Suklaapossu

Maukas pekoni-broileripiirakka

Tässä erittäin maukas ja mehevä pekoni-broileripiirakan ohje! Käytin piirakkaan kaikki jääkaapista löytyneet avatut juustojen loput, löytämäni tomaattipyreen lopun sekä muutaman muun muusta ruoanlaitosta ylijääneen ainesosan. Yleensä suolaiset piirakat ovat minulle hankalia, mutta tästä tuli todella maukas. Tämä on mielestäni jopa yksi parhaimmista tekemistäni piirakoista ikinä! Tämä maistuu sekä vastapaistettuna että jäähtyneenä.

Piirakka n.25 x 35 kokoiselle uunipannulle.

Pohja:

Rahkavoitaikina

Täyte:

140 g pekonia

250 g broilerin maustamattomia filesuikaleita

1/2 punainen paprika

1/2 keltainen paprika

1/2 vihreä paprika

1 sipuli

1/2 tl suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

2 rkl tomaattipyrettä

100 g aurajuustoa

Päälle:

100 g Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli-sulatejuustoa

120 g ranskankermaa

50 g mustapippuri-tuorejuustoa

150 g punaleima-Emmentalia raastettuna

2 munaa

1 tl Provenscale-mausteseosta

Ohje:
Tee rahkavoitaikina. Kailitse siitä n. 2/3 muutama sentti pelliä suuremmaksi levyksi. Nosta pellille ja sen reunoille.

Pilko pekoni pieneksi ja paista sitä pannulla hetki. Lisää broilerin filesuikaleet, pieneksi pilkottu sipuli ja pilkotut paprikat. Paista kunnes broileri kypsyy. Lisää tomaattipyre ja aurajuusto ja mausta suolalla ja mustapippulla. Sekoita kunnes tomaattipyre sekoittuu kunnolla joukkoon. Levitä pohjan päälle.

Lämmitä sulatejuustoa mikrossa hetki, jotta se hieman pehmenee. Sekoita muut päällisen aineet joukkoon ja lisää seos täytteen päälle. Kääntele yli menevät reunat piirakan päälle. Kaulitse ylijäänyt rahkavoitaikina ja painele siitä pinnalle gerbera- ja lehtimuoteilla koristeita. Gerberat ja lehdet voi halutessaan värjätä vaikka tomuväreillä.

Paista 225 asteessa n. 30 min., kunnes piirakka on päältä kauniin ruskea eli sunnilleen tämän näköinen:

Vielä pari otosta valmiista piirakasta:


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas pekoni-broileripiirakka

Taru

Herkulta kuulostaa ja näyttää! Ja aivan mahtava tuo koristeluidea!!! 😀

Suklaapossu

Kiitos Taru! 🙂 Ensi kerralla pitää nuo koristeet laittaa hieman nätimmin; nyt vain roiskein niitä sinne tänne niin nopsaa kuin vain käsistä irti sain, kun pelkäsin vauvan heräävän kesken kaiken.. Mutta tuolla tavoin kieltämättä saa näimmä aika paljon nätimmän piirakan tehtyä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *