Käytin tähän kakkuun vain kaksi osaa, joiden väliin laitoin paksun kerroksen täytettä. Halutessaan voi laittaa täytteen ohuemmalti kahteen kerrokseen eli käyttää näin koko pohjan.

Tee täyte. Sulata suklaat. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää joukkoon vatkaten sulatetut suklaat. Kostuta pohjat varovasti. Laita toinen pohja irtopohjavuoan pohjalle ja kaada täyte pohjan päälle. Laita toinen pohjalevy täytteen päälle kevyesti painellen. Laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi, pariksi.

Tee kuorrute kaatamalla kerma ja pilkottu suklaa kippoon ja lämmittämällä niitä mikrossa varovasti kunnes suklaa on sulanut. Anna hetki jäähtyä ja kaada kakun päälle. Laita taas jääkaappiin hetkeksi. Koristele marjoilla.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marianne-suklaakakku

Taru

Nätti kakku! Ja minusta juuri eniten tuon koristelun takia! Marjat on niin ihanasti puolipyöreästi tuossa päällä, tykkään 🙂 Mutta makuja on monia, on ollut hauska huomata kun ihmisten kanssa puhuu omista kakuista niin usein käy juuri näin, että se mikä itselle ei ole paras osa kakusta, voi toisen mielestä olla juuri se kaunein kohta! 😀
Mahtavaa että olet ilmoittanut itsesi top100:n, sen kautta saa myös kivasti kävijöitä!

Taru

Kiitos paljon! Onnistuin! 🙂

Suklaapossu

Sulla tosiaan on helppo muistaa aloituspäivä 🙂 Tuosta tulikin mieleen että mun aloituspäivä ajoittui heti yksien juhlien jälkeiseen päivään. Juhlissa oli (taas) kyselty onko mulla jo leivontablogia. Heti kun pääsin kotiin, aloin tutkia asiaa ja sittenhän se blogi vihdoin syntyikin 🙂 Eli ainakin yhdellä päivällä heitti tuo ensimmäinen arvio oikeasta päivästä. Vaikka eipä se niin päivän päälle olekaan..

Tuon You might also-like-osion saa kun klikkaa sen oikeassa alareunassa olevaa LinkWithin-tekstiä. Siellä kysellään ensin pari kysymystä (montako reseptiä näytetään jne.). Sen jälkeen saa koodin joka liitetään ulkoasu-välilehdellä blogitekstien alapuolelle. En muista enää tarkkaan miten se meni, mutta tuon LinkWithin kautta sai hyvät ohjeet. Se oli aika helppo tehdä, koska mäkin onnistuin niillä 😉

Taru

Mä en löytänyt sellaista kohtaa josta aloituspäivän näkis, mut mulla on helppo muistaa kun aloitin samana päivänä kun päivitinkin ja se päivä oli mun tyttären syntymäpäivä. Helppo muistaa 🙂
Siinä live trafic feed:ssä on se hyvä puoli että se näyttää paljon sellaisia hakusanoja ja kaupunkeja joita bloggerin omat tilastot ei näytä. Saa tietoja kahdesta paikasta 🙂
Piti kysyä vielä sulta että miten tuon osion saa tuohon päivityksen loppuun joka mainostaa sun muita päivityksiä? Eli toi You might also like-osion? En löydä sellasta millään…

Suklaapossu

No nyt on mäkin laitoin näkyviin käyntien määrä. En tietenkään muista tarkkaa blogin perustamispäivämäärää, mutta muistan sen ajoittuneen johonkin Snickersin teon jälkeiseen aikaan jonnekin huhtikuun 20:n päivän kieppeille.. Näkeeköhän tarkan päivän jostain? Muokkailen sitä sitten jos se löytyy. Yllättävän paljon kerinnyt tulemaan käyntejä näinkin lyhyessä ajassa 🙂

Mäkin liityin etsiresepti-sivustolle parisen viikkoa sitten. Sieltä on ihan hauska seurata sijoitustaan ja näkee tosiaan ne kävijätkin. Top100 tosiaan on "hieman" epäreilu, mutta tuleepahan niitä lukijoita sitäkin kautta 🙂

Oon kans kattellut sitä sun Live Traffic Feed:iä ja miettinyt pitäisikö itsellekin laittaa näkyville ne tiedot. Oon tähän mennessä käynyt Tilastojen kautta katsomassa mistä päin maailmaa ja milläkin hakusanoilla sivuilleni on päädytty. Tuo tieto ei kuitenkaan ole reaaliajassa, niin kuin sun sivuilla. Mun blogi tulee jossain vaiheessa varmaan muutenkin ulkoisesti hieman muuttumaan, niin mietin näitä viimeistään siinä vaiheessa lisää 🙂

Taru

Mulla kävi kuule ihan samalla tavalla tässä blogihommassa! Muut pyyteli, että perusta blogi kun teet niin hienoja kakkuja ym. Ainakin vuoden harkitsin asiaa ja sitten mua jo vietiin 🙂 Ihan olen hullaantunut tähän hommaan ja olen kyllä aika innokas päivittämään ja kommentoimaan. Itsekin tykkään jos usein päivitetään ja jos mun juttuja kommentoidaan. Tykkään sun tyylistä, leivonnaisista ja päivität usein, siksi tulee kommentoitua. Kommentointikynnys on madaltunut ajan kanssa ja tykkään myös höpötellä, mies on varmaan tyytyväinen kun en sille kokoajan pulputa omiani ;D

Mulla on laskurina ihan se bloggerin oma joka löytyy ulkoasun hallinnasta, lisää gadget. Se laskee käyntikerrat eli myös omat ja jos joku pyörii enemmän sun blogissa, tulee useita käyntejä.
Olen liittynyt myös etsiresepti-sivustoon ja siellä sijoitus lasketaan ainutkertaisista ip-osotteista. Top100 on sit taas mun mielestä epäreilu koska se laskee linkkisuosion, eli omaa blogia pitäis tyrkyttää mahdollisimman moneen blogiin niin siten siellä menestyy… epistä. Sulla voi olla viikossa 2000 käyntiä enemmän kun sijalla 6 olevalla ja silti olet 30 sijaa alempana kuin tää toisen blogi. En tykkää siitä systeemistä, mutta sieltäkin saa lukijoita 🙂
Sitten mulla on blogissa alempana se Live Traffic Feed, se on tosi mainio, kun pystyt seuraamaan mistä kaupungeista ja maista käydään ja millä hakusanoilla esim googlesta tullaan sun blogiin. Sitä on kiva seurailla! 🙂 Sen pystyy avaamaan uuteen välilehteen painamalla tekstiä Real-time view. (tulipas pitkä kommentti :D)

Suklaapossu

Kiitos Taru! Niin se tuntuu olevan. Ulkopuolinen katsoo asiaa aivan eri vinkkelistä. Tosin noita mansikoita ja mustikoita tulikin aseteltua tovi jos toinenkin, että niiden on parree ollakin hyvin 😉

Heh. Tämä blogitouhu on vienyt mut täysin mennessään. Alunperin perustin blogin itselleni reseptipankiksi, enkä ajatellutkaan että täällä ketään kävisi. On ollut kiva huomata, että täällä viihdytään ja olen saanut muutaman vakiokävijänkin, esimerkiksi sinusta 🙂 Todella ihanaa, että jaksat käydä ja kommentoida lähes kaikkiin kirjoituksiini! 🙂

Olen ajatellut laittaa sivuilleni jossain vaiheessa kävijälaskurinkin, niin tietäisi tarkemman kävijämäärän. Nyt näen ainoastaan käyntien määrät, mutta niihin ilmeisesti lasketaan myös saman henkilön useammat käynnit mukaan..

Nanne

Omaa nimikkokakkua on pakko joskus kokeilla!! 🙂

Suklaapossu

😀 Sehän on suorastaan velvollisuus 😉

Paula

Heips! Surffailin netissä ja etsin täydellistä kakkua lahjaksi, ja täältähän se löytyi! Mietin vuoan kokoa, eli toimisiko kakku suuremmassa irtopohjavuoassa (n. 24 cm) jos taikinan tekee tuplana?

Suklaapossu

Heippa! Kaksinkertainen taikina on laskujeni mukaan hyvänkokoinen tuollaiseen vuokaan. Kivoja leivontahetkiä! Toivottavasti kakku maistuu saajalleen 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *