
Masukakku II, se parempi kakku

Pian ensimmäisen masukakun jälkeen sain pyynnön tehdä toisen masukakun. Samalla sain mahtavan tilaisuuden yrittää kakusta vieläkin parempaa, sillä edellisessä kakussa jäi muutama asia häiritsemään. Tällä kertaa kakusta tuli selkeesti parempi (=mm. värikkäämpi) ja kakun hakijakin oli kakkuun selvästi tyytyväinen. Toivottavasti kakku myös maistui 🙂 Kakkuun tuli sisälle perussokerikakkupohja ja raikas mansikkamousse. Kuorrutus on pyynnöstä jälleen aivan ihanaa valkosuklaamassaa.
Tämä tyttö ei ole niin kalpea kuin edellinen 🙂
Vaikka nostaahan se itsekritiikki taas päätään. Eipä tämäkään kakku ole vielä niin hyvä ole kuin haluaisin. Kasvojen tekeminen on aivan älyttömän hankalaa ja muutamasta yrityksestäkin huolimatta naamasta tuli rohmumpi kuin piti. Naaman tekemistä pitääkin harjoitella vielä, ja rutkasti. Ja muitakin pikkuvikoja. Pääosin olen kuitenkin tosi tyytyväinen.
Parempi masukakku n. 15-20 hlön
Pohja: 6 munan sokerikakkupohja (noin 20 cm vuokaan)
Täyte: 4 dl vispikermaaa 200 g vaniljatuorejuustoa 1.25 dl sokeria 400 g mansikkasosetta 3 tl liivatejauhetta 3 rkl sitruunan mehua
Kostutukseen: 2 dl mehua
Kuorrutus (vatsa, housut, paita): Itsetehtyä valkosuklaamassaa värjätty pastaväreillä housun napit sivelty metallin harmaalla kimalletomuvärillä
Hiukset: Suklaamassaa tummasta suklaasta (ohje tulossa myöhemmin)
Kädet ja naama: marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta värjätty ihon värisellä pastavärillä
Ohje: Tee kakkupohja valmiiksi jo täyttöä edeltävänä päivänä. Käytä normaalia kakkuvuokaa korkeareunaisempaa vuokaa, sillä pohjasta tulee todella korkea. Vaihtoehtoisesti pohjan voi paistaa kahdessa erässä (puolet ensimmäisellä kerralla, toinen puoli toisella), niin tällöin pärjää normaalilla kakkuvuoallakin.Leikkaa jäähtynyt pohja 4 osaan. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe sitruunamehuun ja anna turvota. Kuumenna liivateseosta mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes liivate sulaa. Vatkaa notkistettu tuorejuusto kerman joukkoon. Lisää myös sokeri ja mansikkasose. Vatkaa joukkoon liuotettu liivate koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Täytä kakku suoraan sopivan malliseen, pyöreään kulhoon. (Kokoamisvinkkejä voit vilkaista vaikka Angry Birds-kakun ohjeesta. Sieltä löytyy myös kuvalliset täyttöohjeet. Tähän kakkuun tosin ei tullut kostutukseen mansikkasosetta, mutta muuten samaan tyyliin.). Laita täytetty kulho jääkaappiin jähmettymään ainakin 6 tunniksi tai yön yli. Kun kakku on hyytynyt, kippaa se suoraan tarjoilualustalle. Vuoraa kakku valkosuklaamassalla ja muovaile päät ja raajat paikoilleen..

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Masukakku II, se parempi kakku
HAHAHAHA! IHANA!!
Heheh, kiitos Leena! 😀
Ihana!;) Olen usein miettinyt tekeväni barbin päälle sellasen muutaman munan masukakun.:) ei tarvis niin hirveesti värkkäillä ja idea olis suunnilleen sama.
Kiitos 🙂 Hyvä ajatus tuo, että käyttää barbia! Pääsee paljon helpommalla ja lopputuloskin tämän naamaa nätempi 😉
Tämä on mahtava 🙂
Kiitos paljon Annis 😀